Де можна виплеснути енергію. Топ-9 локацій для активного відпочинку

Де можна виплеснути енергію. Топ-9 локацій для активного відпочинку

Лазити скелями, стрибати з висоти 3000 метрів, заїжджати на всій швидкості в звивисті повороти треку,  долати перешкоди в мотузковому парку — у місті можна знайти цікаві локації, де можна весело та активно провести час. Де вони є ,які там ціни і послуги в матеріалі 20minut.ua

 

 

Скали Каспіча на Старому Місті

Сюди на скелі приїжджають  любителі екстриму з різних міст України тренуватися, або просто активно провести час. Там же можна і заночувати в наметі під скелями. Заввишки вони метрів 15. Траси, яким уже років 20, різного рівня складності. На них зможуть спробувати свої сили діти або новачки. Приходять сюди не завжди. Як каже скелелаз та інструктор Сергій Париський, все залежить від погодних умов. А також від того, чи є він у місті. Тому організовуються в групі в соцмережі “Вконтакте” під назвою “Скалолаз: Активный отдых Винница”. Треба лише відписати, чи будете ви в призначений день.

  • Вартість: спробувати полазити коштує 40 гривень за день. Але на цілий день лишаються люди, які  приходять постійно. І вони вже можуть підстрахувати інших.
  • Місце розташування: Зупинка біля магазину  "Старе місто". Від зупинки прямуєте вниз через приватний сектор. Спускаєтеся до рятувальної станції “Динамо”. Звідти, звернувши наліво,  виходите до скель.
  • Контакти: група в ВК https://vk.com/vinnica_climbe

 

 

Картинг на Вишенці

Відео дня

У картинг-клубі «GT» сезон відкрився 1 квітня. Віддатися швидкості можна на трьох тисячах метрах квадратних території. Максимальна швидкість картів — до 60 кілометрів за годину. Але на самому картодромі розганяються в основному до 40. На болідах є телеметрія - система відстеження та фіксації швидкості кожної машини за допомогою прикріплених до неї датчиків. Так люди після заїзду отримують в руки роздруківку, де вказано, скільки кіл проїхали і за який час. Дітям на дорослих картах можна кататися з 12-14 років: як тільки ноги почнуть діставати до педалей.

  • Вартість заїздів за 10 хвилин: з понеділка по четвер — 150 гривень. З п’ятниці по суботу — 170 гривень. Дівчатам у п’ятницю знижка — 140 гривень.
  • Місце розташування: вулиця Келецька, 117, Майданчик ТЦ "PLAZA PARK"
  • Контакти: (067)-160-70-77. Сайт: http://karting.vn.ua

 

 

Вейкбординг на Вишенському озері

На Вишенському озері є кабельний вейкбординг, який  працює за допомогою механізованої канатно-буксирувальної установки.  Швидкість — до 30 кілометрів за годину. Мабуть, влітку це  найпопулярніший вид екстремального відпочинку на озері. Сюди приходить багато молоді і тих, хто заміняє сноуборд на вейкбординг влітку: лижники, сноубордисти.Також на базі Wake on Lake можна покататися на водних лижах, але попит на них менший.

  • Вартість: на всі плавзасоби однакова — 100 гривень за 10 хвилин.
  • Місце розташування: Парк Дружби народів, Вишенька
  • Контакти: (063)-131-48-48, група в ФБ: facebook.com/groups/wakeonlake

 

 

Стрибки з парашутом у Сутисках

Кожну суботу і неділю на аеродромі «Сутиски» здійснюють стрибки в тандемі з інструктором з висоти, приблизно, 2700-3000 метрів. Вони вважаються травмобезпечними і, за словами інструкторів, цікавішими. Людина  30-40 секунд ширяєте у вільному падінні. Можна стрибнути самостійно з десантного парашута, але з висоти нижче - 900 метрів. Стрибати дозволяється з 14 років. Якщо ви новачок, приїжджаєте на дев'ятій ранку, проходите спочатку медогляд, потім підготовку і після цього стрибаєте. Весь процес може займати півдня чи весь день, залежно від кількості осіб в групі.

  • Вартість. Стрибки на парашуті: у тандемі з інструктором - 3200 гривень (висота до 3000 м) самостійні - 900 гривень (висота до 900 м)
  • Місце розташування: Аеродром Сутиски (30 км від Вінниці)
  • Контакти: (067)-792-03-67, (093)-124-52-43, група у ФБ: facebook.com/groups/744553278901178

 

 

Політати на кукурузнику в Сутисках

На  льотному полі Вінницького авіа-спорт клубу (також в селі «Сутиски»)  можна політати на літаках АН-2 («кукурузник»), Вілга 35-А та планерах. На планерах Л-13 "Бланік", Янтар-Стандарт-3, ЛАК-12 можна зробити ознайомлювальну повітряну прогулянку, а можна пройти навчання, яке триває близько півроку, щоб самому сісти за штурвал. Ознайомлювальний політ - це підняття в зону на 700-800 метрів і планування в масі висхідних потоків від 20 до 40 хвилин залежно від погодних умов.

