Секрет посмішки і кохання Наталії Сумської: «Зустрілись ми не в 20 і навіть не в 30. Але, мені здається, я була з ним все життя!»

Секрет посмішки і кохання Наталії Сумської: «Зустрілись ми не в 20 і навіть не в 30. Але, мені здається, я була з ним все життя!»

Після вистави «Люкс для іноземців» народна артистка України у ексклюзивному інтерв’ю RIA/20minut.ua розказала, чому розлюбила драми, і поділилась секретом, як уникнути ревнощів у стосунках та зберегти кохання протягом багатьох років.

Своєю надзвичайною грою Наталія Сумська вкотре скорила вінничан, зігравши 11 лютого на сцені Вінницького театру імені Садовського одну з головних ролей у комедії «Люкс для іноземців». 

Для народної артистки України дана постановка особлива, адже у якості режисера її поставив коханий чоловік – народний артист України Анатолій Хостікоєв. У 2011 році в силу хвороби актор не міг виходити на сцену, тому сам написав сценарій за мотивами п’єси знаменитого англійського драматурга, автора «Шоу Бенні Хілла» Дейва Фрімана.

- Зараз вистава вже набула свого життя, якраз наближається до сотого показу і йде сьомий рік поспіль, - розповідає Наталія Сумська. – Анатолій завжди наголошує: «Коли ти помучишся, потрудишся плідно над виставою, то щось і виходить!» До цієї постановки він то з одного боку підступав, то з - другого, вона ще рік-другий вилежала, а потім йому думка майнула, як зробити вирішення. Найголовніше ж, щоб у виставі була позиція, вирішення, ідея. Щоб глядач зрештою зрозумів, для чого ми все це влаштовуємо на сцені. Щоб не просто був перформанс, картинка, як модно у екзистенційних театрах, а щоб вистава була наповненою, як я кажу – людською. Саме цього Анатолій завжди домагається: підсвідомо шукає, нанизує і пазл складається. Пам’ятаю, як ми здавали цю виставу у поліграфкомбінаті «Україна»: після пошуків, мук творчості та найулюбленішого періоду – репетицій, ми зіграли для друзів виставу і такий вибух був! Просто бомба! Люди так нам дякували! А тепер кожне місто сприймає з таким же захватом – як політ знизу і до самого фіналу.

Відео дня

Проти однієї з головних проблем, підтятих у виставі - ревнощів – у Наталії Сумської є свій власний незмінний рецепт-протидія.

- Не треба давати приводу! Потрібно шанувати почуття, яке тобі Господь дає, - переконана акторка. - Кажуть, від добра добра не шукають. Тому якщо тобі Господь щось дає – бережи! Неси це домашнє вогнище, підтримуй, плекай і живи у щасті. От і все! Тому що дуже легко розплескати… А я щиро бажаю нашим дорогим читачам і глядачам, аби їх наповнювала ця енергія і їм вистачало цього заряду ще надовго!

Вже багато років будучи пліч-о-пліч на сцені і у житті, Наталію Сумську та Анатолія Хостікоєва називають однією з найміцніших акторських пар. Згадуючи найпершу зустріч, актриса зізнається:

- Мені здається, я була з ним все життя! Я про таку людину мріяла з юності. Але зустрілись ми, звісно, не в 20, і навіть не в 30… Трохи пізніше. Але це не має значення, адже у Анатолієві з’єдналося все. Він акумулює у собі і актора, і людину, і порядність, і громадянина, і сім’янина, і батька, і коханого, і майстра - це неймовірний сплав! Мені просто пощастило у житті! Він надзвичайно обдарована, талановита людина і я дуже дорожу його присутністю у моєму житті. Коли у нього йде «підключення» і він придумує виставу, вже не спить, не їсть – абсолютно горить творчістю! Зізнаюся вам, це так цікаво спостерігати! І, звісно, допомагати. Я ж його соратник, помічник.

Така праця у тандемі – щастя для акторів навіть на свята.

- День Святого Валентина, який нині активно святкують, для мене особливий тому, що наступного дня, 15 лютого - день народження мого Анатолія. Я не розрізняю ці свята, які йдуть у мене в одому кущі. А оскільки часто дні народження у нас проходять на сцені – це подвійна радість. Для нас сцена – не робота, це свято людям, то і нам перепадає трохи свята!

