П’ять країн ЄС, в які можна доїхати потягом з Вінниці: міста, вартість квитків і готелів

П’ять країн ЄС, в які можна доїхати потягом з Вінниці: міста, вартість квитків і готелів
  • Збираєтесь у подорож або до знайомих до Європи?
  • Журналісти RIA/20minut.ua промоніторили куди можна доїхати з Вінниці на потязі прямим рейсом у країни Європи і до яких саме міст!
  • Підготували список маршрутів, дізнались ціни на квитки і час відправлення/прибуття. А ще подивились що можна побачити в цих містах і які ціни на номери у готелях.

1. Вінниця-Прага (Чехія)

Час відправлення туди і назад: поїзд з Вінниці №771 до Праги відправляється кожного дня о 02.47 ночі. В дорозі: 1 доба і 5 годин. Прибуття у Прагу о 07.22.
Назад поїзд з Праги під номером 443 відправляється о 23.09. В дорозі: 1 доба і 5 годин. Прибуття у Вінницю о 4.15 ранку.

Вартість квитка в одну сторону: 1200 грн

Відео дня

Що подивитись в Празі: Це місто колись називали “Злата Прага”. Одне з найкрасивіших міст Європи. Столиця Чехії. В цьому місті колись мешкали Моцарт, Бєтховен, Достоєвський, Франц Кафка і інші відомі особистості.
При поїздці до Праги варто відвідати Староміську ратушу, на якому розташований астрономічний годинник. Прогулятись по Карловому мосту, відвідати Єврейський квартал і затамувати подих від погляду на найбільший середньовічний замок у світі Празький Град!
Неймовірна архітектура, смачна і дивовижна кухня, смачне чеське пиво - все це про Прагу!

Проживання: ціни на готелі і хостели починаються від 380 грн за ніч. Непоганий готель можна знайти навіть за 700 грн. Переглянути більше 600 готелів у Празі можете тут.

2. Вінниця-Братислава (Словаччина)

Час відправлення туди і назад: з Вінниці потяг №771 (причепний вагон) відправляється о 02.47 ночі. Поїзд курсує кожен день окрім четверга і п’ятниці (!). Час в дорозі: 1 доба і 2 години. Прибуття в Братиславу о 05.25 ранку.
Назад з Братислави поїзд відправляється о 23.49. Час в дорозі: 1 доба і 4 години. Прибуття у Вінницю о 04.15 ранку. В зворотньому напрямку потяг курсує з понеділка по п’ятницю включно.

Вартість квитка в одну сторону: 1019 грн

Що можна побачити: Братислава - столиця Cловаччини, яка розташована на Дунаї. Це місто п’ять разів було столицею, і кожного разу столицею різних держав. У місті є численні старовинні палаци, церкви і музеї.
Якщо будете тут- обов’язково відвідайте Братиславський град, Кафедральний собор святого Мартіна, Стару Ратушу. Пообідайте у ресторані в телевізійній вежі, де крутиться підлога! Це місто також прийдеться до смаку усім тим, хто любить смачно поїсти!

Проживання: У Братиславі ціни на хостели починаютсья від 560 грн за ніч. Номер в непоганому готелі можна зняти за 1200-1500 грн за ніч. Ціни на 70 готелів у Братиславі можете подивитись тут.

З. Вінниця-Бухарест (Румунія)

Час відправлення туди і назад: з Вінниці потяг №117 до Бухаресту відправляється о 23.03. Час в дорозі: 24 години (1 доба). Прибуття о 22.56. Курсує тільки по п’ятницях!
У зворотньому напрямку потяг відправляється о 6.15 ранку, і прибуває у Вінницю о 4.46 ранку наступної доби.Час в дорозі: 25 годин. Курсує по неділях!

