Чим вразив журі наш претендент на звання кращого вчителя — ексклюзивне інтерв'ю

Чим вразив журі наш претендент на звання кращого вчителя — ексклюзивне інтерв'ю
  • Змагання двадцятки кращих вчителів конкурсу Global Teacher Prize Ukraine тривали протягом 16-18 вересня у Одесі
  • Вінничанин Владислав Качур потрапив у Тор-5 кращих вчителів України і поїде у Дубай на Всесвітній форум
  • Влад, втомлений після 3-денного учительського марафону, дав ексклюзивне інтерв'ю журналістам RIA/20 хвилин і розповів, як йому вдалося перемогти

 

Аплікація життя і «I feel good» українською

Учитель англійської і німецької мови школи-гімназії № 6 потрапив у Тор-20, а згодом і у Тор-5 кращих вчителів. Каже, що не було ніякого дискомфорту і навіть змагального духу, ніби усі знали один одного вже багато років. Натомість, відчував духовне єднання на енергетичному рівні з багатьма вчителями, які хочуть щось змінювати.

Учителі із суддею конкурсу Наталею Мосейчук

Владислава вразив одеський Impact Hub Одеса, куди запросили вчителів. Це  сучасне середовище, майданчик освітянського вільнодумства і свободи, генератор ідей.  — Був вражений, як там втілюються різні проекти, наприклад, офіс, у якому переробляється пластик й оброблюють дерево, вирішуючи проблеми екології, — згадує учитель.

До складу журі входили як заступник Міністра освіти Павло Хобзей,
керівники освітніх проектів, журналістка, топовий учитель, так і двое учнів

У семи суддів було 20 балів, які вони мали розподілити між усіма учасниками змагань. Можна було навіть віддати усі бали одному учаснику. Звертали увагу на інноваційність вчителя успіхи учнів і вплив учителя у громаді.

Відео дня

Першим змаганням в Одессі була самопрозентація.

Влад Качур презентує себе

— Я зробив аплікацію й своє життя подав у вигляді квітучого лугу, на якому сонце —  це мама, веселка —  моя родина, дві нотки —  мої брати, з якими любимо співати, водоспад —  віра у Бога, квіточки — учні, бджілки —  колеги. А потім вирішив вразити й заспівати пісню, напевно й цим «взяв», — сказав Влад Качур. —  Люблю професію учителя, бо вона приносить багато вражень, кожен день є сюрпризом, своєрідним іспитом. Далі підвів до того, як повинен себе відчувати вчитель? — good, отож і пісню обрав «I feel good», додавши трохи креативу українською мовою.

Урок про Леонардо да Вінчі проводили 5 учителів

На третій день Владиславу і іншим учителям довелося за 1,5 години підготувати інтегрований урок про Леонардо да Вінчі. А потім провести цей урок для 9-класників Усатівського навчально-виховного комплексу.

Влад із Наталею Мосейчук, яка «обирала серцем» кращих вчителів

— Це був справжній челендж. Нас у групі було п'ятеро —  історик, фізик, математик, біолог, і я —  філолог. Діти працювали у групах і представляли проекти. У мене було досить нелегке завдання, я вирішив розглянути Леонардо і топ-5 фактів про нього, — розповів Влад Качур. —  Але у моїй групі було всього троє учнів, які трохи комплексували говорити англійською. Переконав їх. Діти гуглили, працювали на смартфонах, ми зробили заготовки, представили плакат і проект вдався. Хоча готували в рамках уроку всього 10 хвилин.

Урок в Усатівському НВК проводили одразу 5 вчителів

— Вінничанин каже, що й для себе багато нового відкрив про Леонардо. Дітям урок сподобався, до Владислава у Фейсбук одразу додалася учениця, яка подякувала за урок і написала, що було б класно, якби він також у них викладав.

На питання, чим він «взяв» дітей Владислав відповідає, що напевно своєю енергійністю і позитивом, намаганням їх зарядити й тим, що дав простір креативити. Також учитель сказав, що не боявся інколи вступати у дискусії з журі.

— Нашій групи дали завдання попрацювати над питанням ефективності трикутника «школа-учень-батьки». Доводилося розпитувати людей прямо на пляжі, що вони думають про це, — розповів Владислав. — Нам відводилося 40 хвилин, за які потрібно було опитати людей і розробити пропозиції Міністерству освіти. Наш проект урочисто взяла до розгляду пані Зоя Литвин, голова громадської спілки «Освіторія».

Насичені змагання педагогів у Одесі
Учителі на черговому завданні

Вінничанин каже, що тоді ж відбулася жива дискусія, де говорили про дебюрократизацію, електроні щоденники, перекваліфікацію вчителів, підхід до підготовки юних педагогів,  які відірвані від реалій і не встигають за часом, про школу відповідального батьківства, аби батьки знали, що входить у їх компетенцію.

Попереду — Київ і Дубай і проекти для вінницьких школярів

— У Дубаї 17-18 березня 2018 року відбудеться Форум для топових учителів з усього світу. Global Teacher Prize — це нобелівська премія для вчителів.  Переможець отримає 1 мільйон доларів, повинен буде написати проект про те, що хотів би змінити у своїй громаді, і протягом 10 років щороку на це буде виділятися 100 тисяч доларів.

7 жовтня у Києві усі дізнаються ім'я переможця Всеукраїнського відбору.

— У Київ запросили топ-50 вчителів з їх родинами, організатори обіцяли щось неймовірне, якщо вийде, то поїду з мамою, — каже Влад. — Не знаю, чи буду першим на Всеукраїнському рівні, мені дуже подобаються мої сильні конкуренти. Це вже вирішувати суддям, а зараз триває голосування, де обирають народного улюбленця.

Кращі вчителі України
П'ятірка кращих вчителів і журі

А ще Владислав Качур розповів, що суддя Майк Вамайя, один із топових вчителів світу, запропонував участь у Міжнародному колі миру. Суть проекту у тому, щоб зняти відео про мир мовою дітей. — Я схопився за цю ідею. Потрібно буде завантажити відео на офіційний сайт проекту, а потім на великому екрані у Ірландії будуть демонструвати ці ролики, — пояснив учитель. —  Виходжу на роботу і одразу розповім цю ідею дітям. А ще планую провести фізкультхвилинки з африканськими ритмами, танцювати вчив суддя і вчитель балету Майк Вамайя, і я запам'ятав той танок.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up