Смертоносні колії і вагони. Люди не знають елементарних правил безпеки

Смертоносні колії і вагони. Люди не знають елементарних правил безпеки
На залізничних вокзалах не дарма постійно повторюють : "Не стійте та краю платформи"
  • Загрози на залізниці скрізь. Можна невдало ступити на платформу. Можна ненароком потрапити під вагон, що котиться з гірки. Можна не там взяти рукою і згоріти від напруги в 27,5 тисяч Волт...
  • Спеціалісти залізничного вокзалу просять батьків більше повчати дітей та пояснюють, які небезпеки несе для дорослого неуважність на станціях і перегонах.

Люди потрапляють під поїзди, випадають з вагонів, потрапляють у зону враження струмом. Усього з початку року, як розповіла інженер з охорони праці вокзалу станції Вінниця Олена Могильна, на станціях, перегонах, територіях підрозділів Укрзалізниці отримали травми різного ступеня важкості 244 людини.

Цей показник більший, ніж минулого року. Торік постраждалих на залізниці нарахували дві сотні. Смертельних травм зараз зазнали 138 людей, а минулого року – 131 людина.

– Серед травмованих електрострумом – 9 осіб проти 14-ти в минулому році. З них одна людина зі смертельним наслідком проти 3-х у минулому році, – розказує про статистичні показники Олена Могильна.

Відео дня

Питаємо її, скільки дітей постраждали на коліях чи від мереж електропередач Укрзалізниці? Інженер каже, що травмувалися цього року 11 дітей, усі – до 16-річного віку. А троє дітей загинули.

Але залізничники не просто фіксують голі цифри. Вони аналізують причини усіх випадків, у яких постраждали на залізниці сторонні люди (тобто не їхні працівники). І Олена Могильна каже, що більшість фактів сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті.

Ось ці порушення спричинили травмування та загибелі на залізниці цього року:

  • перехід залізничних колій у невстановлених місцях;
  • ходіння по залізничних коліях;
  • посадка та висадка під час руху поїзда;
  • перебування в стані алкогольного сп’яніння на території об’єктів залізничного транспорту.

– Подорожуючи залізничним транспортом, ми прагнемо швидкості та комфорту і забуваємо іноді дотримуватись простих правил безпеки, що збережуть нам час, здоров’я, життя, – каже інженер з охорони праці вокзалу станції Вінниця.

Вона дає свої поради. Такі, здається, усім відомі, проте залізничники знають: якщо б усі цих правил дотримувалися, колії і вагони не були б смертоносними.

Правила безпеки
на території залізниці

  • не стійте на краю платформи, не підходьте ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про прибуття поїзда до його повної зупинки;
  • не залишайте дітей без нагляду, під час посадки у вагон і висадки із вагона дітей слід тримати за руку або на руках;
  • не стрибайте з платформи на залізничні колії;
  • не біжить по платформі поруч із вагоном поїзда, що прибуває або відходить;
  • не переходьте і не перебігайте через залізничні колії перед поїздом (або локомотивом, вагоном, дрезиною тощо), що наближається, якщо до нього залишилося менше ніж 400 метрів;
  • не пролізайте під вагонами і не перелізайте через автозчепи для переходу через колію;
  • не піднімайтеся на дахи поїздів, локомотивів та вагонів, а також конструкції мостів, освітлювальних вишок тощо;
  • перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колію), потрібно впевнитись у відсутності поїзда (або локомотива, вагона, дрезини тощо);
  • при наближенні поїзда до платформи стежте за звуковими сигналами, що подаються з локомотива, уважно слухайте оповіщення, які передаються по гучномовному зв’язку. 


Читайте також: 

Селфі на вагоні поїзда: малого ударило струмом у 27.000 вольт. Він - живий!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up