Прозорий чи підвішений. Який постамент обрали б для літака на Космонавтів?

Прозорий чи підвішений. Який постамент обрали б для літака на Космонавтів?
  • У середині листопада визначили проект постаменту під літак, що буде на площі Могилка
  • «Слід» обурив громадськість в соцмережах, і вінничани вимагали інші проекти для огляду
  • «20хвилин» отримали ці проекти. Пропонуємо подивитися та вибрати кращий

 

Постамент під МіГ-15, що на площі Могилка кардинально змінять. Для цього був проведений архітектурний конкурс, в якому прийняли участь тільки чотири проектанти.

І в середині листопада у мерії показали проект-переможець, автором якого є архітектор Денис Камінський. Постамент назвали «слідом», який символізує реактивні струмені, що здіймається вслід за літаком.

Нагадаємо, що головний архітектор міста Олександр Рекута показував ще один проект — літак, що висить на тросах

Відео дня
blockquote>

Втім, у соцмережі цей проект критикують — вінничани порівнювали постамент з «щупальцями», героями кінострічки «Чужий проти Хижака». Люди переймалися, як такий величезний пам’ятник розташують на маленькій площі. І обурювалися, чому не дали вибрати проект?

«20хвилин» поцікавилися, а скільки витратять коштів на ремонт літака та спорудження для нього нової «основи»? У мерії раніше казали, що на все треба близько двох мільйонів гривень. Але у відділі звернень мерії відповіли наступне:

«По вартості ремонтних робіт літака МІГ-15 проводиться обрахунок, після завершення якого буде надана інформація. Вартість виготовлення постаменту пам’ятника буде надано після отримання ДКБ проектно-кошторисної документації», — пише у відповіді начальник відділу звернень апарату мерії та виконкому Ірина Єлізарова.

Іншим пунктом інформаційного запиту було — надати зображення інших проектів постаменту на площі Могилка. У відповідь журналіст отримав зображення, але без вказання хто є автором та назви проекту.

Проект №1

Проект, що обрали в міській раді. «Слід», автор — Денис Камінський

Проект №2

Previous Next

 

Проект №3

Previous Next

 

Проект №4

Previous Next

 

Опитування

Який постамент обрали б для літака на Космонавтів?

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Igor Chepugov

    Я бы чтото попроще мастерил, поизещней. медал к металлу. Предложенные варианты просто забиты лишними деталями.
  • Анонім

    Все варианты Г****!!! Лучше б оставили как было!
  • Охотская Елена

    2 вариант самый необычный ,смотрелся бы хорошо,но вряд ли бы муниципалитет смог его намывать каждый день(я про стекляшки)наверное из-за этого и отказались)
  • Yulia Krivickaya

    как по мне - все фуфло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади Від читача 14:18 Маленьким вінничанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up