Бретт and Менсон: ТОП-5 книг, які варто прочитати в серпні

Бретт and Менсон: ТОП-5 книг, які варто прочитати в серпні
  • Наприкінці кожного місяця редакція RIA/20minut разом із літературознавцем та координатором подій у Книгарні “Є” Олександром Вешелені відбирає п’ять книжок, які, на нашу думку, варто прочитати.
  • У цій добірці ми зібрали твори Олександра Зубченка, Анни-Марі Слотер, Жана-Мішеля Ґенассія, Регіни Бретт і Марка Менсона.

Ну що ж, ось і прийшов час останньої літньої добірки, тому, цього разу, ми акцентувалися на мотиваційній літературі, яка буде надихати вас протягом усього трудового року.

Так, наприклад, ви дізнаєтеся історію двох хлопців, які прибули в далекі краї і опинившись під впливом тамтешніх жителів, можуть перетворитися на загарбників рідної країни. Є історія й про те, як поєднати такі важливі для кожного з нас кар’єру і родину. І навіть про те, як прекрасний Париж стає штаб квартирою своєрідного клубу, і на учасників якого чекають як величні перемоги, так і жорстокі розчарування.

А ще в добірці ви зможете знайти історію жінки, яка пережила досвід смертельної хвороби, а потім написала чи не найзворушливішу книжку. І наостанок, книжка для тих, хто хоче навчитися сприймати повсякденне життя, яким воно є та зазирнути в очі життєвим викликам, щоб взяти з них максимум для власного розвитку.
 

«Перемагаючи долю» 

(Олександр Зубченко)



Трилогія Олександра Зубченка продовжує тренд сучасної підліткової літератури в Україні подавати козацьке минуле у динамічному і цікавому планах.

У цій історії проступають дивовижно актуальні теми протистояння спокусам – адже головні герої – брати Іванко і Юрась – опиняються в чужих землях і мають усі шанси перетворитися на яничарів і завойовників власної землі.

Однак вроджена лицарська честь і вірність родині та батьківщині виводять їх на правдивий шлях боротьби і любові – і це не може не надихати в сучасних реаліях важкого відстоювання нашої самостійності.

«Між двох вогнів»

(Анна-Марі Слотер)

Книжка на непросту тему – як поєднати роботу і сім'ю – прозвучала як своєрідна відповідь на заклики супергеройського прориву сучасних жінок, котрі все ще борються за право вести повноцінне соціальне і родинне життя.

Хоча насправді це книжка і про жінок, і про чоловіків – і проблеми в них часто збігаються.

Вона вчить приймати істину, що жодна стать не буває всесильною, і що часто поразки є результатом завищених очікувань оточення, а не слабкості самої людини. Переступити через загальний тренд жертвування усім заради крутості і ставити на перше місце сім'ю навіть будучи заклопотаними на роботі – усе це реально, але потребує серйозного самоаналізу і внутрішніх зусиль.

«Клуб невиправних оптимістів»

(Жан-Мішель Ґенассія)

Атмосфера Парижа 1960-х років була неповторною, адже сюди стягувалися жертви тоталітарних режимів СРСР і соцтабору, особливо після криваво придушених повстань і революцій, а паралельно тривав культ Сартра-Камю, лівих ідей та протесту проти війни в Алжирі.

У романі лауреата Ґонкурівської премії ліцеїстів ці люди сформували довкола себе своєрідний клуб, який зблизив представників Сходу і Заходу.

Усе це ми бачимо очима підлітка Мішеля, через призму якого постають унікальні долі його старих і нових друзів, кохання і спорт, перемоги і розчарування.

«Бог ніколи не моргає»

(Регіна Бретт)

Книжка, яку вже і представляти не сильно треба – настільки вона ввійшла у повсякдення сотень тисяч людей в нашій країні. Журналістка, котра пережила досвід смертельної хвороби, зуміла описати це настільки живо і переконливо, що навіть скептики і агностики знаходять у її книжках сили і поживу для роздумів.

Навідміну від багатьох мотиваційних книжок ця не страждає солодкавістю і не є загорнутою в привабливу обкладинку пустушкою, а дозволяє поглянути на себе і людей довкола з уважністю і безкорисливою любов'ю.

«Витончене мистецтво забивати на все»

(Марк Менсон)



Якщо ж жодна Регіна Бретт чи її послідовники вас не переконують у силі позитивного мислення, то книжка Менсона може стати справжньою знахідкою.

Парадоксально, але в наш час людині доводиться задіювати дедалі більше сценаріїв «пофігізму», які можуть врятувати від нервових зривів, халатності та фальшивості, але також вводять нас у стан постійного відторгнення та прокрастинації.

Насправді ж здорова відстороненість може бути дійсно корисною для гармонійного і насиченого емоціями життя, і Менсон у свій фірмовий спосіб б'є істиною по чолу та спонукає до продуманих, але серйозно відфільтрованих дій.

Якщо раптом пропустили: 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вася

    Гарні книжки.

    Набагато гарніше й Шевченка, й Івана Франка, Василя Стуса???

    Чому лише один українець?

    Чи ми гідні лише стрибати, та горлати "Слава Україні", як яершимо якусь підлянку?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up