Гроші на школи, пільги АТОвцям та міські теплоходи. Огляд рішень сесії міськради

Гроші на школи, пільги АТОвцям та міські теплоходи. Огляд рішень сесії міськради
  • У середу, 27 червня, пройшла чергова сесія міськради. У ній взяли участь 40 депутатів, які розглянули 56 питань. Прийняли всі.
  • Зокрема, вирішили дати мільйони гривень на утеплення шкіл, призначили нові пільги АТОвцям та прийняли порядок впровадження е-квитка у транспорті міста.

Остання літня сесія депутатів перед канікулами тривала майже півтори години. Спочатку на ній зареєструвалися 38 депутатів, але ближче до середини пленарного засідання — народних обранців вже було 40. Усі 56 питань, які були заплановані до розгляду, ухвалені. Відібрали найцікавіше.

Взялися за ремонт «СКА»

Директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян розказав про зміни до «Програми економічного і соціального розвитку Вінниці в 2018 році». Зокрема, за нею виділяють гроші на утеплення та модернізацію приміщень: гімназії №17 (5,3 мільйона гривень), школи №18 (7,9 мільйона гривень).

Відео дня

— Цього року ми починаємо реконструкцію спорткомплексу «СКА» на Замості. На ці роботи виділяємо з бюджету міста 4 мільйони гривень, — додав міський голова Сергій Моргунов.

Крім того, виділяють близько 1 мільйона гривень на реконструкції мережі зливової каналізації. Вже названий перший об’єкт, де будуть ремонтувати комунікації — на вулиці Зулінського, 49.

Віталій Погосян, директор департаменту економіки та інвестицій

Інше питання, про яке також розказав Погосян, стало прийняття Маркетингової стратегії Вінниці або іншими словами — бренд міста. Його продовжить розробляти агенція «Fedoriv» про що в нашому матеріалі: Як «продати» Вінницю. У мерії прийняли маркетингову стратегію міста

Нові пільги та ще більше інклюзивної освіти

Заступниця директора департаменту соцполітики Наталія Паламарчук розказала про зміни щодо соцдопомоги городянам.

У рішенні, яке вона пропонувала прийняти депутатам, йшлося про стоматологічні послуги для ветеранів АТО.

Їм будуть надавати ці послуги безкоштовно в міському комунальному підприємстві «Медичний стоматологічний центр» якщо сума не перевищує 15 тисяч гривень на одного пільговика.

Ще в цьому проекті йшлося про матеріальну допомогу для забезпечення потреб дітей батькам-вихователям при влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. А саме:

  • при створенні дитячого будинку сімейного типу — по 10 000 гривень на кожну влаштовану дитину;
  • при влаштуванні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування до вже створеного дитячого будинку сімейного типу — по 10 000 гривень на кожну дитину.

Крім того, депутати прийняли рішення про створення муніципальної служби супроводу осіб з інвалідністю 1-ої групи по зору. Про роботу служби докладно на сайті міськради.

Директорка департаменту освіти Оксана Яценко розповіла, що на Вишеньці відкриють інклюзивно-ресурсний центр, який буде допомагати дітям з інвалідністю адаптуватися в соціумі. Про роботу центру — в нашому матеріалі.

Про електронний квиток

На сесії розповіли нові деталі про електронний квиток, який робитиме чеська компанія «Мікроелектроніка». Зокрема, міський голова Сергій Моргунов сказав, що тестування системи розпочнеться вже з січня 2019 року. Валідатори поставлять в комунальному транспорті Вінниці.

Депутати прийняли порядок функціонування системи та основні вимоги. Серед них:

  • у кожному транспорті встановлять кілька валідаторів для безготівкової оплати проїзду. Один з них видаватиме паперові квитки
  • кондуктори матимуть ручні термінали, через які пасажири зможуть платити за проїзд
  • подивитися баланс на картці можна буде на сайті та в мобільному додатку, які планують створити
  • деякі зупинки будуть обладнані табло з онлайн-графіком транспорту, де вказаний час прибуття на маршруті
  • Для оплати проїзду можна буде користуватися неперсоналізованою карткою та карткою вінничанина. Вони виконуватимуть роль й проїзних квитків.
  • Муніципальна картка вінничанина матиме кілька підвидів: пільгова, учнівська, студентська, громадська.

Депутат Олександр Зєрщиков розказав на сесії, що до нього звертаються виборці зі скаргами на маршрутки.

— Маршрутні таксі 16А, 17А, 23А не беруть пасажирів у години-пік. Чи можна додати на ці маршрути великі автобуси?

Це питання доручили вирішити заступнику мера Вінниці Миколі Форманюку.

У кінці сесії міськради депутати прийняли рішення взяти в комунальну власність частини трас М-16 та М-12. За рішенням, яке погодили народні обранці, ці дороги будуть використовувати за цільовим призначенням, утримувати в належному стані.

Скріншот з проекту рішення/ Джерело: ВМР

А ще в мерії хочуть взяти в комунальну власність теплоходи «Ляля Ратушна», «Пирогов», буксири та територію для їх обслуговування на Оводова, 64. Таким чином, міська влада хоче розпочати розвиток річкового транспорту.

Читайте також:

Чому ціна на проїзд в транспорті постійно зростає, а комфорт — ні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олексій

    15.000 грн тис на одного у цільовій стоматклініці. Жесть. Ось тут хтось ручки погріє, тим паче, якість послуг у тій клініці не ахти..
  • Знание - сила

    Вы не легитимны, так как при помощи Америки осуществили государственный вооружённый переворот. Вы все будете сидеть на скамье подсудимых вместе со своим хозяином, - (государством-бандитом) - США.

    Олексій reply Знание - сила

    Хайп на "ви все вреті" та "хунта нілігітімна" пройшов два роки тому, угомонись.
  • Anonymous

    С*ки ЗАКОНЧИТЕ Киевский мост - миллионы на ветер выбрасывают, а мост закрытый.

    Олексій reply Anonymous

    Його фактично вже закінчили і перекрили. Залишилось полотно дорожнє з однієї сторони.

    Задунайский Торонтуй reply Олексій

    Для поездов.

    Валентин Порохняк reply Anonymous

    А куди ти  спішиш ? одна сторона відкрита , чим тобі заважає по суті той ремонт ? Добре що хоч роблять , а не по ямах їздимо )
  • Next

    Дорога Вінниця -Турбів, в жахливому стані, раніше такою поганою не була.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up