Оновлення Замостянської: спочатку колії, а потім усе інше

Оновлення Замостянської: спочатку колії, а потім усе інше
  • Майже три місяці працюють будівельники на вулиці Замостянській (колишня 50-річчя - авт.). Нині вулиця від Будинку офіцерів до «Локомотиву» є суцільним будмайданчиком.
  • На днях тут почали укладати «оксамитовий шлях» заради якого з 4 липня трамваї їздять за реверсним маршрутом.

З 23 квітня триває реконструкція вулиці Замостянської. У мерії її вже встигли назвати «золотим кілометром». Не стільки через вартість (кошторис об’єкту — 183,8 мільйона гривень), скільки через комфортабельність та затишок, який буде на цьому бульварі після завершення всіх робіт.

Реверс до 1 вересня

Реконструкція триває майже три місяці. Та за цей час вулицю перетворили на величезний котлован: зняли старий асфальт з алеї, зрубали липи, проклали нову каналізацію.

Та вже зайнялися прокладанням плит під «оксамитовий шлях» для трамваїв. Аби це зробити — проклали реверсний рух. І трамваї стали їздити на кілька хвилин довше звичайного.

Відео дня

«Вінницька транспортна компанія» укладає колію на цьому об'єкті та є субпідрядником реконструкції Замостянської. Як розказав генеральний директор підприємства Михайло Луценко, за вчорашній день робітники уклали 30 залізобетонних плит!

— Ми швидко свою роботу зробимо, працювати по прямій вдається швидко. Ймовірно, з понеділка на нові плити будемо вже класти колію. Якщо не буде перепон з іншими видами робіт, що пов'язані з укладанням плит, то повинні встигнути до 1 вересня.

Вже на місці, 21 липня, дізналися, що транспортники уклали 60 (!) плит за одну добу.

— Це точно не як на Гагаріна. Працюємо швидко, бо нічого не заважає, — розказав один з робітників.

Під час нашої розмови робітники встановили ще одну залізобетонну плиту. Її підняли краном на два десятки сантиметри від землі, підвели до траншеї. А руками будівельники спрямували плиту в правильному напрямку.

Складний об’єкт

А коли почнуть робити благоустрій центральної алеї? Там мають зробити нові пішохідні зони, озеленення, встановити лавки тощо. Про план робіт розказав директор департаменту благоустрою та комунального господарства Володимир Ніценко.

— План дій у робітників такий: спочатку зробили мережі, потім прокладаємо «оксамитовий шлях» під колію та встановлюємо стовпи контактної мережі. Прибираємо реверсний рух та робимо його з іншого боку. Потім будівельники повторюють ті самі дії з іншого боку: демонтують стару колію, кладуть плити і дренаж, прокладають колію.

Ніценко казав, що паралельно прокладанню колій, будуть наново асфальтувати дорогу та робити тротуари в обидві сторони по Замостянській.

— Це нелегка робота, там є багато комунікацій, які потрібно перевірити, вкласти в нові короби. Там 12 мереж: для провайдерів, обленерго тощо. Як тільки завершимо всі ці складні роботи — будемо робити центральну алею.

Про ціну

Цього року реконструкцію Замостянської робитимуть від Будинку офіцерів до «Локомотиву». На наступний рік почнуть робити другу чергу, до 45-го заводу.

Генеральним підрядником реконструкції 1-ої черги є товариство «Шляхбуд», що є давнішнім фаворитом у тендерах від мерії. Вони отримали цей об’єкт, запропонувавши на аукціоні «ProZorro» найменшу вартість робіт — 74,7 мільйона гривень.

Читайте також наш великий матеріал про «золотий кілометр»: Нові деталі реконструкції Замостянської, яка вплине на все місто

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Next

    Спочатку були трубопроводи.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:06 На Нечая зловили водія, який керував автомобілем під дією амфетаміну 17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up