Восени до “Софіївки”. З ким поїхати, що купувати, а що ні при вході до парку

Восени до  “Софіївки”. З ким поїхати,  що купувати, а що ні при вході до парку
  • Відправитися до Умані в Софіївський парк ніколи не пізно, адже там завжди гарно і затишно. Такий собі тур вихідного дня не складно спланувати самому.
  • А щоб було веселіше, можна вирушити з турклубами.
  • Як доїхати, що брати чи не брати на вході, скільки коштують екскурсії та де заночувати?

Рай для любителів фотозйомки, чарівний дендропарк “Софіївка” зовсім поруч. З Вінниці дві з половиною години автобусом і ви на місці. Це не так уже й далеко, враховуючи те, що кожного року туди з’їжджаються туристи з найвіддаленіших  куточків світу. Від автостанції в Умані “Софіївка” в кількох метрах, якщо йти пішки вулицею Київською.

Створений на честь кохання, парк відкриває туристу безліч скульптур давньоримських і грецьких богів і героїв. Долину Циклопів, підземну річку, павільйон Флори, фонтан «Змія», площу зборів, Тарпейську скелю, Венеціанський місток, грот страху і сумнівів і ще багато цікавого зустрінете, блукаючи парком. На території можна прогулятися на човні підземною річкою Ахерон. Покататися на катамарані, або з сім’єю на паромі “Софія”. На суші екскурсію здійснюють не тільки пішки, а й верхи на коні, кареті чи  навіть диліжансі.

Тур-клуб “Бідняжка” влітку вирушив в парк “Софіївка”. Збираються прогулятися на човні підземною річкою  Ахеронт (фото узято з сайту: tcb.com.ua).  

Щоб не заблукати на такій величезній території, краще купити карту на вході: з детальним описом пам’ ятки чи без. Вхідний квиток коштує 40 гривень для дорослих та 25 — для дітей шкільного віку. Окремо можна замовити екскурсію. Мінімальна її вартість —  360 гривень до 12 осіб. Але якщо вас приїде, приміром, п'ять людей, то організатори збирають потрібну кількість туристів у групку і тоді з кожного по 30 гривень. Екскурсії проводяться українською, російською, англійською, польською, французькою та німецькою мовами.

Відео дня

Якщо зголоднієте, у “Софіївці” є де перекусити: кафе, ресторан та кіоски біля входу. Воду краще беріть із собою. Тому, що там півторалітрова пляшка коштує 40 гривень. Хоча холодну цілющу водичку можна безкоштовно набрати з джерела в самому парку, якщо обійти водограй «Змія».

Заночувати на території парку, приміром, з наметами “боже збав”, — сказали в  екскурсбюро парку. Тому що пам’ятка має статус заповідника. Хіба що поїдете за місто у Білогрудівський ліс. Там є табір, на території якого, можливо, дозволять встановити палатку. А тим, хто надає перевагу класичному відпочинку і не збирається одразу після екскурсій їхати додому, зі сторони вулиці Київської є готель “Софіївський”. Звичайний номер на двох — 350 гривень з двома окремим ліжками. Така ж ціна і в готелі "Дружба" (Будинок творчості вчених) з боку вулиці Садової, 53. Кімната без зручностей на двох коштує 150 гривень. Також в Умані є чимало й інших варіантів розміщення неподалік парку. У хостелах та готелях також  можна знайти номер на двох за 350 гривень.

З ким поїхати

З “Бомба-тур” за 250 гривень 23 вересня

Але при реєстрації і оплаті туру менше ніж за 14 днів до виїзду сума становитиме 275 гривень. У вартість входить: проїзд  автобусом, екскурсійне обслуговування в парку, страхування. Дату можна обирати самому, заповнюючи анкету на сайті. Можливість поїхати буде і 14 жовтня.

З “Бідняжками” за 240 гривень 15 жовтня

Турклуб вирушає в Умань на цілий день: з 7.00 до 21.00. Організатори радять брати із собою навушники до телефонів чи інші fm-приймачі, тому що екскурсія проводитиметься за допомогою радіогіда. На території парку планують влаштувати пікнік, отож каримати і бутерброди не будуть зайвими. Як і студентські квитки, пенсійні посвідчення, посвідчення учасників АТО та інші  документи, що надають пільги.


Дорога

З Центрального автовокзалу перший автобус в Умань відправляється о 5.40 ранку. Наступний —  о 7.05. Через дві з половиною години будете на автовокзалі. Квиток коштує приблизно 113 гривень. Парк “Софіївка” працює з 9.00 до 18.00.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olvol

    На ділі добре, якщо за 2 години доїде хоча б до Гайсина. Не забувайте: від ЦАВ щонайменше 12 хвилин тільки по місту. А дорога жахлива
  • З.А.Глядач

    "кожного року туди з’їжджаються туристи з найвіддаленіших  куточків світу. "

    Особливо ЗАРАЗ. З'їжджаються жи...хасиди з усього світу.
  • З.А.Глядач

    “Софіївка” зовсім поруч. З Вінниці дві з половиною години автобусом і ви на місці"

    Автор вважає,що дві з половиною години автобусом-це "зовсім поруч"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець Від читача 19:25 Допоможіть зібрати резервні підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України. 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up