В прямому ефірі на BBC британська співачка заспівала українською “Щедрик”

В прямому ефірі на BBC британська співачка заспівала українською “Щедрик”

Відома британська співачка грузинського походження Кеті Мелуа додала до свого нового альбому українську щедрівку "Прилетіла ластівочка". Відому композицію вінничанина Леонтовича Мелуа виконує українською.

 

Новий альбом Кеті Мелуа записала у жіночому хорі “The Gori Women Choir”. Різдвяний альбом має назву “In winter” (“Взимку”). Саме він включає у себе хіт українського походження.

— Це правильно співати твір мовою оригіналу, до того ж українська мова належить до східнослов’янських мов і близька до російської, якою широко розмовляють у Грузії. Я знаю, що нам краще б вдалося заспівати українською, ніж англійською. Але, звичайно, роззирнулись довкола, щоб побачити, чи живуть українці десь поблизу, і виявилося, що дружина керівника хору – українка. Вона люб’язно прийшла до нас у студію, щоб проконсультувати щодо вимови, — розповіла Кеті.

До речі, Кеті Мелуа та жіночий хор “The Gori Women Choir” виконують твір прямо на BBC The One Show:

Відео дня

Довідка.

Передісторія виникнення колядки «Щедрик» невідома, проте з упевненістю можна говорити, що текст пісні виходить з дохристиянського періоду, вона була популярна в українських селах і виконувалася на свята. Автором називають Миколу Леонтовича, який родом з Поділля.

Вперше різдвяну народну пісню «Щедрик» в аранжуванні Леонтовича 100 років тому виконав хор Київського університету імені Святого Володимира під керівництвом Олександра Кошиця.

Як заспівали «Щедрика» Леонтовича вперше. Слухайте та насолоджуйтесь:

Читайте також:

Місце, де народився «Щедрик». Як цікаво провести вихідні?

На кораблі у Японії на Тихому океані вінничанка заспіває «Щедрик»

У Пітері співають «Щедрик» українською. #Щедрик100challenge продовжується

З Різдвом Христовим! Крута добірка українського «Щедрику» (ВІДЕО)

На «Щедрик» у Вінницю їздили б, як на пiрамiди до Єгипту (ІНФОГРАФІКА)

Цілий рік тричі на день з «Вежі» лунатиме «Щедрик» Миколи Леонтовича

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up