Три моделі чоловічої любові до однієї жінки… Італійські пристрасті та «Паяци» у суботу на OPERAFEST TULCHYN!

Три моделі чоловічої любові до однієї жінки… Італійські пристрасті та «Паяци» у суботу на OPERAFEST TULCHYN!
  • У суботу, 9 червня, о 18.00 під відкритим небом у парку тульчинського Палацу Потоцьких будемо насолоджуватися найвідомішою оперою Руджеро Леонкавалло!
  • Постановка Харківського театру опери та балету ім. Лисенка здивує неординарним режисерським рішенням: диригент і постановниця Вікторія Рацюк доклала максимум зусиль, щоб ми могли по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

Коли славетний тенор Енріко Карузо співав знамениту арію «Смійся, Паяц», зізнавався, що у нього з очей завжди течуть справжні сльози…

«Паяци» - найпопулярніша опера італійського генія Руджеро Леонкавалло, визнаний шедевр веризму, твір, який вже більше 125 років захоплює красою музики і викликає найсильніші почуття у глядачів найкращих оперних театрів світу!

Відкрити красу «Паяци», насолоджуючись мовою оригіналу – прекрасною італійською! – вже 9 червня о 18.00 зможуть глядачі OPERAFEST TULCHYN під час перегляду постановки Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка.

Відео дня

Опера «Паяци» досягає великої сили в зображенні людських пристрастей. Вона про те, як життя бродячих артистів перегукується з комедією, яку вони грають на сцені. І тоді комедія перетворюється в трагедію… Багатогранна палітра почуттів, як плата в житті за щирість і фальш...

Подібно до того, як сам Руджеро Леонкавалло виступив у якості лібретиста і композитора, так, вперше в Україні, дві найважливіші для оперної вистави функції – режисера і диригента-постановника – поєднала випускниця Національної музичної академії Вікторія Рацюк, яка нещодавно зайняла пост диригента у Харківському театрі.

Диригент та режисер-постановник опери «Паяци» Вікторія Рацюк

У своїй постановці Вікторія Рацюк переосмислила хрестоматійне трактування опери, вигадала нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв.

Відтак – готуйтесь побачити нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти!

Режисер змінила кут зору і у головній темі авторського тексту, крізь музичну драматургію побачила тонку нитку, яка об’єднує всіх головних героїв опери - три моделі чоловічої любові до однієї жінки…

- Сподіваюся, при перегляді нашої версії «Паяци» з талановитими, щирими виконавцями, хором і оркестром, а також з тими, хто працював над постановкою вистави (а це — костюмери, гримери, бутафори, працівники сцени), глядач по достоїнству оцінить масштабну працю єдиної команди і буде разом з нами проживати цю хвилюючу історію, - відзначає Вікторія Рацюк. - Драма в житті, комедія в театрі — комедія в житті, драма в театрі... Опера «Паяци» цікава саме тим, що персонажі її не одномірні. У кожного з них своя правда. Приміром, Недда не така вже невинна: у шлюбі із владним Каніо зраджує йому із Сильвіо, зі зневагою поводиться з нещасним у коханні до неї Тоніо. Украй суперечливий персонаж — Тоніо. Я категорично не згодна з його трактуванням як «оперного лиходія» — а таким він з'являється абсолютно у всіх класичних постановках. До позитивних персонажів, на перший погляд, можна віднести героя-коханця Сильвіо, тому що почуття його чисті, однак він також переступає межу, зав'язавши романтичні стосунки із заміжньою жінкою.

Над виставою працювала відомий художник-постановник Наталя Кирилова-Ареф'єва, учениця одного з найбільших театральних художників ХХ століття Валерія Левенталя.

- Подача оперного матеріалу потребує більшої умовності, візуальної метафоричності, продиктованої музичним текстом і поетичним складом самого лібрето, - відзначає художниця у своїх інтерв’ю. - Для мене взагалі саме опера є лейтмотивом усіх щоденних емоційних переживань: залежно від того, як складається день, що я відчуваю, звучить характерна тема, яка «відбиває» мене сьогодні.

На фестивалі OPERAFEST TULCHYN почуємо симфонічний оркестр та хор Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка, а у головних ролях побачимо найкращих акторів:

Каніо, директор трупи (в комедії Паяц) - Олександр Золотаренко

Недда, актриса, дружина Каніо (в комедії Коломбіна) - Ганна Помпєєва

Тоніо, актор (в комедії Таддео)- Микита Маринчак

Беппе, актор (в комедії Арлекін) - Роман Гордєєв

Сільвіо, коханець Недди - Володимир Козлов

Банкір та Імпресаріо - Сергій Ледєньов, Костянтин Улибін

Відпочиваючі, глядачі вистави - артисти хору ХНАТОБ.

Артисти мандрівної трупи, клоуни, охоронці: Ігор Бавикін, Тетяна Бекетова, Ігор Бойчук, Ольга Василянська, Олег Єгоров, Карина Климентовська, Ігор Колесніков, Олександр Котов, Інна Кузнєцова-Квич, В’ячеслав Рибалко, Олександр Фомiниченко, Світлана Ярошенко.

Не пропустіть світовий шедевр «Паяци» у суботу, 9 червня, о 18.00 на ІІ міжнародному оперному open air фестивалі OPERAFEST TULCHYN-2018 у прекрасному Палаці Потоцьких у Тульчині.

Нагадаємо: вхід на територію фестивалю OPERAFEST TULCHYN-2018 – вільний для всіх!

Фестивальна територія (парк Палацу Потоцьких) 8-10 червня працюватиме за таким графіком:

8 червня - з 17.30 до 3 години ночі наступного дня,

9 червня з 15.00 до 3 години ночі наступного дня,

10 червня з 16.30 до 00 годин.

 

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up