Патетична гульня та елітарне кіно: у Вінниці відкрився рок-клуб «Амаркорд»

Патетична гульня та елітарне кіно: у Вінниці відкрився рок-клуб «Амаркорд»
  • Організатори запрошували усіх бажаючих, втім на велику кількість відвідувачів не сподівалися.
  • Композиції відомих вінницьких рок-гуртів та елітарне італійське кіно додали заходу атмосферності

Перед початком відкриття рок-клубу «Амаркорд» (11 серпня, 19.00) Олександр Шемет, координатор соціально-культурного волонтерського центру «Блокпост Підкова», назвав захід патетичною гульнею.

 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

— Адже треба було знайти український відповідник слову «фестиваль». Ця будівля (кінотеатр «Росія») числиться на балансі міста. Так сталося, що вона протекла наскрізь, і її використовувати у комерційних цілях дуже важко. Тому нам дозволили за невеликі гроші тут робити свої певні заходи.

 

Назва рок-клубу, який відкривали, запозичена із кінострічки авторства Фелліні, і у перекладі з італійської значить«я пам'ятаю». До речі, у програмі заходу був і перегляд власне і однойменного кіношедевру. Олександр Шемет розповів, чому обрали  саме це кіно.

— Він був свого часу культовим: на нього ходила певна тусовка. Фелліні — це елітарне кіно. Тож згадаємо старі часи. У нас будуть грати три групи On my Jack, Crossword і «Не лізь, бо вб’є» - група, з якою ми дружимо і постійно пересікаємося на байкерських фестах.

Плани на ремонт «Росії»

Приміщення «Росії» активісти планують відреставрувати - вже подали проект на конкурс громадських ініціатив. А реставрувати тут треба багато чого, розповідає Шемет і погоджується провести швидку екскурсію на верхній поверх колишнього кінотеатру.

 

 

— Бачте, що зі стелею, — він жестом вказує на величезний целофановий настил, який не дає краплям дощу дістатися підлоги.

 

 

На питання, чи сильно протікає стеля, Олександр знизує плечима:

— Ну як, сильно… От пам’ятаєте, нещодавно дощі сильні йшли? Так зі стелі на другом поверсі досі крапає.

 

 

Трішки далі, у«сухій» зоні другого поверху розмістив різні цікавинки клуб історичної реконструкції. Тут і обладунки середньовічного зразка, і усілякі списи родом з цієї ж епохи. Є навіть кілька козячих черепів, які скидаються на робоче приладдя якоїсь чорної відьми. До усіх цікавинок з горища придивитися не вдається - для цього треба мати трохи більше часу, ніж 15-20 хвилин перед концертом.  

 

 

«Гульня» шукає свій формат

За 5 хвилин до початку гульні Олександр Шемет розповів, що поки що «Амаркорд» шукатиме свій формат.

 

— Все залежить від того, хто до нас на гульню прийде. Форма нашого заходу відрізняється від уявлення про те, як прийнято проводити такі події. Атмосфера буде товариською, дружньою. Ми не знаємо, чи сприймуть містяни такий формат, тому гульня є тестовою.

 

Захід вийшов і справді атмосферним: стрічка Фелліні служила таким собі вишуканим бек-граундом для спілкування відвідувачів патетичної гульні.

 

А вже рОкова частина вечору розпочалась із виступу молодого гурту On my Jack. Далі слухачів розворушили запальними піснями «Не лізь, бо вб’є». І «контрольний у голову» зробив вже Crossword.

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up