Бюджет Вінниці-2018 буде майже 5 мільярдів. Депутат назвала його «не соціальним»

Бюджет Вінниці-2018 буде майже 5 мільярдів. Депутат назвала його «не соціальним»
  • Бюджет Вінниці на 2018 рік становитиме 4,7 мільярди гривень
  • Хоча нарікання до проекту бюджету були, депутати його затвердили без змін
  • Плюс, посадовці погодили програму розвитку Вінниці на наступний рік. Узгодили зміни до програми «Муніципальне житло», де йдеться про будівництво нового дому

Міський бюджет на 2018 рік становитиме 4 мільярди 728 мільйонів гривень, і це на 8,5 відсотків більше, ніж у 2017-ому. Тоді як видатки зросли до 4 мільярдів 723 мільйони гривень. І 80% видатків планується направити на освіту, медицину та соцзахист, про що розказала директорка департаменту фінансів Наталія Луценко.

Проте, були нарікання до проекту бюджету. Депутатка від «Батьківщини» Ганна Давиденко заявила, що міський бюджет не є соціальним.

Відео дня

— Було враховано багато моїх депутатських пропозицій для мікрорайону Тяжилів. Є багато положень, які я підтримую. Але, є деякі речі, з якими я не можу погодитися. На мою точку зору, цей бюджет не є соціальним. Безпека шкіл та садочків залишилися поза нашою увагою. Пропоную скасувати видатки на реконструкцію входу в Центральний парк. Та кошти, що були передбачені на ці роботи — приблизно 10 мільйонів гривень, спрямувати на встановлення пожежної сигналізації в садочках та школах Вінниці. Пропоную ці зміни до голосування.

Секретар постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, депутат від «Вінницької європейської стратегії» Володимир Малінін заявив, що комісія такі зміни розглядала.

— Ганна Віталіївна такі зміни пропонувала на депутатській комісії. Члени комісії це не прийняли. Вважаю, що бюджет на 2018 рік є збалансованим і видатки розподілені на всі галузі в межах можливостей. Пропоную поставити до голосування проект бюджету в цілому, — сказав Малінін.

Міський голова прокоментував питання Давиденко тим, що розвиток інфраструктури та благоустрій — це є добре для розвитку туризму та проживання вінничан. Що в купі дає поштовх для розвитку економіки Вінниці та наповнення бюджету. І не поставив до голосування пропозицію депутатки від «Батьківщини».

За бюджет проголосували 39 «за», 1 депутат — «утримався» та 5 «не голосували». Бюджет на 2018 рік прийняли.

А ще під час сесії затвердили Програму соціально-економічного розвитку на 2018 рік.

Як зазначив директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян, ця Програма спрямована на економічний розвиток, збереження стабільності соціально-економічної ситуації і повністю відповідає пріоритетам Стратегії Вінниці 2020.

Прийняли зміни до програми «Муніципальне житло Вінниці». Наразі триває будівництво муніципального будинку на 180 квартир на вулиці Запорожця. Введена в експлуатацію І черга – дві секції на 88 квартир. Після завершення ІІ-ї черги на Запорожця, наступним об’єктом стане будівництво житлового будинку на Маяковського (район лікарні №3) на 80 квартир.

Затверджено й Порядок часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету. Також одним з питань було утворення садочку №20 (Шимка/Антонова) та затвердження його Статуту. Заклад розрахований на 360 дітей.

Нагадаємо, що проект бюджету розглядали й на громадських обговореннях. У присутніх на зустрічі людей не виникло нарікань до проекту бюджету.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олексій

    1. Муніципальне житло є аферою і всіх відношеннях.

    2. Батьківщині аби засвітитись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up