Вінницькі в Туреччині: чому Мармарис це рай для велосипедистів і тусовщиків

Вінницькі в Туреччині: чому Мармарис це рай для велосипедистів і тусовщиків
  • Редакція RIA/20minut.ua продовжує розповідати своїм читачам про південний берег Туреччини.
  • Цього разу розкажемо вам про місто Мармарис - перлину узбережжя Середземного моря.
  • Про кльові велополоси по місту, ідеальні дороги, вулицю барів - у матеріалі.

Ми вже писали про Даламан, про місто-привид поблизу Олюденізу, про лікійські гробниці і острів черепах. В цей раз ми покажемо вам Мармаріс. Якщо були там - тоді згадайте ці прекрасні дні відпочинку переглянувши наші фото.

Мармарис - місто-курорт на березі Середземного моря. Тут проживає приблизно 35 тисяч людей. Звісно, влітку в готелях аншлаг. Місто просто “гудить” до самої ночі. Десь у 5* готелі грає жива музика, а в сусідньому готелі туристи дивляться футбол. Одні відпочивають після пляжу в номерах, а хтось їде на вулицю барів. Тут можна знайти відпочинок на будь який гаманець.

Відео дня

Перше що кидається у вічі коли в’їжджаєш у Мармарис - велополоси.

Їх тут багато. Вони відокремлені від проїжджої частини спеціальними відбійниками. Велополоси мають синій колір. і у нічний час вони підсвічуються червоними світлодіодами. Там, де можна припаркувати автомобіль - місце підсвічується синім кольором.

Дороги в місті ідеальні. На питання “А скільки коштує 1 км доріг чи велополоси?”, заступник мера Мармаріса Ісмет Каміл Онер якось зніяковів.

—  Я не можу сказати скільки коштує 1 км велополоси, тому що і дороги, і тротуари і велополоси ми робили комплексно. Можу лише сказати, на усі дороги в Мармарісі ми витратили 10 мільйонів лір (це приблизно три мільйона доларів,-авт),- каже Ісмет Каміл Онер.

Представник муніципалітету також розповів про відношення місцевих мешканців до велолюбителів.

— Ми ввели таке правило у місті, що якщо заїхав і припаркувався на велополосі - маєш заплатити штраф 250 лір (приблизно 71$,-авт.). І ці правила діють навіть на пішоходів, які можуть стояти на велополосі.

Дійсно. За пару днів перебування журналістів в Мармарісі на велополосах ніхто не паркувався а пішоходи навіть і не думали виходити на синю полосу.

Тож якщо будете тут відпочивати, обов’язково беріть в оренду велосипед і отримайте насолоду від їзди по гладесеньким дорогам. Оренда двоколісного тут коштує 10$ за цілу добу. Це непоганий варіант побачити Мармаріс і околиці.

Після пляжного відпочинку багато туристів виходять на головну вулицю Мармарису і гуляють містом. Вулиці Мармарісу трохи схожі на базар, але цивілізований. Якщо будете тут щось купляти - торгуйтесь до того моменту, поки продавець не почне психувати. Психує - значить ціна нормальна. Ви можете збити ціну в 1,5 чи навіть 2 рази. 

Якщо не хочете кататись на велосипеді, можете скористатись своїми ногами і пройтись по місту. Якщо втомились - на таксі. Ціни тут фіксовані. Так що вас ніхто не обдурить. Таксі у Мармарісі не дешеве - 10-20$ за поїздку.  Всі автомобілі таксі пофарбовані у жовтий колір. А біля стоянки таксі є прейскурант з цінами. 

Також ви можете скористатись для поїздки маршруткою. Вони тут "ходять" через кожні 5-7 хвилин. Невеличкі. На місць 10. Але з кондіціонером і зручними сидіннями. Проїзд в маршрутці коштує 2,75-3,5 ліри (1$-авт.).  


До речі якщо не хочете відпочивати на пляжі біля свого готелю, ви можете поїхати за покупками у місто і там відпочити на міському пляжі. Він достатньо чистий. 

Найцікавіше те, що зранку, навіть о 10 годині, майже усі магазини зачинені. Чому? А тому що усі працюють або відпочивають до ранку! У цьому місті є вулицях барів. І виглядає вона ось так. 

По обидва боки вулиці розташувались диско-бари, шот-бари, кальяні, прості кафе і чого тут тільки немає. Сюди привозять туристів чи не з усіх готелів. Цілими натовпами.  

Якщо полюбляєте нічне життя - вам сюди. Багато з цих барів пропонують перший напій абсолютно безкоштовно. До речі, після 10 години вечора автобуси ходять сюди також безкоштовно! 

В наступному матеріалі ми розкажемо вам про околиці Мармариса і про музей меду. Görüşürüz!

Читайте також: 

1. Пригоди вінничан в Туреччині: політ до Даламану і перші враження від берега моря
2. Вінницькі в Туреччині: шикарний берег Олюденізу, місто-привид і “літаючі” люди 
3. Вінницькі в Туреччині: краби, лікійські гробниці і Sting в багнюці 
4. “Вінницькому аеропорту потрібна нова посадкова смуга”,- гендиректор турецького аеропорту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Аноним

    Куда нам до цивилизованых людей.. Дорожки на тротуарах или газонах.. Но все же больше впечатляет культура и уважениел(которое прививается штрафами) велосепедистов, никто не забывает поднять руку на перекрёстке, заявив куда поворачивает, даже если в право, не создав никому помехи, так же ни один водитель не посигналит, если выезжает на перекрёстке на середину для того что бы повернуть на лево. В ночное время запрещёно и никто не едет без фонарика и маячка стопа.. Продолжать можно ещё много. Всё очень зависит от людей.
  • Anonymous

    Вот какая должна быть ПРАВИЛЬНАЯ велодорожка, а не за счёт тротуара и не за счёт уничтоженного газона фашистским горисполкомом.

    Журналисты покажите эту статью горисполкому - может они от стыда повесятся или застреляться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up