Як дешево дістатись до Європи на лоукост-автобусі

Як дешево дістатись до Європи на лоукост-автобусі
  • Виявляється, подорож до старої доброї Європи може стати дешевшою не просто завдяки завчасному плануванню, але і з допомогою лоукост-автобусів.
  • Але і тут треба уважно відслідковувати ціни та пропозиції - тільки от не українські, а варшавські

Подорожувати не так вже і дорого, якщо планувати поїздку завчасно. І ще треба знати кілька хитрощів, із якими, приміром, подорож Польщею вам може обійтися набагато дешевше, ніж Україною. Так, автобусна подорож набагато довша, ніж літаком. Проте тут не доведеться сплачувати за багаж окремо, а білети інколи можна отримати за копійки: європейські автобусні перевізники часто влаштовують розпродажі, де білети коштують від 1 до 5 євро.

Серед таких перевізників  - Megabus, Flixbis, Flibco, Polskibus та Ecolines.

Частина із них їздить і через Україну, частина має суто польське чи балтійське охоплення.

Відео дня

Ми відслідковували вартість автобусних рейсів не за спеціальними, а за стандартними пропозиціями. І все одно вийшло значно економніше, ніж коли обрати літак.

Дорога до Варшави

Як виявилось, із Польщі набагато дешевше не тільки летіти у Європу, але і їхати. Так, якщо із Вінниці виїхати напряму у Відень, це коштуватиме 2085 гривень. А от із Варшави - від 371 гривні. Тому ми розрахували окремо вартість подорожі до Варшави, а вже звідти - на 4 напрямки у один бік.

На сайті Busfor найдешевші автобусні білети із Вінниці до Варшави коштують від 550 гривень. Але якщо ціллю є саме економія, то можна доїхати на 120 гривень дешевше. Для цього треба взяти плацкартний квиток на потяг із Вінниці до Львова за 96,64 гривні, а вже там сісти на автобус до Варшави, квиток на який коштуватиме від 335 гривень (усього 431,64 грн).

Із яким перевізником дешевше?

Ми дослідили ціни на автобусні рейси у кількох напрямках - до Відня, Праги, Берліна та Парижа. Днем відправлення умовно обрали четвер, 5 квітня.

Найдешевше до Відня цього дня довезуть автобуси Polskibus - за 49 злотих (або 372 гривні). І хоч Polskibus та Flixbus буквально місяць тому оголосили про злиття, проте на сайті Flixbus ціна переїзду “Варшава-Відень” вища - 13,9 євро (або 446,5 грн). Ну і найбільшу ціну доведеться заплатити за поїздку у автобусах Ecolines - 25 євро (797 грн) за квиток із польської до австрійської столиці.

Рейс до Парижа - найдорожчий у всіх трьох досліджених нами перевізників. Проте, якщо поїдете у столицю кохання автобусом перевізника Flixbus, це обійдеться у 1690 гривень, тоді як транспорт Polskibus відвезе вас туди за 1746 грн, а Ecolines  - за 3317 гривень. Детальніше про вартість напрямів дивіться у таблиці.

За цінами яких перевізників слідкувати?

Busfor — український оператор продажу білетів. Першим в Україні почав продавати квитки на автобуси від 10 гривень. Вигідний саме акціями, але стандартні ціни на перевезення теж доволі приємні.

Ecolines — один із найбільших перевізників Європи. Не лоукост-компанія, але цікавий розпродажами квитків.

Flixbus — один із найбільших перевізників Європи. Із цього року здійснює також рейси зі Львова и Мукачево. Нещодавно об’єднався із Polskibus — найбільшим автобусним перевізником Польщі і лоукост-компанією.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up