«Родину» ремонтують. Як зміниться кінотеатр?

«Родину» ремонтують. Як зміниться кінотеатр?
У кінозалі тепер 120 нових крісел. А в грудні привезуть ще й новий екран, який виготовляють у Голландії
  • З початку осені триває ремонт у кінотеатрі «Родина»
  • За цей час глядацька зала оновилася до невпізнанності: замінили крісла, утеплили стелю, а тепер чекають на новенький екран, який виготовляють у Голландії. 
  • І на цьому, як розказали робітники кінотеатру, зупинятися не планують

Старий кінотеатр, де показують арт-хауз та фестивальні фільми, нарешті отримав нову кінозалу. Старі крісла, що встановили ще при Радянському Союзі, замінили на м’які сидіння. А ще повністю оновили стіни, стелю та підлогу глядацької зали.

— Хлопці, які ставили крісла, сказали, що вони одні з найзручніших в Україні. Встановили спеціальні звукопоглинаючі панелі «Рокфон». Тут взагалі нічого старого не лишилося, — говорить директорка кінотеатру Галина Боднар. — Поміняли все: від підлоги до стелі, яку утеплили. Десь за тиждень (до 14-го листопада - авт.) плануємо закінчити ремонт тамбурів-виходів з глядацької зали.

Коротка версія у відео:

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Пані Галина працює у кінотеатрі вже 32-й рік. На її пам’яті, останній ремонт тут був 25 років тому. Тоді його робили силами самих робітників: трохи підбілили стіни, замінили дерев’яні крісла на дермантинові та вистелили нову підлогу.

А теперішній ремонт 72-річного кінотеатру ще не закінчився. Незабаром тут з’явиться новий екран з Голландії.

— Старий вже потріскався. І не дивно, адже йому 40 років. У деяких місцях видно подряпини. Новий екран буде сріблястим, приємним для ока, — каже Галина Боднар.

Зараз у закладі показують такі фільми, які люди не подивляться у звичайних кінотеатрах. Для прикладу, «Родина» — це єдиний кінотеатр у місті, де можна побачити фестивальне кіно виробництва інших країн. Чи вплине оновлений кінозал та голландський екран на вартість квитка?

— Ціни у нас менші, ніж у інших, — говорить Галина. — Ми не плануємо їх підвищувати. Хіба що будемо ставити на прокат прем’єри кіно, тоді ціни визначає дистриб’ютор. Якщо мерія ще нам допоможе грошима, то поставимо сучасну техніку, щоб показувати фільми, які виходять у інших кінотеатрах. Можливо, навіть у 3D.

Навесні 2018 року, як розказала Галина Боднар, у кінотеатрі хочуть відновити фойє та фасад будівлі. Загалом оновлення «Родини» має тривати до кінця наступного року.

Крім того, під час ремонту працівники знайшли під старою підлогою якісь монети. Директорка кінотеатру розказала, що самостійно вони не можуть визначити, чи цінні вони.

А директор «Центру історії Вінниці» Олександр Федоришен розказав, що це британські монети з 18 сторіччя.

— Якщо коротко, то це три мідні монети 1797, 1806 та 1881 року. Більш детальну інформацію отримаємо після атрибутації (розпізнання виду монети та її оцінка - авт.), — відповів Федоришен.

Скільки коштує ремонт?

У «Прозорро» журналісти знайшли тендер на ремонт глядацької зали кінотеатру. Спочатку заклад оголосив вартість ремонту на 1 мільйон 372 тисячі гривень. Але остаточна ціна, яку виборов переможець закупівлі, стала нижча на 130 тисяч Тепер вона складає 1 мільйон 242 тисячі гривень.

Роботи виконує приватне підприємство «Будівельна фірма Ремс», яким керує В'ячеслав Білієнко. За інформацією сервісу «Opendatabot», цей чоловік і єдиний власник, який вніс у статутний фонд 10 тисяч гривень.
До цього компанія Білієнка робила ремонт покрівлі кінотеатру «Родина», отримавши 479 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Задунайский Торонтуй

    Макияж покойника.

    Soj Stein reply Задунайский Торонтуй

    та да... якщо на сьогодення кінотеатр лише припускає, що можливо, буде техніка для 3Д показів, то що вже казати про окупаємість кінотеатру. Як на мене, з тою кількістю картин, які зараз є, не потрібні великі зали - це наглядно показують кінотеатри у Києві, де зали, зазвичай, невеликі - на рядів 7-9 - і їх кілька штук, тож прийшовши в кіно без певної мети, можна вибрати фільм, який подобається на найближчий час. А якщо фільм вже 2й тиждень йде в кінотеатрах і зали неповні, то маленьких зал - це те, що треба. У Вінниці не дуже якість самих кінотеатрів: проблема часто в ухилі кінозалів - навіть у нових "Мирі" і "Smart Cinema", через що навіть високій людині заважають голови на передніх рядах; проблема обслуговування - пізнє запускання в зал, вимкнене світло під час і перед рекламою, через що фіг знайдеш своє місце.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up