Ваша безпека закордоном: що потрібно знати, аби не стати жертвою шахраїв?

Ваша безпека закордоном: що потрібно знати, аби не стати жертвою шахраїв?
Спікери прес-конференції «Працюй безпечно, подрожуй безпечно, навчайся безпечно!»
  • «Подорожуй безпечно, працюй безпечно, навчайся безпечно» – з такою ініціативною виступили 22 травня представники організації «Прогресивні жінки».
  • На прес-конференції були підняті питання про офіційне працевлаштування, можливі проблеми закордоном та шляхи їх вирішення.

Із введенням в Україні безвізового режиму кількість бажаючих відправитись закордон значно зросла. Українці їдуть до Польщі, Росії, Чехії та Словаччини. При цьому користуються послугами спеціальних агенцій в країні, до якої вони їдуть або українських подібних структур. Звичайно, ці послуги платні й тому активісти громадської організації «Прогресивні жінки» наголошують на тому, що пошук роботи або навчанням закордоном – це безкоштовно.

Тобто тисячі українських заробітчан віддають власні кошти неофіційним агенціям, які не дають жодних гарантій про працевлаштування. А договір, який підписують сторони – це, як правило, документ, який свідчить про надання інформаційних послуг і не більше.

Для того, аби вберегти себе від шахраїв та оформити всі документи правильно необхідно дотримуватись такої інструкції:

Відео дня
  1. заповнити візовий формуляр та фото;

  2. мати внутрішній та закордонний паспорти;

  3. мати угоду з роботодавцем/ дозвіл на працевлаштування/ зареєстрована органом країни ЄС заява про намір працевлаштування (щось одне);

  4. підтвердження кваліфікації;

  5. заплатити консульський збір;

  6. мати страховий медичний поліс.

І варто обов'язково пам'ятай про те, що безвізовий режим не надає права на працевлаштування в країнах-членах ЄС.

Крім того, слід взяти до уваги, що від моменту прийняття пенсійної реформи, всі хто працюють офіційно в інших країнах світу і ці країни підписали відповідний договір, мають право отримувати пенсію із закордону.

– Наприклад, у нашій організації є жінка, яка 40 років пропрацювала в Україні і отримує пенсію 1300 гривень, а за 6 років офіційної роботи в Польщі отримує  додатково пенсію у розмірі 2700 гривень. – повідомляє голова організації «Прогресивні жінки».

Що стосується безпечних подорожей та навчання, то громадські організації радять користуватися системою ДРУГ від МЗС. За допомогою цієї системи можна зареєструватися, залишити свої контакті дані і внести інформацію про плани на подорож. І у разі надзвичайної ситуації на мобільний телефон українського туриста чи студента прийде СМС-повідомлення із інформацією про місце збору співвітчизників для проведення рятівної операції.

Крім того, на сайті можна знайти офіційні номери телефонів консульств та посольств України.

Отже, головним повідомленням від феміністичної організації «Прогресивні жінки» став заклик до оформлення офіційних стосунків із роботодавцями.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Вероника

    Кому потрібна допомога з пошуком роботи в Польщі рекомендую безкоштовну фірму Отто. Допоможуть зі всім і не візьмуть ані копійки. Дуже добрий початок для кожного
  • Вінничанин

    Торонтуй, а ти чого мовчиш? Дай поради співвітчизникам щодо адаптації і безпеки за кордоном. Це я ще маю тобі підказувати як підтримувати імідж корєнного віннічаніна?
  • Вадик Винницкий

    Це просто знущання української влади над людьми. 40 років працювавши в Україні-1300грн пенсія. 6 років  працювавши в Польші-2700грн пенсія. Справедливість де??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up