Нічні гонщики: «Літали і будемо літати! Нас не догнати, не старайтеся»

Нічні гонщики: «Літали і будемо літати! Нас не догнати, не старайтеся»
-Літали і будемо літати! - зухвало заявляють нічні гонщики. А що скажуть з цього приводу Редван Усеїнов і його патрульні?

•Перед «безголовими» гонщиками на вулицях міста виявилися безсилими не тільки поліція, а й влада.

•Не дивно, що у соцмережах з’явилися заклики організовуватися проти «бєзпредєлу» мотоциклістів, які вночі не дають спати людям.

•Запитання вінничанки до влади: «До якого часу десяток ідіотів тероризуватиме все місто?»

•Який вихід із ситуації? Що кажуть з цього приводу вінничани і самі гонщики?

Журналіст RIA спілкувався з окремими гонщиками. Вислухав думку низки депутатів міськради, керівника прес-служби патрульної поліції, городян. Прогноз після розмов такий: марно сподіватися на зменшення кількості байкерів на нічних вулицях (деякі з них і вдень розвивають швидкість значно вищу, ніж це передбачено Правилами дорожнього руху).

-Літали і будемо літати! – заявив на сайті «20 хвилин» один з гонщиків.

Так воно й буде. Не сумнівайтеся. По-перше, ця проблема «болить» тільки тим, хто проживає у будинках біля гомінких вулиць. Чиновники від влади мають помешкання переважно за містом, тому їх солодкий сон не тривожить ревіння двигунів. По-друге, поліцейські нарікають, що їм не дозволено переслідувати порушників на мотоциклах, бо це може призвести до аварії.

Відео дня

Запитання до керівника патрульної поліції Редвана Усеїнова: «Коли можна побачити машини поліцейських на вулицях, де відбуваються гонки?»

Можливо, після цієї заяви зухвалого гонщика побачимо автомобіль патрульних поліцейських, скажімо, на вулиці Пирогова. Уточнюємо: після десятої вечора і до пізньої ночі вона перетворюється на місце для гонок. Влаштовують їх від ринку «Урожай» до зупинки «Електромережа». Зазвичай гонки тривають максимум до першої або другої ночі. Напередодні  Дня Конституції (28 червня) гонщики не вгамовували своїх залізних «коней» майже до п’ятої ранку

На яких вулицях влаштовують гонки – підказка для патрульних

Кожен вечір на відрізку вулиці Пирогова - від ринку «Урожай» до трамвайної зупинки «Електормережа» - ревуть мотори мотоциклів. За повідомленнями читачів RIA така само ситуація на деяких інших вулицях міста – Хмельницькому шосе, Келецькій, Коріатовичів, проспекту Коцюбинського (від Будинку офіцерів до залізничного вокзалу), Янгеля (колишня Фрунзе).

У патрульних з байкерами нічого не вийшло

Досвідчений байкер, лікар Ігор Марценюк (47 років), зізнається, що в молодості любив нічну їзду на мотоциклі. Пан Ігор очолює ГО «Мотофестиваль ЗАГУЛ».

Тільки після одруження перестав виїжджати вночі. Стверджує, що треба «перерости», аби усвідомити всі «за» і «проти» нічних гонок.

-Чому за містом не ганяють? –перепитує співрозмовник. - А хто їх там почує. Для них важливе визнання. Чи розуміють, що порушують спокій? Скоріше за все, про це не думають. Для них, що більша швидкість, що гучніший звук мотора, то більший кайф. Від виховання багато залежить. Один з моїх знайомих ніколи не запустить двигун байка у дворі під вікнами будинку. «Виводить» мотоцикл на в улицю і там все це робить. Інші – навпаки.

Звертає увагу, що, крім байкерів, на вулицях міста є так звані підбайкери. Це ті, хто їздить на мотоциклах, що не обладнані навіть поворотами. Це зовсім молоді хлопченята. Навіть шолом не одягають на голову. А їхні «моцики» деренчать так, що аж шибки у вікнах дзеленчать. Навряд чи такі учасники руху ознайомлені з правилами поведінки на дорогах.  

