Під драйвову рок-музику відкрили новий сезон фонтану «Рошен»

Під драйвову рок-музику відкрили новий сезон фонтану «Рошен»
  • Восьмий сезон вінницького фонтану урочисто відкривали сім’я Порошенко, рок-гурти та тисячі вінничан, які прийшли подивитися на дійство. Як це відбувалося — у нашому фоторепортажі

Із сьомої години, 21 квітня, тривало відкриття чергового сезону світломузичного фонтану. Для цього організатори запросили виступити три відомих українських гурти — ліричних «Без Обмежень», драйвових хлопців з гурту «Антитіла» та неймовірну Юлію Саніну й її гурт «The Hardkiss».

А от скільки людей прийшло на святкування — оцінити було складно. Обидві частини набережної були заповнені людьми. Щоб подивитися концерт вінничани займали й частину Центрального мосту.

Відео дня

Без зайвих церемоній розпочали з «розігріву» — гурту «Без Обмежень». Хоча хлопці й гасали по сцені наче панк-рокери, але їхня музика була ліричною, майже попсовою. Фронтмен гурту Сергій Танчинець закликав вінничан підспівувати, які намагалися це робити. Проте не всі знали слів.

Все ж без вступних слів від посадовців на концерті не обійшлося. По черзі виступили перша леді України Марина Порошенко, яка висловила, що треба вірити у майбутнє та єднатися заради спільної мети - єдиної та успішної України. Схоже посилання мав й голова Вінницької облради Анатолій Олійник.

Нардеп Олексій Порошенко говорив про українських інноваторів, успіхи армії. Секретар Вінницької міськради Павло Яблонський нагадав, що Вінницю вчетверте визнали найкомфортнішим містом України. А голова Вінницької ОДА Валерій Коровій згадав про вибухи у Калинівці.

- Ті, хто влаштував вибухи в Калинівці -хотіли нас залякати. Але не вийшло, ми змінилися. Потрібно вірити й працювати над світлим майбутнім Україні. Слава Україні.

Після слів чиновників свій виступ почав гурт «Антитіла». Хоча рок-група діє у Києві, її учасники з різних міст України. Лідер гурту Тарас Тополя народився у Ровно, але, як він сам сказав, з Вінниччиною у нього пов’язані теплі спогади.

— Своє дитинство я провів у Ямполі, містечку на Вінниччині. Наш клавішник Сергій Вусик взагалі родом зі Жмеринки. Тому для мене цей концерт є символом дитинства, початком весни в Україні, — сказав Тарас та півгодини співав хіти групи.

Одну з пісень — Люди як кораблі — присвятив Андрію Кузьменку, якого в усій країні знають як Кузьму Скрябіна. І ще один трек заспівали про «шалених укрів».

— Нас називають украми. Розказують, що древні укри вирили Чорне море. Ну шо ж, сподіваюсь, що з часом великі укри висадяться на Марсі та засадять його цукровим буряком або морквою, — сказав фронтмен «Антитіл».

Закінчили свій виступ піснею «Там, де ми є». А після просто подякували фанатам та пішли зі сцени.

До виходу хедлайнеру свята — «The Hardkiss» — на екранах показували мотиваційні ролики про наших параолімпійців, про прорив українського кіно, про успіхи українських стартапів.

А після кілька слів зі сцени сказала вінничанка Ольга Бенда — ветеран АТО, переможниця конкурсу серед військових Miss Military. На війні жінка втратила ногу і тепер має протез. Але це її не зупиняє на шляху до успіху. Вона поділилася планами взяти участь в «Іграх Нескорених».

Після неї на сцену увірвалися «Хардкіс» — під сотні привітань та криків-вигуків від глядачів. Лідерка гурту Юлія Саніна привіталася з вінничанами та сказала, що знає Вінницю як місто фонтанів.

Саніна виконувала хіти рок-бенду, серед яких була пісня «Stones», а люди підспівували їй. Складалося враження, що Юлія керує натовпом. І якби вона сказала, щоб всі стрибнули у воду, то декілька сотень людей точно б це зробила.

Після півгодинного виступу «The Hardkiss» ведуча майже одразу почала відлік до включення фонтану. Три, два, один… і вкотре показали старе шоу «Хвилі рідної душі». Восьмий сезон фонтану «Рошен» офіційно відкрито.

Читайте також:

Відкриття фонтану Рошен: приїхали Порошенки. Прямий репортаж з місця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    ==Із сьомої години

    Очередная сова на глобусе от Чудновского.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up