Що потрібно знати для подорожі зі своїм домашнім улюбленцем закордон і Україною?

Що потрібно знати для подорожі зі своїм домашнім улюбленцем закордон і Україною?
Подорожувати з тваринами не так легко, як здається на перший погляд
  • Поговоримо про правила перевезення тварин у подорожі.

  • Що таке паспорт домашнього улюбленця і які вакцини йому необхідні.

  • Чіпування тварини як спосіб індентифікації.

Сезон відпусток от-от розпочнеться, а без домашнього улюбленця зовсім ніяк. Отже, разом з ветеринаром Анастасією розказуємо що потрібно знати для перевезення чотирилапого.

Всією родиною вирушаємо закордон

– В першу чергу, тварина обов'язково повинна мати паспорт, у якому зафіксовані всі зроблені вакцинації. Навіть, якщо собаці або коту 5 років, а паспорту ніколи не було - необхідно йти до зооветеринарного центру, де при першій вакцинації тварині видадуть власний документ» - говорить лікар-ветеринар Анастасія. Основною ін'єкцією, яку затребують у будь-якій країні світу - є щеплення від сказу. Коштує вона біля 100 гривень, тому привити свого улюбленця корисно і потрібно.

Зазначимо, що крім вакцини потрібно здати аналіз на сказ. Зробити це можна в будь-якій ветеринарній клініці - необхідно просто здати кров тварини, а лікарі відправлять зразок до лабораторії у Київ, де і визначать той самий титр антитіл до сказу. Такий аналіз будуть робити протягом 14-20 днів і коштуватиме він 3,5 тис. гривень. Обійтися без нього не можна, адже всі країни світу вимагають наявність результатів цього аналізу, а деякі навіть карантину. Це значить, що після визначення титру антитіл до сказу з твариною не можна в'їжджати до країни ще три місяці. Про це радимо дізнаватися безпосередньо в посольствах тих країн, до яких ви збираєтесь вирушати.

Відео дня

На цьому огляд тварини не закінчується: для виїзду закордон ваш улюбленець повинен бути чіпованим. Ветеринар вживлює під холку невеликий чіп з інформацією - виглядає це як звичайний укол. Після цього лікар заповнює анкету, яку відправляє у Київ для поповнення єдиної бази даних. Робиться це для того, щоб прикордонна служба могла зафіксувати чия це тварина, якої породи і чи всі необхідні процедури були зроблені. Схоже на фантастику, проте це реальність. Чіпування обійдеться вашому гаманцю в 300 гривень.

Так виглядає чіп та інструмент його введення, до процедури

І на завершення - прикордонники інколи звертають увагу на те, у чому ви перевозите тварину. «До нас приходять клієнти зі своїми чотирилапими і жаліються на те, що на кордоні змусили позбутися пластикового боксу, а на заміну придбати спеціальну м'яку сумку» - розповідає ветеринар Анастасія.

Отже, щоб зібрати вашого улюбленця закордон знадобиться щонайменше 4 тисячі гривень.

Відпустка в Україні

У цьому випадку подорож з твариною буде набагато легшою, адже вистачить всього лиш паспорту і вакцини від сказу. Проте, у цьому випадку потрібно взяти довідку у ветеринарній клініці на Максимовича. Вона діє всього 3 дні і в цей час ви можете спокійно подорожувати, щоправда після завершення терміну знадобиться нова довідка і так до того моменту, поки не закінчиться відпустка.

А що стосується проїзду в потягах, то Укрзалізниця підготувала цілий список правил:

  • для проїзду тварини потрібно придбати багажну квитанцію  в касі;

  • довідка з ветеринарної клініки - обов'язкова;

  • одному пасажиру дозволяється перевозити одну велику собаку або двох маленьких;

  • якщо собака більша за 45 см, то її можна транспортувати лише в купе і за умови, що господарі викупили всі місця;

  • собак меншого розміру дозволяється перевозити на руках або в багажному відділені;

  • що стосується котів, птахів та маленьких тварин, то їх можна брати з собою у вагони будь-якого типу.

Після такого списку справ багато хто відмовиться брати тварину із собою через занадто високі ціни, а комусь просто буде шкода вихованця. До речі у цьому випадку ветеринар радить заспокійливі трави для собаки або кота за три дні до від'їзду.

- Мені страшно брати з собою у подорож собаку. Дуже боюсь за її емоційний стан, адже довга дорога переїзди та перельоти можуть погано вплинути на нашого песика. - Тамара - власниця йоркширського тер'єру.

- Для нашої родини задорого зібрати кота у подорож до сусідньої держави. Хоч ми його і сильно любимо, дешевше і спокійніше залишити нашого чотирилапого у родичів. - Олена - власниця шотландсього кота.

Дотримуйтеся правил, вакцинуйте домашніх тварин та будьте уважнішими до вимог інших країн стосовно подорожей зі своїми вихованцями.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up