Магніти з фонтану, сало та солодощі: чим славиться Вінниця сувенірна?

Магніти з фонтану, сало та солодощі: чим славиться Вінниця сувенірна?
Вінниця у фото, пазлах, книгах та сувенірах
  • Сезон світло-музичного фонтану офіційно відкритий, а отже і туристів у місті стало набагато більше.
  • Ми поцікавились у вінничан та гостей міста, що вони везуть із Вінниці.
  • А також про напопулярніші сувеніри розповіла експерт - туристичний менеджер Оксана Роздорожнюк.

Першим і найпопулярнішим сувеніром із Вінниці, як не дивно, став магніт із зображенням фонтану ROSHEN.

-  Колись привезла додому магніти з фонтану, бо більше нічого цікавого не знайшла, - розповідає менеджер з продажу Анастасія (місто Дніпро). Що стосується смаколиків, то в топі цукерки «Стріла» та сало.

Широкий асортимент магнітів із зображенням міста

Відео дня

- Ми купуємо сало. Чомусь багато хто вважає, що у Вінниці воно найсмачніше. Навіть самі почали в це вірити і тепер при нагоді завжди привозимо шмат сала до Києва, - говорить архітектор Вадим.

Про те що везуть у подарунок із Вінниці детальніше розповіла екскурсовод туристичного центру «Подільський» Оксана Роздорожнюк:

- Ми завжди намагаємось подати туристам якісь цікавинки нашого міста, тому сувенірна продукція найрізноманітніша і виконана майстрами із любов‘ю.

Сувеніри “to go”

У туристичному центрі представлена велика кількість незвичайної продукції. Навіть ті самі магніти можуть бути не тільки із фотозображенням фонтану, а і з керамічними вежею, театром і музеями.

- Скільки би ми не говорили про те, що магніти - це банально, вони все одно користуються популярністю. Всі хочуть придбати на згадку щось таке, що вміщається у кишеню і зазвичай - це магніт, - говорить екскурсовод. Саме тому туристичні менеджери міста намагаються створити ширший асортимент продукції  «на холодильник», яку час від часу відправляють на замовлення у країни Європи.

Керамічний магніт ручної роботи

Крім того, достатньо популярною виявилась друкована продукція із зображеннями міста: блокноти, листівки та брошури.  

- Що стосується листівок, то їх асортимент невеликий і ми над цим працюємо. Зараз найпопулярніші зображення від майстрів Гайструк. Це родина, яка ілюструє листівки та блокноти. Коштують вони недешево, адже мова йде про ручну роботу. Наприклад, листівку можна придбати за 30 гривень, а блокнот за 170 грн., - розповідає Оксана.

Найпопулярніше продукція із Вінниці для іноземців

Сьогодні у розробці ще одна серія листівок, у яких будуть згадані давні подільські традиції. Також туристам пропонують скористатися  «листівками щастя»: бажаючі можуть придбати картку і моментально відправити її додому або друзям. Широким попитом друкована сувенірна продукція користується в іноземців, тому картки та брошури із визначними місцями Вінниці вже давно перекладені англійською та польською мовами.

Що стосується особливих подарунків, то для дітей часто купують 3D-пазли. Дерев'яна водонапірна башта, яку потрібно скласти своїми руками - цікавий процес, який запам'ятовується. Ще одним популярним і дуже особливим презентом - є вишиванка з подільським орнаментом:

-  Це перше, про що завжди питають туристи з інших країн, - повідомляє Оксана.

Смачна Вінниця

Про вінницьке сало та хрін справді ходять легенди. Їх везуть навіть у ранкову студію  «Сніданку з 1+1» , а от туристи не завжди знають про смакові якості цих продуктів.

- Наш центр не відправив на базар ще жодного туриста, - шуткує Оксана.  Проте ті, хто хоч раз скуштував вінницькі смаколики - повернеться за ними ще не один раз.

Дуже популярними смачними подарунками з Вінниці жителі вважають солодощі.  «Солодка мрія», ROSHEN та «Вінницька цукерка» - без їх продукції не можна лишити жодного туриста.  

Чашка іззображенням вінницьких символів

- Один час ми замовляли тематичні імбирні пряники у майстрині Лариси Григорук. Відправляли їх до аеропорту в duty free. Сьогодні все частіше питають про зефір від «Солодкої мрії». Особливо добре їх продукцію знають кияни, - розповідає туристичний менеджер. Солодкі подарунки також дуже популярні серед іноземців. А все через те, що український шоколад дуже відрізняється від будь-якого іншого. Тому німці та поляки із задоволенням купують цукерки від ROSHEN, а от мешканці Ізраїлю шаленіють від продукції  «Вінницької цукерки». Завжди купують оптом у фірмових магазинах, а деколи навіть виїжджають на фабрику.

- Для повної картини місцевого колориту Вінниці не вистачає гарного ресторану із подільською кухнею, - говорить Оксана. -  На екскурсіях туристи часто запитують про різницю смакових традицій, а продемонструвати їх особливо ніде. Як правило раджу кафе «Въно». У меню є смачний короп, приготований за старими подільськими традиціями. Гості, як правило, завжди задоволені таким обідом.

За словами Оксани Роздорожнюк, місто повільно, але розвивається у сувенірному напрямі і шукає оригінальні шляхи для самопрезентації туристам. А ми скажемо, що Вінниця - місто великої любові і, якщо ви забули придбати щось на пам'ять, то хороші враження від візиту сюди залишаться надовго.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up