Весняний призов: скільки українців отримають повістки в армію

Весняний призов: скільки українців отримають повістки в армію

Стало відомо, скільки в цьому році українців закличуть в Національну гвардію

Протягом квітня - травня поточного року в Україні в процесі призову на строкову військову службу до лав Національної гвардії будуть покликані чотири тисячі чоловік. Про це повідомив керівник служби кадрової роботи Головного управління НГУ підполковник Сергій Марічев.

" Це трохи більше, ніж в минулому, так як ми бачимо, що досить багато солдатів переходить на контрактну службу", - зазначив Марічев.

А тим часом, вінницький військкомат розшукує 62 військових, що самовільно покинули військові частини чи місця служби.

Відео дня

Нагадаємо, що 15 лютого глава української держави Петро Порошенко погодив терміни звільнення в запас військовослужбовців та проведення чергових призовів у 2018 році.

Призов на строкову військову службу ще восени 2013 року скасував екс-президент Віктором Януковичем. Коли Росія в травні 2014 року почала військову агресію, виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав закон, який цей призов відновив.

Читайте також: Повістки зустрічали з вилами і «липовим» штампами про шлюб. Результати призову
 

Варто зазначити, що призов на строкову службу стосується молодих людей люди у віці від 20 до 27 років. Вони не беруть участі в антитерористичній операції на Донбасі.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • З.А.Глядач

    "виконуючий обов'язки президента України Олександр Турчинов підписав закон, який цей призов відновив."

    Він і АТО розпочав. Але чомусь мало хто про це згадує,все на Порошенка бочку котять. А Пастор сидить собі тихенько і посміюється...
  • З.А.Глядач

    "українців закличуть в Національну гвардію"

    Закличуть? Цікаво,чому тоді "призов",а не приклик?
  • Пупкин Вася

    армии нужно свежее мясо !
  • Иванов Иван

    интиресно как могут терористы проводить антитерористическою оперцыю

    Сигизмунд Сидоров reply Иванов Иван

    Не кипишуй,  Ванька. Просто готовься.))

    Иванов Иван reply Сигизмунд Сидоров

    кастрюля я готуюсь и жду когда вам  донецкие и луганские ввалят по полной програме
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up