Для ремонту «Мурів» оголосили тендер на 3,8 мільйони. Немає претендентів

Для ремонту «Мурів» оголосили тендер на 3,8 мільйони. Немає претендентів
Фото зі сторінки у фейсбуку Владислава Демченко
  • На реставрацію «Мурів» знайшли кошти. Але розпочати реставрацію не можуть, бо не обрали виконавця робіт через систему закупівель ProZorro
  • Представник Вінницької єпархії звертає увагу, що не треба витрачати час дарма. «Мури» потребують негайної реставрації
  • Що має зробити майбутній підрядник?

Нещодавно стало відомо, що на реставрацію пам’ятки 17 сторіччя «Мури» міська та обласна ради знайшли кошти. Органи влади виділять по два мільйони з бюджетів. А разом — 4,1 мільйонів гривень. Плюс, вже оголосили новий тендер на виконання реставрації «Мурів» в системі ProZorro.

У вінницькій єпархії, в користуванні якої є зараз вінницькі «Мури», просять не зволікати часу, оскільки пам’ятка потребує термінових ремонтів. Отець Владислав Демченко написав, що до нового тендеру вже були пропозиції. Але їх скасували через «невідповідність пропозицій умовам документації»

«Важко зрозуміти, чому абсолютно всі учасники торгів поставилися неуважно до виконання умов конкурсу? І, як результат —  час, що «грає» зовсім не на користь рятуванню. Не хочеться навіть допускати думку, що комусь вигідно штучно затягувати процес. [...] «Мури» слід рятувати терміново і зволікати з цим – моральний та історичний злочин. Хочеться якомога скоріше сказати усій громадськості Вінниці, що роботи на Мурах нарешті розпочалися» — пише представник вінницької єпархії Владислав Демченко.

Відео дня

Окрім того, отець Владислав написав у своєму фейсбуку, що за кошти релігійної громади Преображенського собору виготовлена проектна документація вартістю у кілька сотен тисяч гривень.

«Впевнений, що історична і архітектурна пам’ятка «Мур та башта» будуть врятовані і стануть окрасою і одним із символів міста, яким став після свого відродження зокрема Преображенський собор.» — пише Демченко.

Є новий тендер. До 29 березня претенденти зможуть звернутися за роз’ясненнями по проекту реставрації. А 8 квітня — останній день, щоб подати заявки на участь в тендерній закупівлі. Початок аукціону запланований на 10 квітня. Мінімальний пониження ціни: 38 тисяч гривень. Аукціон на ProZorro діє навпаки — пропозиції учасників мають бути меншими, ніж початковий бюджет. Очікуваний бюджет — 3 мільйони 843 тисячі гривень.

Посилання на тендер в ProZorro

Що треба зробити? Майбутній переможець тендеру має провести понад 400 видів робіт. А саме, вивезти сміття, зміцнити стіни башти та стайні, розробити нову систему водовідводу, викласти тротуар та багато іншого. Завдяки протиаварійним роботам пам’ятку не тільки врятують від руйнування, але й частково відновлять.

Підрядник має розпочати роботи вже в травні. А закінчити — не пізніше грудня 2017 року.

Нагадаємо, що в січні 2017 року вже оголошували тендер на реставрацію старовинної пам’ятки. Але тоді закупівлю через ProZorro не змогли провести, оскільки не було фінансування.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наташа Мединская

    Да кто-то присвоит и будет вам ремонт не волнуйтесь.
  • TheDIMMka

    Как разрушать, то епархия ничего не требовала, а сейчас они требуют. Я думаю, что прихожане достаточно денег приносят, чтобы епархии хватило на реставрацию без привлечения бюджетных средств.
  • Задунайский Торонтуй

    Когда-то от музучилища до Ленина был монастырский мур. В отличном состоянии, между прочим. Только посредине был пролом, через него ходили бутылки сдавать, пункт приема там был.

    Так вот. Снесли и никто, кроме меня, даже не знает и не вспоминает. Такая судьба и остальные ждет после "ремонта".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up