Все життя - гра: шукаємо де у Вінниці пограти в настільні ігри

Все життя - гра: шукаємо де у Вінниці пограти в настільні ігри
Які настільні ігри можна знайти в закладах Вінниці?
  • Настільні ігри завжди були популярними як серед малих, так і серед дорослих.

  • У торговельних центрах сьогодні можна знайти спеціалізовані магазини, а в столичних бібліотеках впроваджують спонсорські програми з облаштування ігротек.

  • А що у Вінниці? Розказуємо де і як можна розкинути гральні кубики в місті.

Спершу про можливості

ІТ-компанія Lucky Labs запустила благодійний проект #LuckyTeens і вже відкрила в одній із київських шкіл безкоштовну ігротеку. Тепер діти від 6-ти років і навіть дорослі можуть обрати одну із 25-ти ігор, які є у наявності, та перевірити свої логічні здібності.

- Ми не проти приїхати з проектом до Вінниці, але звідти до нас поки ще не поступило жодного запиту, - повідомляють у Lucky Labs. Організатори будуть раді співпрацювати з колективом, який берегтиме колекцію ігор та буде зацікавленим у проекті. Та є одна вимога - бібліотека повинна бути популярною серед дітей або знаходитись у спальному районі міста.

Думка бібліотек та вчителів міста

Тетяна Марищук, директор обласної бібліотеки ім. Франка: «Ігротеки у нас немає і настільних ігор ми не закуповуємо. Я вважаю, що у бібліотеці головне - книга. Тому для молодших діток ми купуємо різні книжки, які говорять та співають. Вони є у вільному доступі, тому кожен маленький відвідувач може ознайомитись із ними. Крім того ми активно впроваджуємо ігрові форми. Наприклад, у нас діє ляльковий театр. Діти грають різні ролі та ставлять вистави. Ігрові інтерактиви у нас обов'язкові, тому щотижня проводимо розважально-інтелектуальні заходи як для малих діток, так і для доросліших. Особисто моя думка: розвиваючі ігри - це більше робота дитячих садків або груп подовженого дня у школі. А в бібліотеці читаємо і говоримо про книги»

Відео дня

Альтернативні книги для маленьких відвідувачів бібліотеки

Вінницька обласна бібліотека для юнацтва: «В бібліотеці немає ігротеки, тому що у нас дуже маленьке приміщення. І взагалі питання її необхідності складне. Ми - юнацька бібліотека і підліткам у цьому віці, здається, не дуже подобаються настільні ігри. Хоча тематика сучасних ігор буває різною»

Олена Пасіхова, вчитель математики Фізико-математичної гімназіії №17: «Я вважаю, що подібна ігротека тільки розладнає, а не урізноманітнити навчальний процес. Якщо вчитель - новатор, то на його уроках і без того не сумно. Тому немає сенсу розряджати атмосферу. А грати в настільні ігри можна і після уроків у компанії друзів. Адже на перерві, наприклад, в «Монополію» не зіграєш, а на уроках і без цього є що робити»

Де все ж таки пограти в настільні ігри?

І поки освітні заклади не сприймають ідею відкритої і безкоштовної ігротеки на своїй території, ми розкажемо де у Вінниці можна зіграти в «Уно» або побудувати власну бізнес-вежу і стати монополістом.

Креативний простір «Артинов»

Кращого місця для подібного роду відпочинку, здається, і не придумаєш. Креативний простір налічує близько 20-ти різних настільних ігор на розвиток уваги, логіки та пам'яті. Вони завжди у вільному доступі і мають велику популярність серед відвідувачів. Все, що потрібно - це заплатити 35 гривень за годину перебування в «Артинові» і по 20 гривень за кожну наступну (у вартість входить користування кухнею, чай, кава та печиво). Крім того щонеділі о 14:00 креативний простір проводить Ігротеки, де кожен відвідувач може брати участь в настільній грі з будь-ким із присутніх. У цей день діє особливий тариф на вхід - 20 грн/год., або 80 грн/день.

Адреса: вул. Архітектора Артинова, 12А

Коекція настільних ігор креативного простору

Сімейний ресторан «Johnny Raw»

Ще одне місце де люблять настільні ігри та всіх, хто у них грає - сімейний ресторан Johnny Raw. Ігротека кафе налічує немало оригінальних способів провести дозвілля: Дженга, Монополія, Відгадай слово, Ерудит, Уно і т.д. Користуватися іграми можуть всі відвідувачі кафе абсолютно безкоштовно.

Адреса: вул. Зодчих, 2 ТРЦ «Поділля-City»

Кав’ярня «Starvin Coffee»

Цей заклад чи не один з найперших, який прославився можливістю проводити час, граючи з друзями за кавою. Найпопулярніші настільні ігри теж можна знайти тут.

Адреса: вул. Пирогова, 52А

Кафе «Въно» та кав’рня «Масай Мара»

Ці заклади можуть похвалитися класичними настільними іграми: нарди, шахи та шашки. До речі, вони знову повертаються в моду і сучасна молодь, як правило, не полишає можливості позмагатися у цих видах ігор.

Адреса: вул. Миколи Оводова, 34 та вул. Грушевського, 80

І на завершення, якщо хочеться нових вражень, то у Центральному парку ім. Горького недалеко від арки є спеціальне місце, де будь-хто безкоштовно може пограти в шахи та доміно. Тому не зволікайте і мерщій розвивати свої здібності за допомогою настільних ігор, тим паче, що можливостей у Вінниці достатньо.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up