Лісопарк розширяють. Поряд з дитячим майданчиком будують доріжки та тротуари

Лісопарк розширяють. Поряд з дитячим майданчиком будують доріжки та тротуари
Вінничанка Ярослава Нижневська крокує поряд з донькою Ганною в Лісопарку, де незабаром зроблять доріжки.
  • Облаштованих ділянок в Лісопарку стане більше
  • Неподалік від дитячого майданчику, робітники з товариства «Агропродсоюз» будують доріжки, які поєднають з першою чергою паркової зони
  • А ще тут обладнають туалети експериментального зразку

Минулого року, в серпні, облаштували невелику зону відпочинку в Лісопарку. Тоді провели тротуари і велодоріжки, поставили альтанки та лавки, а ще облаштували великий дитячий майданчик.

Цього року цю паркову зону вирішили збільшити. На суміжній ділянці прокладають нові доріжки. Їх контури вже можна добре роздивитися. 

Вінничанка Ярослава Нижневська, яка гуляла зі своєю донькою, схвалює такі зміни.

Відео дня

— Тепер з колясками буде простіше заїжджати до дитячого майданчика. А ще чула, що цими доріжками зможуть їздити велосипедисти, яких тут багато, — розказала пані Ярослава.

Будівництвом займаються робітники з товариства «Агропродсоюз», що є субпідрядниками по цьому об’єкту.

— Доріжки будуть прилягати до існуючих шляхів на першій черзі Лісопарку. Облаштовуємо й велодоріжки. Зробимо ще й відгалуження цієї доріжки, щоб, в майбутньому, було продовження шляху вглиб парку. Головне, щоб дощів не було. Бо тоді техніка в ліс не заїде, — розказав робітник з товариства «Агропродсоюз» Іван Муржак.

Скільки це коштує?
У системі ProZorro знайшли тендер на облаштування Лісопарку. У проект входить благоустрій території, монтаж світильників, лавок, урн; прокладання пішохідних та велодоріжок, відеокамери тощо.

Головним підрядником стало товариство «Альфаметрикс», що отримає 2 мільйона 394 тисячі гривень з бюджету міста

Очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко сказав, що друга черга Лісопарку буде виглядати, так само, як й існуюча зона відпочинку.

— Облаштуємо такі самі ліхтарі, лавки, урни, доріжки, відеоспостереження, як і на першій черзі. Вхід в парк буде викладений плиткою.

Місце, що виділено червоним — територія, де триває будівництво Лісопарку-2

Питаємо, чи буде тут ще один дитячий майданчик?

— Ні, цього не заплановано. Але на цьому об’єктів з’являться туалети сучасної конструкції, експериментального зразка. Будемо тягнути водогін та електрику для їх облаштування, — відповів Ніценко.

Орієнтовно, другу чергу Лісопарку зроблять на початку цієї осені.

Нагадаємо, що у суботу, 19 серпня, відбудуться дитячі велоперегони в Лісопарку. Початок об 11-й.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Вінниця Шипшина

    а мер приїде відкривати туалет? як у Києві! Чим ми гірщі? :)

    Задунайский Торонтуй reply Вінниця Шипшина

    Порошенко приедет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up