  • Вартість. Політати на планері від 20 до 30 хвилин (залежно від погодних умов) коштує 1300 гривень. Одна хвилина на літаку  АН-2 («кукурузник») — 250 гривень. У нього може поміститися 12 людей. Літак марки “Вілка” уміщує 3-4 людини. Вартість польоту на ньому — 130 гривень/хвилина.
  • Місце розташування: Аеродром Сутиски (30 км від Вінниці)
  • Контакти: (067)- 592-43-54, (093)- 261-43-04 , група у ФБ: facebook.com/groups/744553278901178

 

 

Пейнтбол в Центральному парку

Є дві бази і дві команди: по три, п'ять, сім людей. Команди починають «наступ» з різних сторін майданчика. Мета - вибити команду противника цілком. Людині, в середньому, вистачає двох-трьох годин гри. Ніякої попередньої підготовки не потрібно. Головне - зручно взутися і вдягнутися. Постріляти можна в клубі "Scorpion" та в  пейнтбольному клубі «SPARTA» в Центральному парку.

  • Вартість. 210 гривень з людини - прокат обладнання (маска, маркер, камуфляж, жилет, захист паху, рукавички) плюс видається 200 куль. Кулі потім можна докупити.  
  • Місце розташування: Центральний парк
  • Контакти: (067) 430-71-93, (093) 884-91-43, сайт:sparta.ua

 

 

Сплави Бугом (рафтинг)

Сплавлятися може будь-хто: молодь, сім'ї з дітьми, або активні люди старшого віку. На на рафтах, катамаранах, 3-місних байдарках. Сезон триває з травня аж до осені. Вінницькі туристичні клуби та фірми якраз проводять “збірняки” (збірні сплави). Але можна сплавитися і своєю компанією, за умови, що вас буде не менше семи людей. Тоді дати ви обираєте самі. Популярний і простий  маршрут — дводенний: від села Стрільченці (Немирівський район) до Сокільця. Там зустрічаються найцікавіші пороги і ділянки маршруту. Можна подолати приблизно 20 кілометрів. У середньому, це по чотири години на воді. Ціна з однієї людини залежить від тривалості туру,  маршруту, послуг.

  • Вартість: приблизно 950-1050 гривень з людини
  • Місце розташування: Стрільченці (Немирівський район),  Сокілець
  • Контакти: тур-клуби Вінниці

 

 

Мотузковий парк на Вишенці

Мотузковий парк на Вишеньскому озері відкрили минулого року. Зараз там є чотири траси різного рівня складності, загальна протяжність яких — 350 метрів. Перші два маршрути — для діток від двох років. Вище знаходяться третя та четверта траси. Вони тяжчі, довші та з різними цікавими перешкодами. У 2017 році активно відпочити в Мотузковому парку стало дорожче. Зробили градацію цін на вихідні та в будні дні. Але система абонементів для дорослих і дітей залишилася незмінною. Мотузковому парку збираються зробити ланч-зону зараз, в якій можна буде сісти відпочити після подолання маршрутів та перекусити.

  • Вартість: 150 гривень в будні і 160 - у вихідні.
  • Місце розташування: Парк дружби народів на Вишеньці
  • Контакти: (093)-773-34-40, група в ВК: https://vk.com/uactive_vin

 

 

Стрибки з мотузкою на Сабарові

25 червня на Сабарові клуб любителів активного відпочинку «Дивні люди» влаштовував «Мотузяні забавки на Сабарові». Стрибали з мотузкою над прірвою сабарівських скель. Час від часу там влаштовують такі екстримальні розваги на мотузці завдовжки більше 100 метрів на висоті майже 20 метрів над землею. Щоправда, як кажуть організатори, якогось фіксованого розкладу не існує. Як і цінової політики. Зазвичай сума вираховується так: транспорт + оренда спорядження + зарплата інструктора. Екстремали збираються тоді, коли є бажаючі. Можна приєднатися у групу в Фейсбук і слідкувати за новинами.

  • Вартість: 25 червня «Мотузяні забавки на Сабарові» коштували 150 гривень за весь день або 50 за «просто спробувати».
  • Місце розташування: скелі на Сабарові
  • Контакти: (050)-193-57-32, (067)-148-73-79, група в ФБ: www.facebook.com/groups/DyvniLyudy

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Daily

    чому не можна на вихідний дешевше а на будні дорожче чому у всьому світі на свято якесь знижки розпродаж а тут як люди йдуть то сходу ціна в четверо в десятеро будут давитися за ту копійку

    Анонім reply Daily

    бо це Юкрейн!

    А чому б не зробити наприклад "сімейний" квиток?  Для заохочення сімей до спільного дозвілля.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up