Сплавляємося Південним Бугом: ціни, дводенні маршрути, спорядження

Сплавляємося Південним Бугом: ціни, дводенні маршрути, спорядження

Сплав популярним дводенним маршрутом «Стрільченці-Сокілець», ночівля в наметах, пісні під гітару біля вогнища, польова кухня та відчуття екстриму змушують туристів стрибати в катамарани чи рафти і гребти місцями неспокійними ділянками річки. Скільки коштує такий відпочинок і з ким можна сплавитися?

Сезон сплавів Південним Бугом у самому розпалі. Для того, щоб веслувати річкою на рафті чи катамарані, не обов’язково бути фізично підготовленим. Сплавлятися може будь-хто: молодь, сім'ї з дітьми, або активні люди старшого віку. Сезон триває з травня аж до осені. Вінницькі туристичні клуби та фірми якраз проводять “збірняки” (збірні сплави). Але можна сплавитися і своєю компанією, за умови, що вас буде не менше семи людей. Тоді дати ви обираєте самі.

Популярний і простий  маршрут — дводенний: від села Стрільченці (Немирівський район) до Сокільця. Там зустрічаються найцікавіші пороги і ділянки маршруту. Можна подолати приблизно 20 кілометрів. У середньому, це по чотири години на воді. Ціна з однієї людини залежить від тривалості туру,  маршруту, послуг. 

Сплавляються на рафтах, катамаранах, 3-місних байдарках. А от, який саме вид човна обрати — справа індивідуальна. Інструктори, до яких ми зверталися, розійшлися поглядами. Одні кажуть, на Південному Бузі нічого робити на рафті. Сплавлятися на такому громіздкому судні важко і незручно. Інші ж навпаки — радять обирати рафт саме для сплаву з сім’єю. У ньому комфортніше сидіти: борт надувний  і можна витягнути ноги.

Відео дня

Катамаран трохи легший і конструкція його інша — з сидіннями. Якщо в рафт може сісти 8 людей, то в катамаран — 4 або 6.

 Що, зазвичай,  входить у вартість

  • медична страховка
  • харчування
  • проживання (спальники, намети)
  • спорядження
  • трансфер
  • послуги інструктора

 

Отже, з ким сплавитися у липні

 Туроператор "Рутения-тур Винница "

Компанія підбирає багато маршрутів різної складності. Хочете втомитися? Є триденний маршрут на 18, 17 і 10 кілометрів. Розслабитися? Тоді 7, 10 кілометрів. Або ж взагалі  гребти п’ять кілометрів. Наступного дня нікуди не сплавлятися, а гуляти околицями та  насолоджуватися природою. Можна організувати і днювання (сплави на день). Це вийде дешевше. Приблизно 600-650 гривень разом з харчуванням. Якщо зібрати групу не вдасться, то можна приєднатися до “зборняка” (збірний сплав). Кілька невеликих груп по 4-5 людей, які  об’єднують в одну. Діти до 6 років в турі - безкоштовно.

Вартість:

Стрільчинці-Сокілець. 2 дні — 950 гривень. 3 дні (на другий день днювання) — 1200 гривень

Тиврів-Сокілець. 3 дні —1200

Брацлав-Райгород. 2 дні — 1050 гривень

Плавзасіб: катамарани, тримісні надувні байдарки

Мінімальна група:  від 7 людей.

 

 

 Альпінтур

 На сайті є вісім варіантів маршрутів різних категорій. Ціни актуальні за тарифом “Стандарт”. Напрями трансформуються за побажаннями: ускладнюються, подовжуються, спрощуються тощо. Можна не збирати групу з семи людей, а приєднатися до збірної групи.

 Вартість: 950 гривень/2 дні

Плавзасіб: рафти, катамарани

Мінімальна група: 7 людей

 

Rafting.vn.ua

Найпопулярніший маршрут — Стрільчинці (Воробіївка) — Сокілець. Плавзасіб обираєте самостійно. Якщо команда не набереться,можна буде приєднатися до збірної групи. День сплаву коштує 500 гривень. Збір групи з ранку. Вас привозять на старт у Немирівський район, звідки починається маршрут.

Вартість: 950 гривень/ 2 дні

Плавзасіб: рафти, катамарани

Мінімальна група: від 7 людей.

 

Тур-клуб «Бідняжка»

“Бідняжки” збираються на сплав «Релакс по Бугу»  29-30 липня. Будуть сплавлятися на 6-ти містних катамаранах. Перший день отаборяться в Воробіївці: смачна вечеря на вогні, посиденьки біля вогнища з піснями. Наступного дня відпливають в Сокілець.

Вартість: 500 (для учасників клубу) та 550 гривень для новачків.

Плавзасіб: катамарани

Мінімальна група: 31 людина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up