«Тут і не дорого і не дешево». Враження відвідувачів Vinnytsia Food Weekend

«Тут і не дорого і не дешево». Враження відвідувачів Vinnytsia Food Weekend
  • Дводенний фестиваль вуличної їжі підходить до завершення. Своїми стравами і напоями частували близько 60 ресторанів, кондитерських і кав'ярень. Думка відвідувачів про захід.

Про те, що в місті проходить фуд-фест, дізнаєшся чи не одразу після того, як опиняєшся у Центральному парку. Спочатку зустрічаєш людей, які обговорюють їжу. Потім чуєш гучну, але приємну музику. Ідеш на звук. І опиняєшся у невеличкому містечку з торговельних наметів.

Людей тут багато. Вони щось їдять, п'ють, пробують, сміються, обговорюють чи фотографуються біля фонтану. З неба капає холодний дощ, у повітрі витають приємні аромати, хтось гріється гарячою кавою або чаєм, а хтось стоїть в черзі за афробургером. На сцені, з якої і лунає гучна музика, висить великий банер з написом «Vinnytsia Food Weekend».

Читайте також:

Журналіст підходить до одного зі столиків. За ним сидить компанія з двох хлопців і дівчини. На столі три філіжанки з кавою, в руках хот-доги. Дізнаємося, як їм відпочивається.

– Фестиваль вуличної їжі, це звичайно круто. Але чому його проводять в жовтні, коли люди вже в шапках, куртках і шарфах? Невже не було б логічніше провести його влітку? – цікавиться Влад. – Подивіться навколо, люди ходять з парасольками і їм холодно.

У розмову втручається дівчина невдоволеного хлопця Марина. Фест їй явно до душі.

– Ви не слухайте його. Просто він тільки з роботи і настрій ще не стабілізувався. – сміється Марина. – Особисто мене все влаштовує. Хот-дог чудовий, кава смачна, навколо приємні люди, ніхто нікому не заважає. Так, трохи прохолодно, але це не страшно, поки їжа гаряча і настрій хороший. Правда, Владюша?

Після її слів компанія засміялася, а настрій хлопця трохи покращився: «Ви тільки передайте організаторам, щоб наступного разу, хоча б у вересні проводили» – вигукнув і усміхнувся Влад.

Біля точки з написом «Афробургер» вишикувалася найдовша черга на фуд-фесті. А деяким відвідувачам, як Антону і Міші, не терпиться швидше поласувати бургером чорного кольору. Вони простягають продавцеві 150 гривень і отримують 10 решти.

–Так це ж як Black Star Burger, розумієте про що я? – захоплено розповідає Антон. – Мені не шкода заплатити 70 гривень, щоб насолодитися цією стравою. Я обома руками за те, щоб такі заходи проводилися. І бажано частіше.

– Тут і не дорого і не дешево, – зізнається Михайло. – Наразі ми виклали близько 400 гривень. І впевнений, що далі п'ятисот не підемо. Просто нема на що тут більше витрачатися.

Більш скептично про чорний бургер висловилася Оля. Дівчина родом з Немирова, а у Вінницю приїхала навчатися. Знайомимося з нею біля намету з вивіскою Hungry Duck. До слова, саме на цій точці найбільше скупчення бороданів і найширший асортимент алкогольних напоїв.

– Цей їх чорний бургер відрізняється від інших хіба що кольором, а смак, як і у інших бургерів, – розповідає Оля. – У крафтовому сидрі теж не знайшла ніякої родзинки. Тому психанула і прийшла до рідної «уточкі». Тут бармен наллє мені чогось смачного і я зможу розслабитися.

З протилежного боку «Vinnytsia Food Weekend» обідають Олександр, Інна та їхня донька Вероніка.

– Захід ніякий, – каже Олександр. – По-перше, це все і так можна було купити на вулиці. По-друге, тут толком ніде посидіти.

– Нічого особливого у цьому фуд-фесті немає – підтримує чоловіка Інна. – У «ракушках», які є в парку, хот-доги і то смачніше. До того ж, тут дуже завищені ціни. Я чекала триповерхових бургерів, а побачила найбанальніші страви. Ось я їм зараз хот-дог, а сосиска в ньому не повністю просмажена. Тому що черги великі. Ми вже спробували локшину, хот-доги, картоплю – все ніяке. А грошей на це все витратили близько п'ятисот гривень.

Дві хвилини потому ми вже розмовляли з Ігорем і Вадимом. Хлопці тримали в руках каву і бургери. Але не афро.

– Класний захід, хороша організація і місце, але хотілося б побільше різновидів м'яса і юшку. Ще не сподобалося, що ціни на м'ясо трохи кусаються, – каже Ігор. – На двох ми витратили близько 160 гривень і на цьому будемо закруглятися. Адже у студентів багато грошей не буває.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Валерка

    70 гривень за страву? Я по можливості відвідую їдальню ВНАУ, там на 25 гривень у мене в середньому виходить перша, друга страви, котлета, салат, хліб та компот)))
  • Anonymous

    – Захід ніякий, – каже Олександр.  - единственный трезво-мыслящий человек, не на всех действует гебельс пропаганда про "покращення".
  • Юрій

    Перше фото - волосся в їжу не падає?
  • З.А.Глядач

    "Мені не шкода заплатити 70 гривень, щоб насолодитися цією стравою. Я обома руками за те, щоб такі заходи проводилися. І бажано частіше."

    Швидше за все цей ви,,ок за своє життя не заробив ще жодної копійки,через те йому "не шкода".

    Юрій reply З.А.Глядач

    Вони оберуть Порошенка на другий строк.

    Богдан Пупкин reply Юрій

    а выборов не будет теперь вообще! вы не слышали разве? теперь будет править царская династия вальцманов-порошенковичей.  а кто против тех на кол!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up