На реконструкцію «СКА» дають майже 45 мільйонів гривень

На реконструкцію «СКА» дають майже 45 мільйонів гривень
  • Мерія оголосила тендер на реконструкцію спортивного комплексу на Янгеля, 48.
  • За проектом майбутній підрядник має виконати величезний обсяг робіт: відремонтувати усе, як ззовні, так і всередині.
  • За це пропонують 44,8 мільйона гривень. Орієнтовно, роботи почнуться вже цієї осені.

На Янгеля, 48 знаходиться сумнозвісний комплекс «СКА». Ще у 2014 році поляки з компанії Eurosolid там мали зробити капремонт басейну, солярій, SPA та інші водні розваги. Попередній кошторис — 150-200 мільйонів гривень.

Щоправда, роботи так і не розпочали. Тож вже кілька років двоповерхова будівля зі спортивними залами та басейном «на замку». Тоді як стан комплексу з роками ставав тільки гіршим — пошарпані стіни, побиті вікна, розбита плитка басейну.

Previous Next

Відео дня

У 2017-му в мерії публічно заявили про завершення діалогу з інвестором. Заступник мера Владислав Скальський казав, що «довгий час намагалися знайти ту формулу, яка б врахувала інтереси інвестора, й інтереси громади. Але в результаті вирішили, що польський проект закрито».

Візуалізація польського проекту «СКА»

Previous Next

До цього вінничани подавали петиції (з 2015 по 2018 роки), змушуючи владу розпочати реконструкцію «СКА». Усього зробили чотири звернення, на які отримували відповіді зі змістом, що «зачекайте, розробляється проект реконструкції».

Трохи ясності в ситуацію з ремонтом спорткомплексу вніс мер Вінниці Сергій Моргунов. У червні, на сесії міськради, він сказав, що з бюджету міста виділяють чотири мільйони гривень на реконструкцію «СКА» і роботи почнуться вже з цього року.

І схоже, що це дійсно так. Адже на днях міський департамент капітального будівництва оголосив тендер на реконструкцію комплексу на вулиці Янгеля, 48.

У документації до тендеру йдеться, що майбутній підрядник має виконати перелік з 860 (!) видів робіт, які стосуються як зовнішнього, так і внутрішнього стану комплексу. Описуємо деякі з цих робіт:

  • Стіни будівлі мають підсилити та утеплити, так само й дах.
  • Перекладуть всі комунікації - трубопроводи, електромережу, теплопостачання.
  • Мають відремонтувати й всі зали в спорткомплексі. Також повністю оновити басейн.
  • А на додаток до цього — зробити озеленення території перед комплексом: посадити дерева й квіти.

Максимальна сума за роботи — 44 мільйони 850 тисяч гривень. Нині збирають заявки на участь в закупівлі. Тендер отримає та компанія, яка запропонує найменшу ціну робіт.

Аукціон проведуть 29 серпня. Ще кілька днів триватиме відбір переможця, підписання з ним угоди. Тому, ймовірно, що початок робіт припаде на вересень-жовтень 2018-го. Ремонти комплексу, як йдеться в документації на ProZorro, мають тривати до 1 вересня 2019 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up