Версія аварії на залізниці: "Вони ж не камікадзе, щоб підставлятися під поїзд"

Версія аварії на залізниці: "Вони ж не камікадзе, щоб підставлятися під поїзд"
  • Троє людей загинуло внаслідок зіткнення пасажирського дизель-потяга  з вантажівкою. 
  • Ще двоє у важкому стані доставлені до лікарні.
  • Причиною трагедії могла стати несправність автомобіля. Водій і його напарники їхали ремонтувати машину.

У свій вихідний їхали ремонтувати машину

Трагедія забрала життя водія вантажного автомобіля і двох пасажирів. Машиніст потяга «Вінниця-Хмельницький» і його помічник доставлені у реанімаційне відділення районної лікарні у місті Хмільник.

Сільський голова Журавного Анатолій Чернявський уточнив, що водій автомобіля з їхнього села. Доброзігський Вячеслав народився у день, який в народні не дуже шанують – 13 серпня 1985 року. У нього залишилися сиротами троє дітей – дві дівчинки шести і восьми років і хлопчик, якому трохи більше одного року. Ще один їхній земляк – Віктор Юрчишин, йому 39 років. У нього одна дитина – 16-річний син. Віталій Лобода, 31 рік, із сусіднього Хмільницького району з села Соломірка. За інформацією співрозмовника, у нього нема дітей. Поховають загиблих в аварії у суботу, 22 жовтня.

Відео дня

Всі троє працювали на місцевому підприємстві, що займається випалюванням деревного вугілля. Автомобілем-лісовозом доставляли матеріал.

— У той день вони були вихідні, - продовжує Анатолій Чернявський. Наскільки мені відомо, хлопці зорганізувалися, щоб провести ремонт одного з агрегатів автомобіля. Казали, не хочуть втрачати на ремонт робочий час. Після вихідних мали їхати за деревиною. Ремонт мали проводити на території свого підприємства. Воно знаходиться поруч із залізничним переїздом, де сталася трагедія.

Чи могла несправність, яку мали усунути, призвести до зупинки автомобіля на рейках, співрозмовник не може відповісти на це питання.

На місці аварії журналіст 20 хвилин/RIA розмовляв з водієм одного з вантажних автомобілів. Той зупинився на знак «Стоп», що забороняє проїзд без зупинки.

Удар прийшовся в кабіну

— Скільки часу потрібно, щоб переїхати через рейки?

— 10-15 секунд, не більше, відповідає водій. У них був лісовоз, у таких машин позаду довга рама без кузова. Можливо, такий транспорт переїжджає колію трохи довше.

Співрозмовник припускає, що машина зупинилася на рейках.

— Зверніть увагу, удар прийшовся безпосередньо в кабіну автомобіля, пояснює він. Вони ж не камікадзе, щоб підставлятися під удар. Не могли не бачити поїзд. Тут рейки проглядаються, дивіться, як далеко, до двох кілометрів видно. Лісосмуга від колії на відстані 15-20 метрів. Тобто дерева теж не закривають огляд. Погода була прекрасна як для осені. День світлий, сонячний. У кабіні знаходилося троє. Нехай один не побачив поїзд, то другий, чи третій підказав би, що він наближається.

Водій, який не захотів називати своє прізвище, не виключає можливості, що машина могла зупинитися на переїзді саме через несправність.

— Якби машина рухалася, удар поїзда прийшовся б у причіп, а тут точно в кабіну, - обґрунтовує свою точку зору чоловік. – Такого співпадіння не може бути. ЗІЛ стояв на рейках, тому саме в кабіну ударив локомотив. Врахуйте ще одне – газ це не бензин. Машина на газу «тупа», не така мобільна, з місця не газанеш, як на бензині.

Вибухнув газ

На ЗІЛу стояло газобалонне обладнання. Після зіткнення з поїздом газ вибухнув. Вогонь перекинувся на локомотив через розбите скло.

— Постраждали машиніст і його помічник, - пояснив на місці аварії представник Жмеринської дирекції залізничних перевезень Анатолій Любінін. – Помічник машиніста зазнав трохи менших ушкоджень, ніж його колега. Він пояснив, що включили екстрене гальмування состава. Швидкість на цій ділянці дороги 60-80 кілометрів. Тормозний шлях за таких умов становить приблизно 800 метрів. Локомотив протягнув перед собою розбиту вантажівку на відстані приблизно 200 метрів.

Залізничників, вони обидва з Хмельницького, рятували випадкові очевидці подій, серед яких був сільський голова Журавного Анатолій Чернявський,

— Я в той час проїжджав неподалік від місця аварії, каже пан Анатолій. Викликали швидку. Видно було, що постраждалі перебувають у шоковому стані. У них були сліди опіків на обличчі, руках. 

