Тренер з тверку: щоб гарно тверкати не обов'язково мати великі сідниці

Тренер з тверку: щоб гарно тверкати не обов'язково мати великі сідниці
  • Танець, про який кілька років тому нічого не було відомо, який називають вульгарним, про який одні говорять вголос, а інші соромляться
  • Танець, який, як думає багато людей, складається з одного тільки трясіння сідницями
  • Про тверк


Незважаючи на те, що тверк переживає пік своєї популярності в світі, у нашій країні, він, як то кажуть, не зайшов. Принаймні на рівні його сприйняття багатьма українцями. Але навіть з таким перебігом справ, в Україні існує безліч студій, де він практикується і розвивається. Кілька із них розташовані у Вінниці. Ми побували на одній з них та поговорили з тренером з тверку - Марією Янченко - про те, чому з цим танцем пов'язані  стереотипи про його легковажність, його плюси та мінуси і чи потрібно володіти якимись параметрами тіла, щоб їм займатися.
 

  • У тверку активно працюють стегна та сідниці. Танець знайшов багато прихильників у світі, а його батьківщиною вважають Латинську Америку та Африку, де як відомо, великі стегна завжди в тренді.


Тверком я цікавилася давно, але як стиль він мені не дуже подобався. У чистому вигляді він був для мене трохи вульгарним. А коли ми відкривали нову студію, то зайнялися пошуками нових танцювальних напрямків. Але як тільки ми відкрили набір на тверкінг, до нас почали приходити підлітки 15-18 років. Це була не та аудиторія на яку ми розраховували, тому я почала його переробляти і змішувати з денсхолом та фанком.
 

Марія ЯнченкоМарія Янченко

Відео дня

Тим хто ним займається, це дуже подобається, адже зараз тверк - це модно. Багато хто бачив вражаючі відео з його виконанням на Ютубі, після чого захотіли навчитися робити так само. Але навіть при тому, що в ньому всього 10-15 базових вправ, тверк - це велике фізичне навантаження. В першу чергу це розтяжка. У ньому задіюються всі м'язи сідниць, м'язи ніг та рук, прес.

Ще існує стереотип про те, що повинна бути велика попа. Насправді, щоб займатися тверком не потрібно володіти якимись певними параметрами або характеристиками тіла. Людина може прийти без підготовки і набути необхідних навичок з часом. Ті ж сідниці, якщо їх немає, то вони з'явиться, адже м'язи постійно в напрузі.
 

Вихованки студії

Коли гуглиш слово «тверк», то одразу ж вибиває не найприємніші фотографії. І чомусь ніхто не розуміє, що тверк можна подавати по-різному. Тобто всі бачать трясіння сідницями і вважають це чимось неприпустимим. Хоча якщо придивитися, то подібні рухи є і в хіп-хопі і в поппінгу, але їх сприймають нормально. Значить справа тільки в тому, як люди це позиціонують.

Це гарний танець і він буде жити, якщо до нього не ставитися як до вульгарного різновиду танцювальної індустрії. Якщо ні, то потяг до нього незабаром згасне ще й тому, що цей стиль невеликий та його не зробиш дуже різноманітним.
 


Вихованки студії

 

Плюси тверку

  • Розкутість: танцюристи стають яскравішими, пристрасними, радісними
  • Підтягує тіло: формує пружні сідниці, прибирає боки
  • Розтяжка: поліпшується, якою б вона до цього не була
  • Впливає на внутрішні органи: поліпшується кровопостачання внутрішніх органів, зокрема - стравоходу
  • Відчуття ритму: через біти та шейки з'являється почуття ритму і слуху

Мінуси тверку

  • Стереотипи: через те, що тверк вважають танцем «легкої поведінки», багатьом соромно зізнатися оточуючим у причетності до нього
  • Страхи: нерідко люди замикаються в собі через те, що щось не виходить
  • Здоров'я: якщо є проблеми з хребтом, то неправильне виконання вправ може значно погіршити стан людини

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anonymous

  • З.А.Глядач

    У цього ідіотизму є ще й "тренери"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up