«Важливо, щоб комп’ютер не «сачкував»: TreeS переможець олімпіади з програмування

«Важливо, щоб комп’ютер не «сачкував»: TreeS переможець олімпіади з програмування
Розвязали 12 із 14 задач - і стали переможцями обласного етапу олімпіади: команда TreeS з тренером Володимиром Месюрою (крайній праворуч) і координатором змагань Ігорем Арсенюком (крайній ліворуч)
  • Команда TreeS національного технічного університету (ВНТУ) стала переможцем обласного етапу Всеукраїнської олімпіади зі спортивного програмування
  • Її учасники – Олександр Спажев, Юрій Шмерчук та Євген Щербина розв’язали 12 із 14 задач.
  • Перевершити їх показник не вдалося жодній із решти 77 команд
  • За рахунок чого вдалося здобути перше місце?

 

Обласний етап Всеукраїнської олімпіади зі спортивного програмування відбувався у суботу, 21 квітня, на базі двох вишів Вінниці – ВНТУ й державного педагогічного університету імені Коцюбинського. Загалом майже 300 учасників демонстрували своє вміння у розв’язанні задач. Крім студентів вишів, у турнірі були представлені команд декількох коледжів і фізико-математичної гімназії №17.

Дві перемоги поспіль

Сильнішими серед усіх виявився колектив TreeS. Всі три його учасники навчаються на одному факультеті – інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії. Тільки на різних курсах: Спажев на третьому, а Євген і Юрій – у магістратурі. У їхньому колективі нема капітана. Але коли доводиться розповісти про команду, хлопці уповноважують це робити Олександру Спажеву.

Відео дня

-За рахунок чого обійшли інших? – перепитує співрозмовник. – Та, мабуть, задачі нескладні попалися.

-Що найважливіше під час таких змагань?

-Головне, щоб комп’ютер не «сачкував», бо ж він один, а нас – троє, - жартома відповідає співрозмовник. Техніку треба постійно завантажувати роботою.

Тренує колектив професор університету Володимир Месюра. Олександр каже, що Володимир Іванович запримітив його ще під час навчання у технічному ліцеї. Хлопець стверджує, що ліцей дає дуже гарну підготовку. Принаймні йому особисто здобуті в ліцеї знання допомагають не тільки в навчанні, а й в змаганнях, в яких Олександр бере участь. Наприклад, перед олімпіадою він повернувся з Харкова. Там відбувалася олімпіада з інформатики. Наш студент виборов перемогу.

Співрозмовник уточнює, що йти навчатися у ВНТУ його загітувати згаданий професор Володимир Месюра. І вже у перший рік навчання Олександр брав участь в олімпіаді з програмування.  

У лізі Європи виш не підведемо

Торік команда TreeS дійшла до півфіналу світової першості серед країн Південно-Східної Європи. Зайняли 12 місце.

-У цьому році планується проведення не тільки світової, а і європейської першості зі спортивного програмування, - каже пан Олександр. – Раніше команди європейських вишів між собою не змагалися. Про новий турнір говорив професор Месюра після повернення з фіналу світової першості. Наша команда має бажання взяти участь у новому турнірі. На що могли б сподіватися? Думаю, не підвели б свій університет.

Співрозмовник каже, що вони знають здібності інших вишів у програмуванні. Серед сильних називає команди національних вишів - Львівського імені Франка, Київського імені Шевченка, Ужгородського. До речі, названі навчальні заклади були представлені цього року у фіналі світової першості.

Професор Месюра підтвердив той факт, що команда  TreeS має гарний потенціал. Знає про це, бо є тренером колективу, бо спілкується з ними під час занять.

Тим часом переможці схвально відгукуються про призи. Зокрема, кожен учасник команди, а також тренер отримали монітори для комп’ютерів. Кажуть, це тільки у Вінниці можна отримати щось вартісне за перемогу. У наступному етапі все скромніше. До речі, наступний етап, тобто одна четверта турніру, відбудеться у Тернополі. А півфінал –у Вінниці.  У жовтні до команд-переможців українських вишів доєднаються команди країн Південно-Східної Європи.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up