Вартість квитка в одну сторону: 788 грн

Що можна побачити: Той, хто думає що у Бухаресті немає що побачити і що робити - той не був у Бухаресті. Перша згадка зустрічається в хроніках XV століття як резиденція Дракули, або, як знає його історія - князя Влада Цепеша. Від Бухареста до його останнього пристановища і замку - 40 км. Якщо відвідаєте це місто, то обов’язково побувайте у Старому місті. Тут є свій шарм. Цей район здивує красивими будівлями військового клубу, Національного історичного музею, палацу Кантакузіно і площею Революції. У цьому місті можна також побачити Королівський палац і різноманітні храми дивовижної краси.

Проживання: Вартість однієї ночі у хостелі стартує від 560 грн. А непоганий номер в готелі можна зняти навіть за 1000 гривень. Подивитись готелі у Бухаресті можете тут.

4. Вінниця-Будапешт (Угорщина)

Час відправлення туди і назад: до Будапешту потяг з Вінниці №81 відправляється щоденно о 00.10 і прибуває в Будапешт о 18.37. Час в дорозі: 22 години 30 хвилин.
Назад потяг №34 відправляється о 07.23 ранку і прибуває у Вінницю о 04.15 годині ранку. В дорозі: 23 години 20 хвилин.

Вартість квитка в одну сторону: 1112 грн

Що можна побачити: Столиця Угорщини - одне з найкрасивіших міст не тільки Європи а і світу! Частина міста занесена ЮНЕСКО до списку Всесвітньої спадщини планети. Будайська фортеця, Рибальський бастіон, Ланцюговий міст Сечені, Купальня Сечені і Купальня Геллерт, Базиліка Святого Іштвана і багато чого іншого. У цьому місті такоє є емоційний меморіал «Бронзове взуття». 60 бронзових пар взуття - жіночі, чоловічі та навіть дитячі - нагадують про те, як тут під час Другої світової розстрілювали єврейські родини. Один з найбільш символічних пам'ятників у світі.
У цьому місті ткоє є будинок терору, крутий зоопарк, аквапарк і багато багато чого. Відвідайте це місто - і воно западе вам у душу! А ще тут їздять трамваї дуже схожі на ні як у Вінниці.

Проживання: ніч у хостелі буде коштувати від 535 грн. А номер в готелі можна зняти навіть за 838 грн. Більше готелів тут.

5. Вінниця-Перемишль (Польща)

Час відправлення туди і назад: Потяг з Вінниці до Перемишля призначили з 24 серпня 2017 року. З нашого міста поїзд Інтерсіті під номером 715 відправляється о 9.11 ранку і прибуває в Перемишль о 15.05 того ж дня.
З Перемишля потяг відправляється кожного дня о 13.07 і прибуває до Вінниці о 20.47. В дорозі: 6 годин 07 хвилин.

Вартість квитка в одну сторону: квиток в першому класі коштує 551 грн, а в другому класі - 386 грн. Придбати квитки можна на сайті Укрзалізниці.

Що подивитись в Перемишлі: Місто Перемишль знаходиться за 7 кілометрів від польсько-українського кордону. Перша згадка у 981 році. Маленьке але мальовниче містечко розташоване на березі річки Сан. В цьому місті можна вдало провести уїкенд: погуляти старовинним містом, відвідати Собор Святого Іоана Хрестителя, Казимирський Замок, Костел св. Антонія Падуанського і монастир францисканців-реформаторів, Костел Марії Магдалени, Непорочної Діви Марії і францисканський монастир. Якщо полюбляєте тихе і старовинні місця - вам сюди.

Проживання: готелів у цьому містечку небагато. Ціни починаються від 500 грн за ніч. Подивитись готелі можете тут.
Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю автора і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ваняк

    боже боже, с ценами на билеты ЖД... мало того что дофига платить, так и еще ехать 29 часов! в ПРАГУ! КАРЛ!



    Самолётом 1-1.5 часа дороги, и чуть чуть дороже ЖД.
  • Ols Kat

    В Болгарию раньше еще вроде можно было?

    mechnk1 reply Ols Kat

    Транзитными много куда можно)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up