За словами співрозмовника, загиблих з авто діставали їхні колеги по роботі. З території підприємства добре видно колію. локомотив загальмував майже навпроти підприємства.

— Пасажирів у поїзді було небагато, - каже начальник станції Уладівка, неподалік якої відбулося зіткнення поїзда й автомобіля, Анатолій Закерничний. Я розмовляв з ними. Вони тільки відчули сильний удар, скрегіт гальм. Частину з них пересадили на поїзд, що йшов слідом, «Москва-Хмельницький». Рух поїздів затримався на три години. Звільнити проїзд могли швидше, правоохоронці не давали добро до того часу, поки не зробили свою роботу.

Постраждалих залізничників доставили з Хмільника до Вінниці

Постраждалих машиніста, 50-річного Геннадія, і його помічника, 30-річного Володимира, швидка доставила до Хмільника в районну лікарню, цей заклад найближче до місця аварії. За інформацією заступника головного лікаря Хмільницької районної лікарні Михайла Поліщука, на ранок п’ятниці 21 жовтня, пацієнти залишаються у важкому стані.

— У машиніста 50% опіків тіла, у другого пацієнта – 25%, каже Михайло Поліщук. Є також пошкодження дихальних шляхів. Обидва у важкому стані. У першій половині дня їх доставили в опікове відділення обласної лікарні імені Пирогова. там їх будуть оперувати.

Біля реанімаційного відділення Хмільницької лікарні журналіст зустрів дружин і рідних постраждалих залізничників. Пані Валентина, дружина машиніста, розповіла, що чоловік пішов на зміну о другій годині ночі. Жінка доглядає у селі хвору матір. Можливо, тому чоловік не став її зайвий раз турбувати телефонними розмовами. Дружина Володимира каже, що той дзвонив два рази. Спочатку після того, як вирушили з Вінниці. Потім дзвінок був з незнайомого номера. Хтось з бригади швидкої дав свій телефон.

— Володимир заспокоїв, сказав, що сталося, що вони обидва живі, їх везуть в лікарню. у Хмільник.

Як повідомили у відділі комунікацій обласної поліції, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвели до загибелі декількох людей).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Пане Kozak дякую за Любініна, точніше, за утчонення Слава Жемирнській дирекції!!! Виправили

    Анонім reply Анонім

    Любінін це така скотина,яка бере такі взятки,що вам і не снилось.За кожну посаду-тисячі доларів.Щоб стати машиністом поїзда треба дати 5 тис. дол.Чергових на станції беруть теж за гроші і немалі.деякі з них такі вже тупорилі,що на маленьких станціях стажируються по півроку.а не місяць.Його заступник_Василь Іванович то вже така тварюка,що без грошей і шагу не зробить.роблять якісь екзамени,заняття,щоб тільки здерти з людей гроші,а не розказати щось.На об"їздах станцій як понапиваються,то начальники станцій аж у Жмеринку везуть.В тому році до зарплати приписали по одному окладу,людей заставили розписатись за них,а хто рипнувся щось спитати,то пригрозили вигнати.Профком путівки в гарні санаторії тільки еліті дає і тим хто дасть на лапу.Того Любініна,його заступника начальника кадрівтреба давно на нари.Куди дивиться Київ? Видно їм возить мзду і ті довольні,тому прикривають.
  • Anonymous

    Да фигня эта версия. Машина заглохла. Поезд там видно за километр. Даже если его скорость 80 км/час (22-24 метра в секунду) километр он проедет за 50 секунд. Они что сидели в машине 50 секунд и ждали когда их поезд протаранит? Ну водила ладно. Может старался бы автомобиль вытянуть из под удара. А пассажирам то что сидеть?

    При том в ПДД написано что движение через нерегулируемый переезд если к нему приближается поезд уже запрещено. Неважно 1 километр к нему или 100 метров. Кроме того там есть положение, что если автомобиль заглох на переезде то водитель и пассажиры должны бежать навстречу поезду и подавать сигналы опасности. И это придумано не для того чтоб остановить поезд а для того чтоб на момент столкновения в автомобиле уже никого не было.  

    А было так. Заговорились, водитель не убедился в отсутствии поезда. И выехал на переезд непосредственно перед ним. Эту версию подтверждает то что удар пришелся в кабину. То есть выехали они на переезд метров за 40-50 перед поездом.

    Анонім reply Anonymous

    Якщо видимість велика то і поїзд загальмував би. Це ж приміський поїзд, він для того і зроблений для маршрутів з частими зупинками.

    Вони однозначно полізли під поїзд
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up