П’яним на «Ленд Крузері» екс-начальник ДАІ Сіманчук не їздив. Так вирішив суд

П’яним на «Ленд Крузері» екс-начальник ДАІ Сіманчук не їздив. Так вирішив суд

Рішення по адмінсправі колишнього начальника облДАІ Миколи Сіманчука, на якого патрульні склали протокол про керування автівкою у стані сп’яніння, винесли сьогодні, 21 жовтня. Воно на користь водія. Це вже друге таке рішення з початку року.

На сьогоднішньому судовому засіданні свідчив лікар-нарколог. Він підтвердив виданий Миколі Сіманчуку висновок про нулі на драгері. Нагадаємо, що продувати драгер, отриманий з рук патрульних поліцейських, екс-начальник ДАІ відмовився. Натомість його друг завіз у наркодиспансер на перевірку. На суді звучало, що це було протягом 40 хвилин. 

- Коли я його обстежував, він проводився впорядковано, не метушився. Спокійна була поведінка, - говорив суду лікар на прізвище Конотоп. - Пройшов тест «драгер». Результат показав нулі. Чогось такого, в принципі, що відповідає нетверезому стану, не було…

Суддя запитав лікаря про стаж роботи. Той сказав, що працює повні два роки. Інших свідків не запрошували. На першому засіданні, яке було минулого вівторка, 18 жовтня, свої пояснення дали Микола Сіманчук та патрульний поліцейський, який складав адмінматеріали. Останній сказав: запідозрив, що водій може бути напідпитку, бо той одразу закурив та мав червоне обличчя.  

Відео дня

- Прошу суд закрити справу, визнати протокол про порушення недійсним, у зв’язку з тим, що я знаходився за кермом в тверезому стані, відмовився від проходження перевірки на законних підставах, дії працівників поліції були непрофесійні, – сказав сьогодні на засіданні колишній начальник ДАІ.

Після цього суддя Андрій Михайленко вийшов для прийняття рішення. За хвилин 15 повернувся в залу і присутні почули від нього, що провадження треба «закрити у зв’язку з відсутністю складу правопорушення». Незгодні з таким рішенням мають десять діб на оскарження. 

Нагадаємо, що Миколу Сіманчука, який очолював ДАІ Вінницької області в 2006-2009 роках, а завершив службу в органах на посаді заступника начальника Тернопільної обласної міліції, 2 жовтня зупинили вінницькі патрульні за проїзд по Соборній. За це на нього наклали штраф (255 гривень), який він згодом сплатив. Тоді ж «копи» склали протокол про керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Колишій начальник ДАІ не захотів продувати драгер. На суді пояснив відмову сумнівною стерильністю драгера.

Як це було - можна прочитати у новині Екс-начальник ДАІ Микола Сіманчук погидував дути в драгер із рук «копів»


Читайте також: 

У Вінниці судитимуть колишнього начальника ДАІ Миколу Сіманчука

Екс-головного даішника Вінницької області посадили на дев'ять років

Екс-головний даішник області повернувся у Вінницю з-за грат

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Евгений Стариков

    скільки коштує рішення судді? Оголосіть весь прайс, будь-ласка
  • Валентин Вільчин

    Гроші ,, рішають "  проблему ... .

    Anonymous reply Валентин Вільчин

    Если проблема решается за деньги - это не проблема, это расходы (народная еврейская поговорка)))))))
  • Сергій Кулик

    Стаття 130. Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції

    Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, -

    тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб - накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



    Цікаво, а якщо завтра я відмовлюсь від проходження огляду на стан алкогольного сп'яніння - Михайленко А.В. теж закриє провадження відносно мене? З особистого досвіду можу сказати - якщо справа про адмінправопорушення  потрапляє на розгляд Михайленку А.В. - простому смертному 100% штраф незалежно від того чи були дії поліції законними, якщо мені не вірите - http://www.reyestr.court.gov.ua/ - доказ.

    Anonymous reply Сергій Кулик

    Да  СергІй, ознайомився з роботою пана Михайленка ( не любить "НАША ЧЕСТЬ" водіїв порушників, цінував працю ДАЇ цінує роботу поліції)  і найшов відповідь на ваше запитання про вашу відмову від проходження огляду. Цитую шановну людину: "Андрій Михайленко: "Під кожну справу є свої "зарості""



    Я важаю що пан Хорт зрозумів цей вислів у повному обсязі.

    Закликаю Вас Сергій взяти це до уваги і не припуститись власних помилок. Ми бачимо люстрацію у дії, вінницький варіант європейське майбутнє.
  • Анонім

    Що значить 2 роки працює? Аудит профпридатності йому зробити і вишвирнути!!!

    Конотоп Николай reply Анонім

    Шановний Анонім! За такі слова потрібно Вас із Вашим коментарем вишвирнути з цього сайта! Чи Ви думаєте що молоді спеціалісти приходять на роботу із 20-річним стажем??? Якщо на те пішло, суддя питався про наркологічний стаж (2 роки), а загального стажу в мене 4 повних роки!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up