Які гриби є у Лісопарку? Грибники про особливості “тихого полювання”

Які гриби є у Лісопарку? Грибники про особливості “тихого полювання”
  • Грибники розповіли, які гриби збирають у парку цілими торбами
  • Грибник із сорокарічним стажем сказав, коли чекати завершення сезону
  • Поради, як не отруїтися грибами, та трохи фотографій із осіннього Лісопарку на додачу

Аби “вполювати” самих любителів тихого полювання, треба забратися углиб Лісопарку. Чим далі заходите в ліс, тим повніші торби у грибників, які повертаються із нетрів у місто.

Олексій Васильович каже, що постійно збирає гриби змалечку, тому і “грибний" стаж у чоловіка поважний - 40 років.

Журналіст показує йому фото вирваного кимось гриба, на який натрапила, поки шукала грибників.

Відео дня

— А-а, це бліда поганка - отруйна, навіть у руки краще не брати. І взагалі, я, наприклад, якщо точно не знаю, що за гриб переді мною, ніколи не зрізаю його.

У самого Олексія Васильовича у руках - пакет із опеньками на кілограма півтора-два. Збирав із одинадцятої години ранку, а на годиннику на момент розмови вже о пів на третю дня.

У цьому сезоні, окрім опеньків, у Лісопарку чоловік особливо нічого не знаходив.

— Ну, трохи решіток знаходив тут - у них, знаєте, шкірка шапки жорстка дуже. Лисички ще - але дуже рідко. Ще маремухи знаходив - цей гриб чимось на мухомор схожий, але не червоний, а такий, сивий якийсь зі сторони шапки. Відшукав польські гриби у Вороновиці, а лисичок у Погребищі багато.

У руках Олексія Васильовича ніж для грибів - щоби зрізати їх обережно, не пошкодивши кореневої системи, тобто грибниці.

— Вже десять літрових банок опеньок у мене вдома закрили. Час був, аби їх збирати, бо сезон ще наприкінці літа почався. І от-от завершиться - при температурі нижче +4 градусів тепла гриби вже не ростуть.

У грибника, що копирсається у осінньому падолисті метрів за п’ятсот вниз по стежці, пакети із грибами трішки побільше.

— Опеньки тільки! Більше не бачив нічого. Зо дві години походив от, назбирав. Більше нічого, це у Піщанському районі, приміром, ще білі гриби знаходив, - каже чоловік.

Нагадаємо, що збирати гриби без досвіченого грибника краще не треба. Так, 18 жовтня дитина зі Старого міста отруїлася грибами. Більше про це читайте за посиланням “В Вінниці трирічна дівчинка отруїлась грибами. Стан малої критичний”.

Грибникам стане у нагоді ще одне нагадування - коли “грибний” сезон тільки-но відкривався, журналіст RIA робила статтю про те, як збирати гриби, щоб не отруїтися.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Эй, Толстый

    Мухоморы есть?
  • Виталий Мазур

    Фото №1 - Гройсман до прем'єрства, Фото №2 - Др. Хаус на пенсії :)
  • Жора

    В Лесопарке всегда было море опят) . Я раньше торбами собирал опята в лесопарке..... Сейчас стал уже ленивый , и нет времени, проще купить шампиньоны в магазине.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:44 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:27 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up