Вінниця-2018. Міський голова розказав, що нового з’явиться в місті

Вінниця-2018. Міський голова розказав, що нового з’явиться в місті
  • Під час останньої сесії в 2017 році, мер Вінниці Сергій Моргунов відзвітував перед депутатами про результати роботи влади
  • А також озвучив амбітні плани на 2018 рік: створити сотен робочих місць, будівництво шкіл, лікарень та масштабний благоустрій Вінниці

Підбиваючи підсумки 2017 року міський голова Сергій Моргунов розказав, що цей рік був дуже успішним для освіти: ніколи не виділяли стільки коштів на капітальні ремонти закладів — 100 мільйонів гривень з бюджету міста та стільки ж за рахунок інвесторів, що вкладали гроші у створення спортивних зон та дитячих садочків.

Про благоустрій

У 2017 році тривала реконструкція площі Могилка, а також проспекту Космонавтів (IIІ черга).  І міський голова пообіцяв, що навесні проспект буде готовий.

Проведено реконструкцію площі «Ліверпуль», алеї парку Дружби народів, створено зони відпочинку біля Тяжилівського озера та у Лісопарку (ІІ черга). У Вінниці з’явились нові локації у Центральному парку: «Міні-Вінниця» та панно біля арки.

Відео дня

Наступного року будуть створювати нові зони відпочинку. Зокрема, буде розпочато комплексну реконструкцію бульвару на вулиці Замостянській (від Будинку офіцерів і до палацу «Зоря» - авт.) з дорогами, тротуарами, новим освітленням, влаштуванням «оксамитового шляху» для трамваїв, відпочинкової зони.

Запланована реконструкцію входу Центрального парку біля арки.

— Я думаю, що це буде досить цікава локація. Вона матиме тематику Леонтовича і його легендарного Щедрика. Там будуть музичні лавочки, місця для зустрічей вінничан, можливо, і закоханих. Плануємо зробити ремонт озера. У кінцевому результаті, я думаю, що це буде ще однією родзинкою нашого міста, — зазначив Сергій Моргунов.

Продовжиться також будівництво муніципальних будинків за міською програмою – це ІІ-й черга будівництва дому на вулиці Запорожця та новий об’єкт на Маяковського.

Крім того, стартує дуже масштабний проект, який буде реалізовуватись за підтримки Міністерства молоді та спорту. Йдеться про початок будівництва багатофункціонального Палацу спорту на території парку «Інтеграл». Він буде розрахований на 2500 сидячих місць.

Арена зможе приймати змагання з різних видів спорту — баскетболу, волейболу, гандболу, футзалу, відповідатиме вимогам відповідних федерацій. Може використовуватися також як концерт-хол чи виставковий комплекс. Будівництво розраховане на 2018-2019 роки.

Міська інфраструктура

Цього року відремонтували багато об’єктів інфраструктури — доріг, тротуарів, парковок та інше. Зокрема, зробили капремонт та реконструкцію доріг на 18 вулицях.

Відремонтовано 22 ділянки тротуарів, 4 перехрестя, побудовано 8 нових паркувальних зон на 264 паркомісця, облаштовано 19,2 км велодоріжок. І до 2020 року в місті має бути 85 кілометрів велодоріжок.

За дев’ять місяців зробили більше половини всіх робіт, що заплановано в реконструкції Київського мосту. Міський голова пообіцяв, що в 2018-ому міст відкриють повністю.

Проведено реконструкцію трамвайних колій на переїздах з Келецькою — Юності, Космонавтів, 600-річчя.

Громадський транспорт збільшився на чотири «Вінвея», чотири муніципальних автобусів. Відкрили два нових автобусних маршрути з Масложиру та Академічного. Також проведено капітальний ремонт 5 автобусів, облаштовано 24 зупинки громадського транспорту з тактильною плиткою.

Міський голова додав, що у 2018-му в Вінниці продовжиться реалізація 3-го етапу швейцарського проекту з енергоефективності в районі вулиць Зулінського (колишня Тарногродського - авт.), яким передбачено реконструкцію газової та будівництво твердопаливної котелень – вже триває поставка обладнання.

Запланована реконструкція мереж гарячого водопостачання на Вишеньці та Слов’янці. І продовжать програми співфінансування ремонтів подвір’я та багатоповерхівок; ремонт доріг, тротуарів, парковок.

