Місяць безвізу: місце у чергах на закордонний паспорт займають з 5 ранку

Місяць безвізу: місце у чергах на закордонний паспорт займають з 5 ранку
  • Бажаючих отримати закордонний біометричний паспорт так само багато, як і рік тому.
  • Але черги більш організовані, хоч списки і починають формуватися з о пів на п’яту ранку.
  • Деякі оформляють паспорт уперше, аби отримати робочу візу. Але більшість - для подорожей

На годиннику 11 ранку, а у територіальному підрозділі міграційної служби на Пирогова, 4 зібралося близько 20 бажаючих подати документи або забрати готовий біометричний паспорт. Люди чекають черги недовго - близько 20 хвилин, у середньому. На дверях вивішено список людей, які сьогодні повинні подати документи. Списки -  це результат самоорганізації людей, працівники міграційної регулювати чергу не можуть.

Ольга сидить тут близько години. Дівчина спочатку неохоче розповідає, навіщо їй закордонний паспорт. У ході розмови виявляється, що вона нещодавно закінчила навчатися, а тепер планує їхати працювати до Польщі.

— Я ходжу сюди вже цілий тиждень, аби тільки подати документи. Слова про те, що чергу, буває, займають з 12 години ночі — правдиві. Але я сьогодні тут з 10 години ранку. Чому планую працювати не в Україні? Гроші потрібні, а тут можливо працювати лиш за копійки, - розповіла кореспонденту RIA дівчина. У Польщі планує влаштуватися на нутрієву фабрику.  

Навпроти дівчини сидить Лілія із маленькою дочкою Вікою. Паспорт вона збирається зробити для дочки. Сама жінка має “старий”, і поки що змінювати його на біометричний не збирається. Каже, що документи оформляють для відпочинку. — Сьогодні ми вже отримуємо документи, а от коли, власне, збиралася подати, пам’ятаю, прийшла о пів на шосту ранку, і вже була 25-та у черзі. Потім прийшла здати документи вдень, вирахувавши для себе час (у середньому на подачу документів йде 15-20 хвилин на людину, а я у черзі 25-а). Тут формуються нові списки кожного дня. Коли є списки, ти собі просидів максимум 30 хвилин - і подав документи. Пам'ятаю, коли робила паспорт собі (але це було давно) ми займали місце у “живу” чергу. І це був жах — я тоді тут просиділа цілий день

Відео дня

В управлінні міграційної служби Лілія вже була два рази: коли подавала документи, а третього липня прийшла втретє.

— Тут завжди на дверях висить список черги. Але взагалі було б непогано, аби формувалася електронна черга. Хоча, от бачу, сидять бабусі, тому може й краще, що записуватися “вручну”.

Бюрократії із документами Лілія не відчувала і до введення безвізу. Бо, каже, завжди оформляли візи через туристичні агентства.

Жінці із дочкою доведеться прийти на Театральну, 10 ще вчетверте: документи дівчинки затримуються на 3 дні.

Вінничанка Наталя здавала документи на закордонний паспорт у день прийняття рішення про безвіз 11 травня, і витратила на це усього 3 години у живій черзі.

—Думаю, економія у 35 евро, що раніше платили за візу, дозволить легше приймати рішення про закордонні поїздки людям, що раніше вважали подорожі дорогим задоволенням.

Це перша публікація з циклу статей від RIA “Європа поруч”. У наступних публікаціях читайте, що взяти з собою у першу подорож Європою, як отримати робочу візу та багато іншого.

Де отримати закордонний паспорт? Адреси

  • Управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, вул. Пирогова, 4
  • Управління Державної міграційної служби у Вінницькій області, Театральна,10
  • 1-й міський відділ м. Вінниці УДМС,  вул. Івана Миколайчука, 19
  • 2-й міський відділ м. Вінниці УДМС, вул. Київська, 31
  • 3-й міський відділ м. Вінниці УДМС, Олександра Довженка, 73
  • ЦНАП «Прозорий офіс» № 2 (Замостя), вул. Замостянська, 7

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Сергей Иванов ст

    Даааа, все хотят попутешествовать, совсем не работать (куча сарказма)
  • Задунайский Торонтуй

    Я чот не понимаю. Вы Европа или где? Какие еще очереди???

    Рассказываю как это делается. Заходим на сайт правительства. Ну, например, у меня http://www.cic.gc.ca/. Скачиваем форму. Заполняем. Прилагаем 2 фотки. Платим кредиткой по интернету. Если строчно - дороже чуток. А вот если вам прямо сегодня надо, тогда надо в офис явится лично. Сделают прямо сейчас (это самый дорогой вариант).

    Форму и  фотки посылаем почтой. Паспорт вам притарабанит курьер недельки через три. Вуа-ля!

    Что сложного??

  • Olvol

    Когда еду я в европу, сонце светит прямо в ..пу

    Кггда еду я назад,  солнце светит тоже в глаз,
  • Olvol

    Гразни бараки їдят свині. Свині дохнуть.

    Без освіти мізки сохнуть.

    Щіткою по унітазу пир-пир-пир.

    А стара польська баба - командир.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up