-Ми вже говорили про таких і тим, хто продає такі підбайки, і поліцейським, - продовжує Ігор Марценюк. – Так що шум на вулицях не тільки від мотоциклів байкерів. 

Співрозмовник говорить, що нова патрульна поліція на перших порах намагалася втихомирити нічних гонщиків. Однак, за його словами, у них нічого не вийшло. Вихід із ситуації пан Марценюк вбачає у визначенні спеціального місця для байкерів. До вирішення проблеми мають залучити багато структур. Заборона нічого не дасть. Більший ефект матиме роз’яснювальна робота і покарання гривнею.

Депутати міськради: «Не допрацьовує поліція»

Старший по одному з будинків по вулиці Пирогова Сергій Цвень розповів, що декілька років тому  мешканці їхнього будинку зверталися з листом до міської влади. Просили, щоб працівники ДАІ (на той час ще не було патрульної поліції) хоча б інколи вночі виїжджали на їхню вулицю. Бо Пирогова – від ринку «Урожай» до зупинки «Електромережа» вночі перетворюється на місце для нічних гонок.

-Нам повідомили, що листа передали в міську Державтоінспекцію, - продовжує старший по будинку. – Звідти надійшла відповідь приблизно такого змісту: працівникам ДАІ заборонено переслідувати втікачів на мотоциклах. Влада і тодішні даішники підтвердили, що вони безсилі перед гонщиками.

Депутати, з якими спілкувався журналіст, визнають, що шалені гонки це дестабілізуючий фактор на вулицях міста. Сходяться на думці, що у вирішенні проблеми не допрацьовує патрульна поліція.

Олександр Зерщиков:

-Ніхто не зобов’язує поліцейських переслідувати гонщиків, - каже депутат Олександр Зерщиков. – З ними треба спілкуватися за місцем, де вони збираються, йти в клуби, чи громадські організації. Проводити рейди. Частіше перевіряти документи. Адже на багатьох мотоциклах відсутні навіть номерні знаки

Роман Андронійчук:

-Я за те, щоб мотоциклісти були рівнозначними учасниками дорожнього руху, - каже Роман Андронійчук. – Це буде справедливо. Безкарність за порушення швидкості це загроза іншим водіям і пішоходам.

За номером телефону депутата Олега Алекси відповів його помічник: «Олег Юрійович на лікуванні, - сказав чоловік. – Він отримав травму на змаганнях на спортивному мотоциклі». Олег Алекса входить в обласну федерацію мотоциклетного спорту. У травні на чемпіонаті України виборов третє місце серед ветеранів. Під час змагань зазнав травми. Як стверджує його помічник, депутат Алекса на сесії міськради порушував питання про вирішення проблеми гонщиків. Говорив, що їхня зухвала поведінку підриває репутацію справжніх спортсменів. Після того виступу на депутата Алексу образилося керівництво поліції. Проблема залишилася.

Запитання вінничанки до  влади: «До якого часу десяток ідіотів тероризуватиме місто?»

У соціальних мережах активно обговорюють проблему нічних гонщиків. Дехто закликає організуватися активістів і виходити на нічні вулиці. Якщо цього не робить поліція, люди самі повинні захищатися. «До якого часу купка ідіотів тероризуватиме місто?» - запитує авторка одного з повідомлень. Ось фрагменти повідомлень читачів на сайті «20хвилин».

