Нова інноваційна школа ThinkGlobal може відкритися у Вінниці з 1 вересня

Нова інноваційна школа ThinkGlobal може відкритися у Вінниці з 1 вересня
  • Вчора у «Артинові» презентували інноваційну школу Think Global. Мережа таких шкіл вже працює у Києві і Тернополі. Організатори школи розповіли про особливості навчання і те, чим ThinkGlobal відрізняться від звичайних шкіл
  • На зустріч прийшли активні батьки, вчителі, а також можливі майбутні засновники школи у Вінниці
  • Скільки коштуватиме навчання і чи є перспективі відкриття ThinkGlobal у нашому місті?

Артур Кочарян, академічний директор мережі шкіл ThinkGlobal, стверджує, що у школі можуть і знають, як виховати амбіційну, самодостатню молоду людину, яка чудово орієнтується у реальному світі, знає його закони, мислить глобально, вирішує глобальні проблеми, при цьому задовольняючи свої власні потреби.

— На уроках математики діти рахують кількість шпалер, які необхідні, щоб обклеїти кімнату, скільки грошей потрібно батькам покласти на депозит під певний відсоток, щоб через 15 років отримати певну суму, — сказав Артур Кочарян.

Відео дня

Крістіна Русанівська, керівник з підтримки та забезпечення якості роботи шкіл ThinkGlobal, розповіла про розклад занять у школі, програми, відсутність оцінювання, де беруть і навчають викладачів, викладання предметів англійською мовою, демократичну атмоферу і інші особливості школи.

 

Особливості школи ThinkGlobal

У класі може бути максимум 14 учнів.

Навчальні програми — на 100 відсотків є авторськими. Усі матеріали занять доступні студентам онлайн.

Англійська мова — у 1-3 класах 5 занять на тиждень, у 4-6 класах — 6 занять. Крім того, кожен 7-й урок з будь-якого предмету проводиться англійською мовою. Тому викладачів без знання мови у школі немає.

Діти вивчають психологію.

Між уроками — великі перерви, які зазвичай проходять на свіжому повітрі.

Оцінювання проводиться у текстовій формі (бесіди, зустрічі). А також є оригінальна ігрова форма для оцінювання. Учні за роботу на уроці отримують так звані XP, а за більші досягнення — кепси. Потім вони можуть їх обміняти на цінні призи — ґаджети, або накопичити на екскурсію чи подорож.

Допомога асистентів та менторів (наставників)

 

Приблизний розпорядок дняя у школі

Домашні завдання направлені на підтримку якості спілкування з родиною. Наприклад, одним із домашніх завдань для учнів 3-го класу було обговорити з батьками питання «Чи були у Колобка шанси на виживання?». А самостійна робота означає вміння самостійно працювати.

Під час осінніх та весняних канікул школа Think Global працює у режимі факультативних занять.

У школах працює система відеоспостереження. Батьки у будь-який момент можуть подивитися онлайн, як працює їх дитина на уроці.

 

Наталія Фасоля, вчителька української мови Якушинецької школи-гімназії, вважає, що альтернативні школи зараз набувають неабиякої популярності. Каже, що побачила позитиві аспекти для студентів шкіл (учнів усіх класів у школах ThinkGlobal називають студентами — авт.). Це гарні сучасні приміщення, ґрунтовне матеріальне забезпечення, збільшення кількості годин на вивчення англійської мови та психології.

Наталія Фасоля прийшла на зустріч, аби дізнатися про альтернативну школу

— Найбільше мене зацікавили можливості професійної діяльності і розвитку учителя. Адже обіцяють можливість працювати за власними програмами, більше простору для творчої діяльності, вищу заробітню плату, — сказала Наталія. — У Києві учитель у такі школі отримує близько 20000 грн. Чесно кажучи, не впевнена, що у Вінниці буде буде така ж сума.

Також вчителька каже, що є нюанси, які суттєво відрізняють звичайну загальноосвітню школу від альтернативної. Це проходження вчителями двічі на рік сертифікації та укладання договору.

— Слухаючи пана Артура, я зрозуміла, що у школи є чітка стратегія розвитку, відібраний і мотивований персонал і підґрунтя для створення умов для розвитку дітей.

Артур Кочарян відповідає на питання вінничан

Скільки це коштує?

На створення навчальних місць потрібні неабиякі кошти. Це мінімум 700-1000 $ на одного учня. Мережа шкіл пропонує франчайзинг для тих, хто бажає відкрити школу.

Батьки мають сплачувати приблизно 5500 грн на місяць (с вересня по травень), у вартість входять фрукти та печиво, також існує разовий вступний внесок 7000 грн. Обіди і полуденки необхідно сплачувати окремо. Планується, що харчування забезпечуватиме кейтерингова компанія, наприклад, зараз обід у Київських школах ThinkGlobal коштує біля 47 грн.

Організатори школи ThinkGlobal впевнені, що у Вінниці школа відкриє свої двері 1 вересня 2018 року. До прикладу, подібна школа у Тернополі старувала у липні 2017 року і вже у жовтні там навчалося 56 учнів.

Відео про школу:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Наталия Медюк

    Альтернативні школи набувають зараз популярності. У    Вінниці  така школа дуже добре.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up