А ще особлива радість та гордість для Наталії Сумської, що тепер і її 21-річний син В’ячеслав Хостікоєв – повноправний партнер на сцені.

- Це особливе відчуття! Мріялося і дочекалася! – ділиться Наталія Сумська. – Із сином ми зараз граємо у трьох виставах. У «Сеньйорі з вищого світу» він ще малим починав, а у виставі «Кінь четвертий» йому взагалі було 5 рочків. І він просто блискуче працював: у 5 років – наче професійний актор! Це, мабуть, вроджене. У третьому поколінні вже акторська династія! А зараз ми працюємо у дуеті у виставі «Незрівнянна». В’ячеслав там не тільки грає, а й співає – у нього дуже гарний, симпатичний баритон. У свої молоді роки, може, я так і не могла! Бути такою ж впевненою, сміливою. А він – молодчина! Вчиться на п’ятому курсі театрального, паралельно грає у театрі, знімається у кінокартині - казці «Тільки диво». Дуже радію його успіхам і бажаю йому щасливої акторської долі. Велике щастя, коли наші діти успішні і здорові!

Не всі знають, але, маючи надзвичайно гарний голос, свого часу Наталія Сумська могла зробити кар’єру естрадної співачки. У 1992 році вона здобула перемогу на фестивалі популярної музики «Марія». Але коли постав вибір між естрадою і театром, останній переміг.

- Я жодного разу не шкодували про обраний шлях. Єдине шкодую, що, можливо, трошки потрібно було бути активнішою, сміливішою. А я все така скромна була, дадуть - не дадуть роль. Хоча що там вже шкодувати?! Така доля, - говорить Наталія Сумська. – Та й спів у акторській професії мені згодився. У мене є ціла музична вистава – «Незрівнянна», з якою минулого року ми, до речі, приїжджали у Вінницю. 2017 рік саме був прем’єрним і моїм ювілейним і ми привозили виставу, дякуючи Олександру Домбровському – вашому землякові, який пообіцяв і привіз цю виставу у Вінницю. Традиційно то була дуже тепла зустріч і гарячий прийом, тому спогади якнайкращі. Для нас завжди велика радість і сподівання, коли приїжджаємо на гастролі у такі театральні міста Центральної України, як Вінниця. Це особливий регіон, середня Україна, де є і гарні колеги, і мої однокурсники по театральному інституту, і друзі, і глядачі. Шкода тільки, що часу не вистачає поїздити і детально подивитися всі красоти Вінниччини. От зараз теж, їдучи на виставу, лише кинули оком, але це, звісно, дуже мало. Тому ми вам по-хорошому заздримо, що маєте можливість більше подивитися свій рідний край. Але нічого, головне - що маємо ці зустрічі, які, власне, і складають нашу акторську біографію, наші враження і найкращі спогади.

Крім роботи у театрі та зйомках у кіно та серіалах, Наталія Сумська у якості ведучої залюбки веде цікаві творчі проекти, а також бере участь у дубляжі та озвучуванні.

- Я до всього відкрита! Люблю будь-яку акторську справу. І найбільше мрію якомога довше працювати і не полишати сцену, бути у формі, щоб ще багато чого цікавого зіграти з чоловіком, сином та іншими хорошими партнерами, - зізнається Наталія Сумська. – Зараз всі думки вже про наступну виставу. Головне – знайти гарний твір, який впаде у серце. З роками нелегко знайти репертуар для себе, особливо у наш такий вибірковий, прискіпливий і складний час. Пропонувати людям пустишку-комедію не хочеться. Хочеться, щоби вистава була і наповненою, і зі змістом, і з гумором над собою. Я не люблю суто драму – її розлюбила. Тому у кожній своїй ролі вишукую гумор. Зокрема, коли працювала над Кайдашихою у «Кайдашевій сім’ї» драматичну жінку найбільше хотілося зробити пізнаваною, відшукати притаманний гумор. І вдалося! Вистава живе рівно 10 років з хорошими прийомами і повними залами. А для нас, акторів, це найбільше щастя!

Фоторепортаж з вистави «Люкс для іноземців» - Дмитра Данкевича.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up