«Думаю, що це запам’ятається надовго» - Ковток Мексики

«Думаю, що це запам’ятається надовго» - Ковток Мексики
  • У коворкінг-центрі ДонНУ 18 листопада активісти з ГО ФРІ організували вечірку «Ковток Мексики».
  • Захід охопив близько 60 людей: як дорослих, так і молодь.
  • Вхід був платний – 35 гривень. Що з цього вийшло, читайте та дивіться далі.

Звичайний суботній вечір закінчився гарячою вечіркою у стилі Мексики. Вінничани гучно відгуляли «Ковток Мексики» –  своєрідний для наших країв культурно-освітній захід. Квитки були платні, але, як запевнили організатори, ці кошти пішли лише на оплату їжі та розваг, адже захід був некомерційний. Тобто якщо приблизно 60 чоловік заплатили по 35 гривень, то на все було витрачено близько 2000 гривень.

– Таке трапляється нечасто, минулого року були на подібному заході «Ковток Франції», нам сподобалось, тому цього разу ми теж прийшли, – говорить Марина (16 років), гість заходу.

Відео дня

Окунати вінничан в атмосферу Мексики організатори вирішили в традиційний спосіб. Спочатку всі роззнайомились, розслабились. А далі, Марина Тужанська – спікер заходу, розказала про Мексику та особливості цієї країни. Було досить цікаво, адже вона деякий час там жила. У справжній мексиканській сім’ї. 
Атмосфера напружувалась, і час підходив до запальної самби. Після танцювального майстер-класу учасники мали змогу вивчити ази іспанської, а потім одразу їх застосувати –  у гуртовому караоке. 

– Найбільше сподобався танцювальний майстер-клас. Було весело і активно. Насправді, я думав, що не вмію танцювати, але виявилось, що самба –  то моє, –  сказав Богдан (16 років).

Програма була досить насиченою, тож ми рухаємось далі. Були справжні мексиканські конкурси: поїдання перців на швидкість та дійсно традиційна північноамериканська розвага – піньята.

Це –  назва традиційної іграшки з пап'є-маше, яка наповнена солодощами, цукерками, фруктами.
До того ж кожен мав змогу скуштувати чіпси начос із традиційними гострими соусами та напої. 

–  Вечірка вдалась, було дійсно гаряче, думаю, що це запам’ятається надовго, – сказала Марина, з якою ми спілкувалися перед початком вечірки.  – Навіть не очікувала, що познайомлюсь з такою кількістю крутих людей і навіть поспілкуюсь з еквадорцями.

– Ми раді, що склалось все так, як ми очікували, – говорить Олександр Танасієнко, координатор проекту. – Головне, що люди виходять з посмішками. Можна сказати, що «Ковток Мексики» – це наша маленька перемога, бо це наш перший культурний проект. Гадаю, що в майбутньому ми ще дамо про себе знати.

Із культурою Мексики знайомились цілих 4 години ( з 15:00 до 19:00 ). За цей час аудиторія встигла адаптуватись та отримати максимальне задоволення. Серед гостей, переважною більшістю стала молодь від 18 до 25 років. Проте вікове різноманіття гостей не завадило ще одному святу серед сірих робочих буднів.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    "час підходив до запальної самби"

    А до чого тут самба? Це бразильський танець.

    Та й ствердження,що піньята-"традиційна північноамериканська розвага" теж дуже сумнівне.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up