Спроба №3: Що буде з басейном «СКА»? Мерія відповіла, чи буде реконструкція

Спроба №3: Що буде з басейном «СКА»? Мерія відповіла, чи буде реконструкція
  • Поляки взялись за реконструкцію «СКА» ще в 2015 році. Підписали документи та справа так і не зрушила з місця.
  • Вінницька влада обіцяла, що роботи з реконструкції басейну розпочнуться в 2017 році.
  • Вінничани бачать, що немає жодного руху в цьому питанні та знову зверталися до влади з проханням реконструювати басейн в "СКА" по вулиці Янгеля.
  • Що відповіла мерія на цей раз, читайте далі.

Понівечені стіни, розбиті вікна та душові басейну, які зовні нагадують катівні. Такий вигляд має "Спортивний комплекс України", який знаходиться в Вінниці за адресою вулиця Янгеля (колишня Фрунзе), 48. Журналістка  20minut.ua була в приміщенні спорткомплексу ще в кінці 2015 року:

Previous Next

Спроба №3

«Спортивний комплекс по вулиці А. Янгеля, 48 (Фрунзе) "СКА", який переданий у комунальну власність, мали реконструювати ще в 2015 року. Але станом на сьогоднішній день басейн на 6 доріжок знаходиться в аварійному стані і не працює з 2006 року. Було б дуже доречно зробити реконструкцію басейну, за для того щоб жителі Замостя також мали своє штучне водоймище для оздоровлення дітей та дорослих», - написала Сара Ротман ще 27 вересня 2017 року на сайт вінницької мерії.

Відео дня

Ця петиція набрала необхідні 350 підписів.

В п’ятницю, 20 жовтня 2017 року, була дана відповідь.

«Ваша петиція, щодо питання реконструкції басейну в "СКА" по вул. А. Янгеля, 48, опрацьована.  Інформую, що відповідно до протоколу засідання архітектурно-будівельної ради від 22.03.2017р. проектну пропозицію реконструкції приміщень спортивного комплексу по вул. Академіка Янгеля, 48, розробленого ТОВ «Вінницький проектний інститут» в цілому було схвалено», - йдеться в тексті відповіді.

Відповідно до рішення виконавчого комітету від 18.05.2017 № 1188 департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради, як повідомляють в відомстві,  вирішено надати вихідні дані – містобудівні умови та обмежень на проектування реконструкції приміщень спортивного комплексу по вул. Академіка Янгеля, 48.

«На даний час, проектною організацією ведуться роботи по розробленню проектно-кошторисної документації», - зазначають на сайті в опублікованій відповіді.

Ми з’ясували, що це вже третя спроба зрушити з місця з приводу реконструювання спорткомплексу «СКА». Перші дві не увінчалися успіхом.

Спроба №2

Нагадаємо, що вінничанка Єва Коломієць написала петицію на сайті Вінницької міської ради ще 5 грудня 2016 року  «Ремонт спорткомплексу «СКА» (Фрунзе 48)».

Тоді петиція теж набрала необхідну кількість підписів. Мерія відповіла, що спорткомплекс не зовсім «померлий»: комунальне підприємство «Центральній міський стадіон» провело поточні ремонти даху, спортзалу, роздягальні, встановили додаткове освітлення, ремонт вестибюлю тощо.

«Мерія планує відновити цей спорткомплекс в 2017 році: «Наразі, зважаючи на нагальну необхідність приведення спортивної споруди до сучасних вимог, у 2017 році міською владою планується виготовити проектно-кошторисну документацію з подальшою реконструкцією приміщення спортивного комплексу по вул.Академіка Янгеля,48», — писали в відповіді ще на початку січня 2017 року.

Спроба №1

Варто зазначити, що Спорткомплекс на Янгеля, 48 ще кілька років тому перебував у власності Міністерства оборони. Його віддали у власність Вінниці в 2014 році. А в 2015 — уклали меморандум про співпрацю з польською компанією Eurosolid.

За два роки реконструкції СКА мали розширити, відновити басейн. А також зробити аквапарк. солярій, SPA та спортивні ресторани.

Втім, роботи не розпочали і досі. 


 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Костя Шумейко

    Я в 2012 и 2014 годах писал напрямую вопросы местной власти о судьбе СКА. Получал оптимистические ответы. В итоге прошло 5 лет. СКА был передан на баланс города, и на этом все. А нет, - была срезана ива во дворе и разогнали зал тяжелой атлетики. Теперь все. Власти нет интереса к СКА, лучше отремонтировать Космонавтов, покрасить самолетик, сделать никому не нужный забор вокруг парка, поставить планетки с фонтанчиками, но окультурить угнетающую территорию около Юбилейного(не говоря о самом здании), которую видит каждый приезжий, сделать что-то с Локомотивом (о чем это я? Его же вроде давно списали, судя по всему, его застроят очередными коробочками в стиле набережного квартала или еще каким-то коммерческим калом), ну а что о СКА? Скорей всего его ремонтировать власть не собирается, как и Локомотив. Подождем пока развалится, а потом сделаем торговый центр, ведь зачем нам здоровые дети?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up