У школах проводять уроки по Скайпу: діти співпрацюють із ізраїльськими школярами

У школах проводять уроки по Скайпу: діти співпрацюють із ізраїльськими школярами
  • Учні старших класів протягом 6 місяців під керівництвом вчителя англійської мови Оксани Дусик та вчителя математики Олега Петрушенка працюють у рамках програми «Школи онлайн –  цифрове спільне навчання»
  • 25 травня у школі № 3 відбулась чергова «зустріч» у Скайп між учнями 10-Л та 11-Л класів та ізраїльської школи Макіф А у Ашдоді
  • Подробиці читайте у матеріалі

Журналісти RIA/20 хвилин запитали в організаторів, яка ж мета даної співпраці? За словами вчительки Оксани Дусик, координатором програми у Вінниці є  проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародного співробітництва Вінницької академії неперервної освіти Олена Герасімова. Ця ініціатива створює умови для навчання учнів ізраїльської школи та школи з іншої країни світу.

Учитель математики Олег Петрушенко і учителька англійської мови Оксана Дусик проводять урок з учнями 10-х і 11-х класів та ізраїльсьими школярами по Skype

– Діти діляться своєю культурою, реальністю та особистим досвідом, –  розповіла пані Оксана. –  Це середовище дає осмислене вивчення різних питань через іноваційну та цікаву технологічну платформу. –  Уроки по Skype дають змогу залучити своїх учнів до навчання та створювати цікаві та складні завдання, вивчати іншу культуру та навчитись співрацювати з іншими, –  додає учитель математики Олег Петрушенко.

Вінницькі старшокласники вітають своїх однолітків у Ізраїлі

Як школярі використовують сайти Google і Skype

Відео дня

Як кажуть вчителі, діяльність поділяється на використання цифрових спільних інструментів, за допомогою яких учні завантажують інформацію та виконують завдання. А також використовуються дзвінки по Skype для активної взаємодії та обговорення.

Учениця 11-Л класу Вероніка Вознюк вільно спілкується англійською по Skype 

Окрім того, цифрова спільна робота та її продукти зосереджені на спільному сайті Google, оновленому в режимі реального часу, де збираються завдання учня. Сайт захищений, і доступ до нього можна отримати лише за допомогою імені користувача та пароля, що мають кожен учень і вчитель. Відповідно до прогресу кожної школи в процесі спільного навчання на сайт буде додано нові інструменти та заходи.

Учениця 11-Л класу Нікітюк Ельга задає питання ізраїльським школярам

Оксана Дусик пояснила, що усього протягом «Цифрового спільного навчання» у 2017– 2018 навчальному році було виконано багато завдань. Наприклад, у жовтні відбувся вебінар, на якому представили заплановані заходи, спільне навчання та всі його цифрові інструменти. –  Ми зв'язувались зі своїм партнером-викладачем у школі за кордоном, щоб об'єднати, координувати та затвердити власну програму, –  сказала вчителька. –  Щоб створювати значні та веселі заходи для учнів, важливим є те, щоб провідні вчителі постійно підтримували зв'язок і забезпечували успішний та багатий процес співпраці.

Учасники проекту планують наступні кроки для співпраці

Наступним кроком було створення власних презентацій на спільній стіні та підготовка відеокліпу про школу та її околиці. Відгуками щодо кліпу діти ділилися на спільному сайті.

Обов’язковою умовою даної співпраці є скайп-конференції між учасниками проекту, які дозволяють обговорити переглянутий матеріал. Учасники проекту обмінюються інформацією та вдосконалюють розмовну англійську мову.

Учень 10-Л класу Владислав Щербій ретельно готувався до конференції по Skype 

А далі діти створювали презентації або фільми про традиції і культуру країни, писали про свої улюблені свята і сімейні традиції. Кожен учень представляв це в спільній презентації.

Наступним етапом буде спільна задача, яку вінницькі та ізраїльські школярі будуть розв’язувати разом.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up