Перший в Україні професійний кемп з електронного навчання відбувся у Вінниці

Перший в Україні  професійний кемп з електронного навчання відбувся у Вінниці
23-25 травня. Новий формат корпоративного навчання. Фото - Володимир Дудник
  • El`Lab — це 3 дні інтенсивної роботи над власним корпоративним E-Learning-проектом (електронне дистанційне навчання) з кращими практиками
  • Своїм досвідом приїхали поділитися 20 провідних експертів, що працювали із 6-ма командами
  • Про перші враження від заходу з журналістами RIA/20 хвилин діляться організатори і учасники E-learning Bootcamp

Як розповів один із організаторів заходу Мирослав Боцула, основними темами bootcamp були:

— стратегія (аналіз проекту та планування)

— контент та педагогічний дизайн

Відео дня

— організація навчання (внутрішній маркетинг, залучення, аналіз)

Мирослав Боцула. Фото - Володимир Дудник
До Вінниці були запрошені шість команд зі всієї України, кожна з яких складалася з трьох учасників. Одна команда — це одна компанія/фірма/організація. На форум команди приїхали зі своїми проектами, яким потрібна допомога у вирішенні проблемних питань. З кожною командою працював ментор згідно тематематики поточного дня. Учасники ознайомилися з реальними кейсами, які презентували ментори — кращі практики електронного корпоративного навчання. Девізом заходу був вислів «Тут не розповідають про успішні кейси — тут їх створюють!»

 

Кривошеєва Ірина, бізнес-тренер компанії «Молокія», приїхала з Тернополя.

— Наша компанія розвивається, маємо 15 філій у різних областях України, тому фізично бути присутніми у кожному регіоні не маємо можливості. Але дуже хотілося б займатися навчанням, атестацією персоналу, — розповіла Ірина. — Ми приїхали сюди, щоб порадитися, взяти для себе щось корисне, побачити, що на сьогодні пропонує ринок, поговорити з експертами, які уже пройшли ці етапи.

Кривошеєва Ірина, бізнес-тренер компанії «Молокія». Фото - Володимир Дудник

Команди обговорювали можливості програми, практичний досвід, підказки по її запуску. Як каже Ірина, компанія розуміє, що будь-яка новинка супроводжується певним супротивом, який необхідно подолати.

— Такий захід — це новий формат, не зовсім стандартний і звичний, але достатньо ефективний. З невеликою групою працює спеціаліст-експерт, — ділиться враженнями Ірина. — Сподобалося, що ми говоримо конкретно про ті проблеми і потреби, які цікавлять саме нашу компанію.

Киянин Валерій Задависвічка, експерт з дистанційного навчання Національного банку України, каже, що якби мав три місяці вільного часу і необмежену кількість ресурсів, то відправився б у Таїланд та Індію. Але й нестандартний формат корпоративного навчання також зацікавив Валерія і він був ментором на E-learning Bootcamp.

Валерій Задависвічка, експерт з дистанційного навчання Національного банку України. Фото - Володимир Дудник

— Подібного формату навчання я раніше не зустрічав, це спілкування, комунікація і практична робота, — сказав Валерій. — Подібне може застосовуватися на тренінгах, але це, як правило, вправи на 10-15 хвилин, а тут був час добре пропрацювати усі питання. Пан Валерій вважає, що хороше рішення має «настоятися», головне, щоб не «перебродило». Поки що має хороше враження від заходу, усі учасники дуже мотивовані, прагнуть прояснити проблеми і шляхи їх вирішення.

— Один із способів розвиватися — це навчати інших. Приємно бути корисним, відчувати, що ти можеш принести свої ідеї у проекти інших, — додав Валерій. — Коли слухаєш ситуації різних команд, можеш і для себе взяти певні речі, навчаючи інших, ти і сам навчаєшся.

Організатор Мирослав Боцула каже, що під час тренінгу спостерігався «вау-ефект», адже ніхто не очікував такого підходу.  

— Ментори думали, що будуть працювати в одній темі, а люди починали повертати у ту сторону, яка їх турбує, і ментор уже не йшов за своїм планом, а починав працювати з людьми над їх больовими точками, давати свої рішення, — розповів Мирослав.

Мирослав Боцула. Фото - Володимир Дудник

Мирослав Боцула побачив, що за три години, поки ментори працювали із командами, вони встигали набагато більше, і команди мали можливість знайти відповіді на ті питання, які мучили їх роками.

— А менторам було цікаво, на скільки їх знання підходять під інші ситуації. Тому виходило, що у нас фармацевт консультував рітейл (роздрібна торгівля — авт.), а рітейл консультував того, хто працює з інформаційними технологіями. Компанії, як губка, вбирали всю інформацію, — згадує Мирослав.

Закінчився захід рок-концертом вінницького cover-band-у “Angry Girls”.

Інформацію про те, як все відбувалося і враження менторів та команд можна знайти в Інтернеті за хештегом #ellabinua

Хештеги заходу:

#ellabinua #collaborator #elclub

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up