Роботи, лицарі та Могилевська вітатимуть Вінницю з Днем міста. На кого чекати ще?

Роботи,  лицарі та Могилевська вітатимуть Вінницю з Днем міста. На кого чекати ще?
  • Цього року Вінниця святкує ювілей – 655 років. 
  • Із цієї нагоди у місті планується низка різноманітних заходів. 
  • Про повну програму святкування вже у нашому матеріалі. 

Прес-конференція із участю мера міста Сергія Моргунова відбулася за півтора тижня до святкування. Цього року Вінниці відзначатиме свій День народження 8-го вересня. Місто як завжди буде розбито на кілька локацій, де будуть розваги на різні смаки.

 – Ми всі готуємось до головного свята міста - дня народження. Ми роширюємо локації святкування. На святі передбачено багато музичних, історичних та літературних фестивалів. Хотів би, в першу чергу, запросити вінничан та гостей нашого міста разом з нами відсвяткувати день народження і отримати максимум позитивних емоцій від спілкування, – наголосив Сергій Моргунов. 

Цього року Вінниця святкує одразу чотири ювілеї: 655 років із першої офіційної згадки про місто, 380 років із існування у місті Магдебурзького права, 25 років із історичного відновлення герба міста та 60 років дружби з містом-побратимом Кельце. 

Відео дня

Майдан Незалежності 

Святкування у центрі міста розпочнеться о 14:00. Тут вінничани зможуть поринути у класику, адже під відкритим небом звучатиме фестиваль симфонічних оркестрів із різних міст – Вінниці, Чернівців та Хмельницького. Крім того, об’ємні фігури квітів та роботи вінницьких митців стануть у нагоді любителям селфі та просто гарних фото. Буде предсталена історична виставка присвячена історії герба Вінниці, а поряд інсталяція триметрового герба у вишитому вигляді. Цікаво і красиво. 

Вулиця Соборна 

Цього року це основна локація Дня міста. Тут битимуться лицарі та проводитимуться різноманітні майстер-класи. Також з нагоди 60-ї річниця партнерства між Вінницею і польским містом Кельце тут виступатимуть музичні колективи із за кордону.

Біля Музею моделей транспорту буде справжній весільний фестиваль: виставки автомобілів, модний показ у сукнях від місцевих салонів та ательє, поради з візажу, декорацій та організації весілля. Власне, підготовка до найкращого свята у житті від А до Я не лише в теорії, але й на практиці. Але найцікавішим стане церемонія реєстрації шлюбу, у якій зможуть взяти участь навіть ті пари, які приймуть рішення одружитися саме в цей день. 

Площа Ліверпуль

Цей майданчик буде повінстю присвячений дитячим розвагам. У рамках проекту «Вінниця – місто щасливих дітей» тут розмістять батути, проводитимуть конкурси та майстер-класи. Продовжать цю зону аж до 20-го будинку вулиці Соборної. 

Площа Європейська 

Фестиваль «Вінничани мають таланти» має родинний формат, тому всі творчі та мистецькі сім’ї Вінниці можна буде побачити саме тут. 

Центральний парк ім. Горького 

Парк стане великою локацією з кількома різними тематичними напрямами. Традиційно біля фонтану пройде Vinnytsia Food Fest, проте трохи і в іншому форматі. Цього разу вінничани зможуть познайомитися із різними кухнями світу: грузинською, єврейською, румунська та іншими. 

Вперше до Вінниці з'їдуться майже всі райони області. «Свято врожаю» зібрало вже 23 райони, які покажуть усе чим багаті. Кожен район привезе все те, що притаманно саме йому. Автентичне, традиційне мистецтво буде представлена на вулиці Хлібній та на площі біля Літнього театру. 

Перед фонтаном «Мушля» створять іменинну зону, де розташують великий святковий торт. 

Стадіон на центральному парку 

Спортивні заходи на День міста теж передбачені. На вінничан чекає «Великий бокс» за участю боксерів із України, Польщі, Грузії та Угорщини. Змагання розпочнуться на стадіоні о 14:30. 

Площа Стуса 

Найбільше вінничан чекають на святковий концерт біля книжки. Цього року до Вінниці завітають гурти KOZAK SYSTEM, Melovin, а також Наталя Могилевська. Крім того, організатори інтригують сюрпризом, про який вінничан дізнаються безпосередньо на заході. 

День міста 2018 буде сповнений як старими, так і новими традиціями. Одна з новинок – це створення великої книги побажань, де кожен вінничан зможе записати щире побажання улюбленому місту. Тому організатори запрошують вінничан та гостей, аби провести ці святкові дні разом.

А ще варто нагадати про те, що 6-го версня стартує XII ВІННІЦІЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно, ведучою якого стане Катя Осадча. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Задунайский Торонтуй

    Могилевська, Могилянка, Могилко, Могила.

    Ще нэ вмэрла Украйина?

    Вінничанин reply Задунайский Торонтуй

    Фрейд тебе проконсультує. Звісно якщо там... після... всього щось існує... інакше ти... йолопе лаптєвий власно не зрозуміло за що топиш ))

    Задунайский Торонтуй reply Вінничанин

    Вот я и говорю. Кладбище.
  • Daily

    Бронюк  міг би також
  • Dmytro Rudenko

    Якщо раніше написи дублювали мокшанською, то тепер на її місці англійська! Три дні тому відзначили 27 річницю незалежності, а рабський дух досі не вивітрився серед місцевого чиновництва. Видно, не обійтися без класичних 40 років.

    Задунайский Торонтуй reply Dmytro Rudenko

    Не рабы, говоришь?

    Вінничанин reply Задунайский Торонтуй

    Торонтуй бажає облизати кірзу. Ось в чому його таємне повідомлення.
  • З.А.Глядач

    Невже вінницька влада настільки НЕ поважає вінничан,щ,,,,

    З.А.Глядач reply З.А.Глядач

    Невже вінницька влада настільки НЕ поважає вінничан,що нав'язує їм бабу Могилу? А редакція "20 хвилин" шукає "крамолу" де завгодно,тільки не там,де потрібно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up