До 95-річчя Леоніда Гайдая "Інтер" покаже найкращі комедії режисера (Прес-служба "Інтер")

До 95-річчя Леоніда Гайдая "Інтер" покаже найкращі комедії режисера (Прес-служба "Інтер")

Що ні фільм – шедевр, що ні фраза – крилата. 30 січня виповнилося 95 років з дня народження Леоніда Гайдая. В ефірі телеканалу "Інтер" на цьому тижні – улюблені фільми, а також сюжети у програмі "Ранок з "Інтером", присвячені життю і творчості знаменитого режисера.

"У кінокомедії повинно бути якомога менше слів, а ті, які є, мають бути лаконічними, відточеними, бити влучно в ціль", – говорив Леонід Гайдай. І був вірний своїм принципам.

Леонід Гайдай створив новий жанр – народну комедію. Його живі і веселі герої відразу припали до душі глядача. І хоча багато хто з колег та критиків не сприймали всерйоз творчість режисера, його фільми збирали біля екранів мільйони глядачів. Вони залишаються популярними і сьогодні.

У суботу, 3 лютого, телеканал "Інтер" покаже знамениті комедії Леоніда Гайдая.

Відео дня

В 9:15 вийде фільм "Дванадцять стільців". Екранізація однойменного роману Ільфа та Петрова була створена Гайдаєм в 1971 році. На роль Остапа пробувалися 22 актора. Серед них були Володимир Висоцький, Олексій Баталов, Олег Борисов, Валентин Гафт, Андрій Миронов. Але в підсумку знявся Арчіл Гоміашвілі, маловідомий актор з Тбілісі. Режисер не раз зізнавався, що це – одна з його найулюбленіших картин. Сам Гайдай зіграв у цій комедії архіваріуса Варфоломія Коробейникова.

О 12:30 в ефірі "Інтера" – картина "Не може бути". Це новели, зняті за творами Михайла Зощенка "Злочин і покарання", "Забавне пригода" і "Весільна подія". Три історії висміюють людські вади – пияцтво, безладність, невірність, злодійство.

А в 14:30 "Інтер" покаже одну з найулюбленіших телеглядачами комедій Гайдая – "Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика". Продовження пригод студента-простачка вирішено було знімати через рік після виходу фільму "Операція "И" та інші пригоди Шурика", що став в 1965 році лідером прокату: за рік його подивилися майже 70 млн глядачів. Але "Кавказька полонянка" виявилася ще успішнішою за першу картину. Це останній фільм, в якому з'явилося знамените гайдаевское тріо – Боягуз, Бовдур і Бувалий.

 

Крім того, 30 січня, у день 95-річчя з дня народження Леоніда Гайдая, в програмі "Ранок з "Інтером" вийшов сюжет про життя і любов легендарного режисера.

А в п'ятницю, 2 лютого, дивіться ще один сюжет – про зйомки його знаменитих комедій і закадрових секрети.

Також кожен бажаючий може пройти в Інтернеті тематичний тест і дізнатися, на якого персонажа з фільмів Леоніда Гайдая він більше всього схожий за характером – http://blog.inter.ua/kto-tyi-iz-geroev-gaydaya/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up