На Замості з’явиться свій «проспект Космонавтів». Витратять близько 46 мільйонів

На Замості з’явиться свій «проспект Космонавтів». Витратять близько 46 мільйонів
  • Уже цієї весни планують розпочати реконструкцію вулиці Замостянської (колишня 50-річчя Перемоги - авт.).
  • Від Будинку офіцерів і до 45-го заводу відновлять дороги та тротуари, громадський простір, освітлення. Для трамваїв облаштують нову колію
  • На це готові витратити до 45,8 мільйонів гривень. Чи зв’являться ще більші затори у Вінниці через початок ремонтів?

Про реконструкцію бульвару по Замостянській (колишня 50-річчя Перемоги) почали говорити ще у 2017 році. Під час звіту мер Вінниці Сергій Моргунов розказав, що цю місцину будуть оновлювати так само, як і проспект Космонавтів.

— Розпочнемо комплексну реконструкцію бульвару на вулиці Замостянській (від Будинку офіцерів і до палацу «Зоря» - авт.) з дорогами, тротуарами, новим освітленням, влаштуванням «оксамитового шляху» для трамваїв, відпочинкової зони, — казав тоді Моргунов.

Відео дня

Зараз цей бульвар у жахливому стані: побитий асфальт на тротуарах, розбиті лавки та урни, понівечене огородження. Навколо пошарпані будинки. Додає свій відбиток й рання весна: «голі», без листя дерева та відсутність зелені — привносить депресивний відтінок цій місцевості.

Але відновлення Замостянської вже незабаром. На сайті Держфонду регіонального розвитку опублікували заявку про реконструкцію цього бульвару за рахунок коштів фонду та Вінниці. Таку інформацію підтвердили у міському департаменті комунального господарства.

— Міський голова дав доручення розпочати роботи цієї весни. А зараз завершують підготовку проектно-кошторисної документації до тендеру. До речі, загальна вартість робіт може зменшитися після проведення тендеру та визначення підрядника робіт. Так само, після проведення тендеру покажемо візуалізації, як буде виглядати оновлений проспект на Замостянській, — розказав очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко.

У карті проекту є дані про заплановані роботи:

  • укладання пішохідної зони (понад 2800 м² ) декоративною бетонною плиткою
  • ремонт доріг та існуючих тротуарів
  • прокладання велодоріжки. Вона буде довжиною 1027 метрів
  • озеленення
  • створення умов для безперешкодного перебування у сквері людей з інвалідністю
  • нове освітлення та огородження
  • перекладка трамвайних колій

Загалом роботи оцінили у 45,8 мільйонів гривень, з яких кошти Вінниці — 20 мільйонів 867 тисяч гривень. А от чи будуть проблеми з транспортом через перекладку колії від Будинку офіцерів до 45-го заводу?

— Про це зарано казати. Наскільки мені відомо, проектна документація ще розроблюється. Тендер не оголосили та невідомо, хто буде виконувати ці роботи. Проте упевнений — трамваї продовжать їздити. Можливо, зробимо реверсний рух, як це було під час реконструкції площі Гагаріна, — відповів генеральний директор транспортної компанії Михайло Луценко.

Нагадаємо, що реверсом по тимчасовій колії їздив трамвай-«четвірка». Це було під час реконструкції площі Гагаріна, влітку 2016 року.

Замінять трамвайну колію на Янгеля

Незабаром транспортники розпочнуть ремонтувати трамвайну колію на вулиці Янгеля (колишня Фрунзе - авт.). Для цього закуплять колії на суму понад чотири мільйона гривень. Про це є оголошення у системі закупівель «ProZorro».

«Вінницька транспортна компанія» бажає закупити рейки (з очікуваною вартістю щонайбільше 2,4 мільйона гривень), шпали та комплектуючі (за 1,3 мільйона гривень), а також стрілочний перевід (за 510 000 гривень).

Майбутній підрядник має передати приладдя транспортникам до 5 квітня 2018 року.

— Розпочнемо ремонти одразу після повної поставки. Перекривати рух не будемо, а працюватимемо вночі. Бажаємо замінити близько 400 метрів колії, — сказав Луценко.

Нагадаємо, що у Вінниці до 2021 року заплановано прокласти трамвайну колію на проспекті Коцюбинського. Про це читайте у матеріалі: Як зміниться громадський транспорт у Вінниці до 2023 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Олексій

    Ще трошки та можна ще один міст через Буг будувати, який є більш нагальним.
  • З.А.Глядач

    "Витратять близько 46 мільйонів"

    Витратять чи розпилять?

    Anonymous reply З.А.Глядач

    Лямов 16 потратять (на свои же фирмочки), а 30 лямов распилят на новые Рендж роверы.

    Глобазоид Афромарк reply Anonymous

    У Моргунова новый Рендж Роверов?

    Anonymous reply Глобазоид Афромарк

    После того как отмоют на псевдоремонте - будет новый.
  • Anonymous

    Аллея ещё живая и зелёная

    Олексій reply Anonymous

    Збережи це фото, бо скоро все засолять і буде все сіре, як Соборна та Пирогова.
  • Anonymous

    Для всех кто в танке - никакие мосты уже ничего не решают - спасти ситуацию может только физическое ограничение автотранспорта (БОЛЬШОЙ налог на владение автомобилем, как в Дании например), что бы люди пересаживались на велики и ходили пешком - в Дании так и всё у них прекрасно.

    З.А.Глядач reply Anonymous

    Прибрати "євробляхи" і ситуація покращиться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up