Евгеній Василевський

Когда ты будешь укладывать своего ребенка спать, а под окном проревет мотык твоего "брата", хочу себе представить твои мысли и желания. И не захочется ли тебе схватить что-то потяжелее и запустить ему в голову. А когда идешь по городу, и мимо приезжают на кросовых мотоциклах с таким треском, что уши закладывает и тебе твоя дочка говорит что ей страшно, то, реально, был бы пистолет, выстрелил бы не задумываясь. Достали уже до предела.
Стояли вы как-то в парк, я шел со своим сыном, так один и ваших решил прогреть свою ерунду двухколесную. Грохот! И фигня, что люди рядом гуляют, что дети бегают, главное показать, смотрите: у меня мотоцикл есть

Наталія Макарова

Говорите, гонщики не беда? А у кого работа требует предельной точности - тем беда, знаете ли! Постоянный недосып явно сказывается не только на нервном спокойствии, но и на внимании, скорости реакции, на физическом состоянии в итоге, когда эта хрень длится неделями подряд.

Так какого ....  люди должны терпеть десяток безмозглых, которые весь город будоражат?

Робіть запит у поліцію

Прес-секретар патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук повідомила, що поліцейські проводили зустрічі з гонщиками. З приводу інших питань, зокрема, скільки порушників на мотоциклах покарано, скільки виявлено нелегальних мотоциклів, водіїв без документів, скільки аварій сталося за їхньої участі, а також, які пропозиції є у поліцейських щоб дисциплінувати любителів шаленої швидкості, прес-секретар відповіла: «Надсилайте запит, тоді можна буде підготувати детальну відповідь на нього».

«ЗАГУЛ» побував у таборі для дітей-сиріт

Згаданий керівник ГО» Мотофестиваль ЗАГУЛ» Ігор Марценюк розповів, що їхня організація проводить благодійні акції.

Байкери ГО "Мотофестиваль ЗАГУЛ" по дорозі в Козятинський район до дітей-сиріт

16 липня побували у Козятинському районі. там, у селі Йосипівка, на відпочинку знаходяться діти сироти з декількох дитячих будинків.  

-Привезли їм солодощі, іграшки, але найбільше, мабуть, їм запам’яталися «покатушки» на мотоциклах наших байкерів, - розповідає пан Ігор. – Привозили допомогу також у буднки-інтернати. наша організація постійно бере участь у Днях Вінниці. Хотілося б, щоб під час таких організованих виїздів патрульні поліцейські допомагали здійснювати супровід на вулицях міста. Раніше така співпраця була налагоджена з працівниками колишньої ДАІ.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Anonymous

    ГАИ-ГАИ. ГАИ уже больше года нету. И что? Много порядка навели Ваши  селфикопы. А где от них ответ? Хотелось бы ознакомиться.

    Когда было ГАИ - висели знаки. Процентов 90 водителей их выполняли - потому как порядочные.

    Пришли селфикопы - знаки сняли. Уже стоят все где хотят и как хотят (вдоль и поперек, в два ряда, бусом с прицепом поперек дороги)- Привокзальная тому яркий пример.

    А что - нет знака - нет проблемы. А других пунктов ПДР копы не знают. Вот и не могут бороться с нарушителями.

    Olvol reply Anonymous

    Что такое "селфикопы"? Это инфекция какая-то или что это?
  • Сергей Сторожук

    Одна шл,ха вже доліталась

    http://rusdtp.ru/59766-vo-vladivostoke-v-dtp-pogibla-baykersha-zvezda-instagram.html

    скоро і наших побачимо на стовбах

  • fank franko

    Та вирішується все просто- потрібно на кожній зупинці трамваю з зупинки урожай до зупинки єлектромережа встановити лежачих поліцейських,а потім нехай ганяють.
  • Богдан Мокрицький

    А вирішиться все просто: скоро надіюсь почнуть ставити камери фіксатори в найбільш необхідних місцях  і до всіх героїв будуть приходити "листи щастя"

    Oleksandr Stoliarov reply Богдан Мокрицький

    Не будуть, у нас відповідальність персональна. Поняття водій і власник - це різні речі. Я можу мати 100 мотоциклів, але ними можуть керувати 100 різних людей. Логіку зрозумів?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up