Молочна кухня досі не працює. Коли відновить роботу?

Молочна кухня досі не працює. Коли відновить роботу?
  • Заклад повинен був запрацювати ще позаминулого тижня. Але ремонт затягнувся.
  • Через які причини кухня досі не працює та коли чекати відкриття, розповів головний лікар “Центру матері та дитини”

На офіційну сторінку редакції  RIA/20minut у Фейсбук “Новини Вінниці  на 20хвилин” надійшло повідомлення від вінничанки Ярослави Соцької. Жінка попросила з’ясувати, чому не працює молочна кухня у місті.

“Департамент каже, що трубу прорвало, перед цим казали, що замерзла. Хоча ніяких робот по ремонту не проводять. А діти залишились без харчування”, - написала вона .

Раніше журналісти RIA/20minut вже писали, що молочна кухня припиняє свою роботу із 2 березня. Тоді обіцяли відновити роботу кухні на наступному тижні, проте сьогодні уже 16 березня, а кухня не працює до сих пір.

Відео дня

Володимир Присяжнюк, головний лікар міської лікарні “Центр матері та дитини”, розповів, коли чекати відновлення роботи молочної кухні.

—  У зв’язку із морозами на молочній кухні трапилась аварійна ситуація: замерзла каналізація. Під час проведення чистки цієї каналізації -  а вона там стара, їй стільки ж років, скільки самій молочній кухні - відбувся прорив каналізаційної системи, підвал був затоплений. Зараз підвал висох, а от будівля потребує заміни усієї каналізаційної системи. Бо структура каналізації будівлі така, що тепер потрібно проводити демонтаж значної частини підлоги, аби здійснити таку заміну. На теперішній момент приблизний кошторис ремонту складений, уже на тому тижні ми приступимо до виконання робіт.

Але сума ремонту - більше 30 тисяч гривень, за словами Присяжнюка - така, яка виводить на проведення торгів для визначення фірми, яка проводитиме підрядні роботи. А це значить, що час відкриття кухні може ще відтермінуватись.

—  Тримаємо все на контролі, повідомили людей, які замовляли там харчування. Але при всіх можливостях це так просто вирішити не можна. Тим більше, що ще буквально на тому тижні у підвалі буквально стояла вода, і зайти туди було фактично неможливо. Знов запустити молочну кухню в роботу у такому стані, як вона є зараз, ми не в змозі, це порушення санітарно-епідеміологічних норм. Бо може статися занесення інфекції в молоко і, як наслідок, - зараження діток.

Орієнтовно, початок робіт, як каже Володимир Присяжнюк, - наступний тиждень. Якщо відбудуться торги по визначенню підрядника, це затягнеться ще на 2 тижні - хто виграє, той буде працювати. Якщо вдасться почати ремонтні роботи на наступному тижні, то завершать їх орієнтовно за місяць - тоді ж одразу й відновить роботу молочна кухня. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up