Вчителі навчаються програмувати роботів

Вчителі навчаються програмувати роботів
  • 9 лютого двадцятка вчителів із Вінниці та області зібралися на перше заняття по програмуванню Lego-роботів
  • Що вивчали педагоги, що таке STEM  і як це можна застосувати у школі - читайте далі

 

 

Олег Дощич, викладач фізики та інформатики із м. Хмільника каже, що коли його друзі приїжджають за кордон на освітні виставки і там ⅔ величезного павільйону присвячені STEM і STREM, то це вражає.  — Тому що світ зробив свій вибір. На жаль, ми поки що пасемо задніх, але будемо намагатися наздогнати і перегнати, — мріє Олег.

Олег Дощич хоче навчитися програмувати роботів

Оксана Гижа, вчителька із школи № 1 м. Козятина вважає, що робототехніка зараз стає дуже актуальною. — Це на часі, тому я вдячна за такі курси для вчителів, звісно, хотілося би запровадити робототехніку у нашій школі, щоб  більше зацікавити дітей, — сказала Оксана.

Оксана Гижа приїхала із Козятина, щоб отримати нові знання

Робот-п’ятихвилинка, прототипи робота — розумного вантажу та інші..

У 2017 році Вінницька академія неперервної освіти виграла грант, який називається «Модернізація предметів природничо-математичного циклу засобами STEM-технологій». У результаті було придбано трьох роботів Lego Maindstorm EV3: 2 базові комплекти, один комплект Education. І з 2018 року почалися тренінги.

Відео дня
Сергій Пойда навчає педагогів

Як розповів Сергій Пойда, старший викладач кафедри управління та адміністрування Вінницької академії неперервної освіти, усього буде три групи вчителів —  фізики, математики та інформатики. Кожна група буде учасником трьох тренінгів. Вчора відбувся стартовий тренінг по введенню у спеціальність.

— Ми пробуємо навчити, як складати певні типи роботів та пояснюємо, як ці роботи стосуються STEM.

Що ж таке STEM? Це абревіатура Science (наука), Technology (технологія), Engineering (інженерія) and Mathematics (математика), — розповів Сегій Пойда. —  Простіше кажучи, ми навчаємо учнів, як, використовуючи сучасні здобутки науки і технології, будувати машини, які дозволять вирішити якісь проблеми. Наприклад, перенесення вантажів, або автоматизація процесів, або побудова розумного будинку.

На тренінгу вчителі будували простого робота, який називається «п’ятихвилинка», приєднували до нього різні датчики, пробували зчитувати з нього дані, управляти двигунами. Також створили робота, схожого на того, який возить вантажі на Новій пошті. Спробували створити прототип робота —  розумного вантажу, тобто, коли нам потрібно, вантаж, наприклад, буде їхати за нами по аеропорту.

— На наступний раз, у березні, у нас планується навчання, яке буде проводити викладач із Палацу дітей та юнацтва Юрій Косаківський (ми писали про Юрія у статті Робот, який сортує сміття, вивів вінничан у півфінал Всесвітньої олімпіади.

Заняття проходили на базі комп’ютерної академії «Шаг», яка надала аудиторії, робочий стіл та спеціальні поля для роботів, а також 2 набори роботів. Усього приїхали 20 вчителів із Вінниці та області.

Сергій Пойда дадав, що STEM-технологія дає можливість розвивати у дітей зацікавленість до науки і технологій.

— Ми маємо зараз катастрофічну ситуацію із вступом до технічних вишів, на конструювання машин, будівництво практично немає набору, так само, як і на фізико-математичний факультет, — сказав викладач. —  А хотілося б, щоб таких дітей було б набагато більше, тому що з цим пов’язаний добробут українців. Чим більше українці зможуть робити високотехнологічним машин самі і продавати їх, тим краще буде державі.

Чому вибрали Lego Maindstorm?

За словами пана Сергія, ці набори дають можливість створювати широкий спектр різних роботів, плюс до цього є змагання, в яких можуть брати участь учні. А учитель, який використовує технологію Stem під час уроку, створює мультипредметні зв’язки, розвиває об’ємне мислення дітей, збільшуються успіхи дітей у математиці, фізиці, їм стає цікавіше вчитись. Один із способів отримання такого робота це взяти участь у щорічній грантовій програмі first lego league.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up