Соціальні послуги

Цього року в Академічному запрацював дитсадок №15 «Пазлик», завершено будівництво дитячого садка на вулиці Максима Шимка. Продовжено програму по придбанню пароконвектоматів у освітні заклади — з урахуванням 2018 року в 43 з 52 дитсадків буде це обладнання.

Збудовано спортмайданчики для шкіл №3,4,5; за кошти інвесторів спортядра – в школах №№ 30, 31. Розроблено проект на будівництво футбольного поля біля Палацу дітей та юнацтва, у 2018 році планується виконання робіт. Завершено комплексне утеплення 3-х шкіл (№№20,35,16) і 2-х дитсадків (№№31,73).

У 2018 році у місті  планується завершити будівництво нового дитсадка на Замостянській та завершити утеплення шкіл №№33,5, гімназії №17, дитсадків №№4,17. Продовжиться і будівництво школи в мікрорайоні «Поділля».

Багато було зроблено і в галузі медицини — відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії в лікарні №1, розпочато будівництво відділення екстреної медичної допомоги МКЛ ШМД, завершено розробку проекту та оголошено тендер на будівництво регіонального центру серцево-судинної патології (у співпраці зі Світовим банком).

У 2018 році заплановано реконструкцію міської лікарні для розміщення рентген-операційної з ангіографом, оскільки є потреба у розширенні існуючого відділення цієї лікарні.

Сильна громада

Вінничани проявили себе під час пожежі на військовому арсеналі у Калинівці: допомагали всі. Комунальники відновлювали протягом 60 днів будинки в селі Медвідка. На ліквідацію наслідків вибухів було спрямовано 5 мільйонів гривень з бюджету Вінниці.

У Вінниці збільшується вплив громадянського суспільства. Міська влада хоче створити для ГО публічний простір — NGO hub, в будівлі на Пушкіна, 11. А також надалі покращувати комунікацію з громадськими організаціями.

За міською програмою застраховано в 2017 році 76 військовослужбовців. Земельні ділянки отримали 204 АТОвців. На страхування військових запланували виділити ще 1,2 мільйона гривень. Та продовжити пошук ділянок для військових та пільговиків.

Збільшується кількість адмінпослуг — в Прозорому офісі на Замості з 2017 року видають закордонні паспорти та ID-картки громадянина України. А з наступного року таку послугу надаватимуть і на Вишеньці та Старому місті.

— Наступного року у Прозорих офісах «Вишенька» та «Старе місто» планується також запровадження нового електронного сервісу для людей з вадами слуху. Він допоможе людині або через комп’ютер на рецепції, або через свій смартфон підключатись до сервісу і у режимі онлайн відеозв’язку отримувати послуги сурдоперекладача, — сказав міський голова Сергій Моргунов.

Економіка міста

У 2017 році на базі 45-го заводу запрацювало нове підприємство ДП «Електричні системи», що виробляє копмплектуючі для мерседесів. Це дасть 700 робочих місць. На завершальній стадії запуск нового виробництва ТОВ «Барлінек Інвест», будівництво І черги заводу «UBC GROUP» та поява більше 500 робочих місць.

Триває робота з японською корпорацією «Сумітомо» (теж виробництво для автопрому), щодо будівництва у Вінниці заводу – на 1-му етапі йдеться про 500 робочих місць, а загалом упродовж 3-х років планується ввести 1600.

— Кожне робоче місце в будівництві створює в середньому сім місць в інших галузях. То можна вважати, що 4000 робочих місць в різних галузях економіки було створено цього року, — наголосив міський голова.

Аеропорт «Вінниця» перевіз за 11 місяців 2017 року майже 50 тисяч людей. А це більше на половину, ніж за весь 2016 рік. Для розвитку летовища у 2018 році планується завершити проектування злітної смуги аеродрому.

Агентство IBI-Rating 2017-го підвищило рейтинг Вінниці до рівня invА+ (висока інвестиційна привабливість), що є гарним сигналом для вітчизняних та закордонних інвесторів.

Завершуючи свій звіт, Сергій Моргунов нагадав, що в цьому році вже третій рік поспіль за підсумками Всеукраїнського муніципального опитування вінничани визнали своє рідне місто найкомфортнішим містом України.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Tanya Vavilova

    А когда  бывшую Россию приведут в порядок , стыдно смотреть на этот склеп
  • Ols Kat

    Так а електронний квиток з’явиться?

    Валерий Чудновский reply Ols Kat

    У 2018 році планують почати видавати картки пільговикам та учням. Та потроху впроваджувати в трамваях та тролейбусах
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up