Конфлікт інтересів: жителі будинків по вулиці Порика не поділили дерева

Конфлікт інтересів: жителі будинків по вулиці Порика не поділили дерева
  • До редакції звернулася жителька будинку №3 по вулиці Порика. Говорить, що у їхньому дворі незаконно вирубують всі дерева.
  • Журналіст побував на місці, поговорив із місцевими жителями, виконавцями робіт та дізнався, чому це відбувається.

Журналіст приїхав на місце, щоб дізнатися подробиці події. Набираємо жінку, яка звернулася до редакції. Говорить, що зустріне нас. Через пару хвилин знайомимося із Ксенією Бородіною. Саме вона телефонувала до редакції.

– Це почалося з п’ятниці (12 січня - авт.) Приїхала машина з робітниками, які почали зрізати зелені та плодовиті дерева. І вони їх не обрізають, а повністю спилюють. Спочатку гілки, потім стовбур, – розповідає обурена Ксенія Бородіна. – Ці люди тут кола намотують, і як тільки жителі будинків починають непокоїтися, їдуть. Потім повертаються назад і продовжують.

Жінка говорить, що у п’ятницю з «порушниками» розмовляла її мати. Але ті навіть не сказали, з якої вони служби чи департаменту. Мовляв, дозвіл на вирубку є, а все інше неважливо.

Поки два чоловіки продовжували вирубувати верхівки дерев, журналіст поспілкувався із водієм підйомного крану. Чоловік на ім’я Петро розповів, що вони є працівниками департаменту міського господарства.

– У мене є документи на обрізання та омолоджування дерев. І ми не зрізаємо їх повністю, – розповідає Петро. – Тут була спеціальна комісія, яка провела обстеження стану зелених насаджень. Вони позначили дерева, які треба обрізати, а вже ми тут для самого обрізання.

У чоловіка справді виявилися документи, які затверджені заступниками директора департаменту міського господарства В’ячеславом Шестопалом та Віталієм Місецьким.

Шестопал поставив свій підпис під «Актом № 271» про обстеження стану зелених насаджень. А Місецький розписався під «Ордером №2» на видалення зелених насаджень.

За документами стає зрозуміло, що працівниками департаменту буде видалено 37 дерев біля житлових будинків №№ 1, 3 по вулиці Порика, №№ 42, 52 по вулиці 600-річчя, № 23 по вул. Грушевського. Замість знесених будуть висаджені нові дерева.

Приїжджає поліція. Три «копи» прямують до водія крану. Говорять, що надійшов виклик про вирубку дерев. Петро показує їм документи. Дивляться. Кажуть, що все нормально, вітають зі святами та їдуть далі патрулювати.

– Вчора так само поліція приїжджала, – подовжує чоловік. – А ми прості виконавці. Робимо все так, як хотіли жителі будинків.

Знаходимо жительку будинку №1. Саме біля цього будинку на той момент проходило обрізання дерев. Питаємо, чи дійсно вони цього хотіли.

– А яка різниця жителям будинку №3, що відбувається біля нашого будинку? Так, ми дійсно просили, щоб ці дерева вирубали, – дивується жінка, яка відмовилася назватися. – Деяким мешканцям ці дерева затуляють сонячне світло і у квартирах постійно темно. Тому ми писали заяку до ЖЕКу, а вже звідти нашу справу перенаправили до міськвиконкому.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (47)
  • Руслана Кравченко

    Прошу  Юлию Бородину связаться со мной 0986544010
  • Галина Спиридонова

    Каждое дерево имеет свой жизненный срок, то что оно еще стоит не значит , что оно не несет окружающим людям, детям  опасность. Наши власти делают все правильно и спасибо им за это. Не страшно выпускать детей во двор. У меня во дворе дерево с виду крепкое ,здоровое упало хорошо, что на площадке деток . Спасибо властям большое за то , что делаю наш город безопасностным.

    Уважаемая Юлия если Вам не нравиться мнение других то газета сдесь не причем. Проверьте Вы себя на адекватность.

    Руслана Кравченко reply Галина Спиридонова

    Скоро будете показывать  детям деревья на картинках, и надевайте им противогазы скоро пригодятся. Согласно Приказа  173 МОЗ по санитарным нормам 40%  жилищной застройки должны составлять зеленые насаждения. И на улицу вообще опасно выходить там корь... Лучше сидеть дома, с закрытой форточкой, а то мало ли

    Галина Спиридонова reply Руслана Кравченко

    Так уважаемая ОСОБА  неизвестного пола. Ты мне не указывай где сидеть и с какой форточкой. Иди бери своего благоверного  и вперед на работу . Хоть будет чем заняться а то смотри умничать стала.  Не мучь людям мозг  своими истериками . Ты своим детям картинки показывай если ничего другого не научилась. Есть друзья у людей называются КНИГИ. Еще одни есть называется образование . Хотя ни с тем ни с тем  Вы не дружите это факт. Не может образованный, воспитаный человек врать о том,  что вынуждена была стать под дерево  , что бы люлька с людьми дальше не работала. Вы , что с себя жертву делаете убогая вы наша. Кто вас вынудил? Кому Вы нужна, посмотрите вокруг , люди благодарны за все, что для них делают. По-моему вас неплохо гнали люди со дворов! То вы , что любите это? Да? Вам нравится ? Может вам специальную литературу почитать , есть люди которые получают удовольствие от насилия и унижения, почитайте поробуйте. Или вы только постановы  научились кривоглазо читать? Может вам к врачу офтальмологу? Может у вас корь? Сидите дома.

    Руслана не виду Ваших фото на суботниках? Где Вы? Активиста Вы наша, что спинку гнуть когда дерево садить не очень хочется? Читаю вас и понимаю Да, вы точно собачек любите, точно. Собаке когда делать нечего она .... лижет. Вот и вы туда же ,  с кем повидешься таким и будешь.
  • Юлия Бородина

    Думала , что 20 мин - адекватная газета. Упали в моих глазах.

    Михаил Курдюков reply Юлия Бородина

    Тому що показали, що є й інші думки, окрім вашої?

    Юлия Бородина reply Михаил Курдюков

    Я- представитель нашего дома. Не все имеют возможность сказать лично вам своё мнение.

    Михаил Курдюков reply Юлия Бородина

    Тож ви, як представниця, і висловили свою думку. Ми, як бачите, її висвітлили. Але окрім вас, є й інші сторони, думки яких мають бути присутніми у цьому тексті.

    У вас взагалі дивні претензії. Що конкретно вас не влаштовує?
  • Жора

    Для всех кто ничего не понимает, это идет нормальный бизнес. Чиновники из винницкого исполкома получили свои откаты и взятки. А дело в том что это не простые деревья, а яблуни. Они пользуются хорошим спросом для тех кто продает дрова на шашлыки....

    Да и  местные жители нашли к каким журналистам обращаться...))))

    ред  20 мин это шестерка винницкого исполкома, Нужно было еще в ООН и Спортлото написать жалобу))))

    Юлия Бородина reply Жора

    спасибо. уже поняли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up