"Інтер" транслюватиме заходи, присвячені Дню хрещення Русі (Прес-служба "Інтер")

"Інтер" транслюватиме заходи, присвячені Дню хрещення Русі (Прес-служба "Інтер")

27 і 28 липня, до дня Хрещення Русі, телеканал "Інтер" традиційно покаже прямі трансляції урочистих богослужінь - молебню на Володимирській гірці, Всеукраїнського хресного ходу і Божественної літургії в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

"Телеканал" Інтер "завжди транслює головні події для нашої країни, і одне з них, без сумніву, День Хрещення Русі, - говорить Антон Нікітін, головний редактор" Інтера ". - Це свято, яке знають і люблять люди. Його святкування є настільки масштабним, що достойно стає самостійною телевізійною подією. Безпосередньо в самому молебні на Володимирській гірці беруть участь десятки тисяч людей. минулого року в Хресній ході до Києво-Печерської Лаври, яка відбувалася після молебню, взяло участь 80 тисяч осіб. Цього року Церква очікує ще більшу кількість віруючих. А число тих, хто долучається до святкування завдяки трансляції в ефірі "Інтера", становить мільйони".

У четвер, 27 липня, о 13:00 глядачі телеканалу зможуть приєднатися до загального святкування і соборної молитви: "Інтер" транслюватиме молебень на Володимирській гірці в Києві і Всеукраїнський хресний хід. Під час молебню духовенство і віруючі в молитві попросять про мир, єднання і любов.

Цьогодня до пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру прибудуть 11 чудотворних ікон з різних куточків України: "Зимненська", "Охтирська", "Призри на смиріння", "Касперовська", "Почаївська", "Святогірська", "Боянская", " Барська","Радомишльська","Спас Нерукотворний" і "Владимирско-Десятинна".

Відео дня

Напередодні святкування Дня Хрещення Русі кожна зі святинь покинула свою звичну обитель і побувала в різних містах нашої країни, щоб віруючі могли поклонитися їй і помолитися. Протягом місяця проходили молебні біля чудотворних ікон, які переміщувалися з однієї єпархії в іншу. Багато парафіян отримали унікальну можливість побачити святині, які зазвичай перебувають в інших куточках нашої великої країни.

Чудотворні ікони подорожували по всій Україні, щоб в результаті зібратися на Володимирській гірці напередодні Дня Хрещення Русі.

Святковий молебень на Володимирській гірці очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Після завершення богослужіння духовенство, паломники і віруючі зі всіх регіонів України традиційно пройдуть Хресною ходою і доставлять чудотворні ікони до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У п'ятницю, 28 липня, о 9:00 в день Хрещення Русі в ефірі "Інтера" - трансляція Божественної літургії в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

"Ці події стають одними з головних трансляцій року, - говорить Антон Нікітін. - Минулого року богослужіння до Дня Хрещення Русі в ефірі" Інтера подивилися близько 7 мільйонів чоловік. Мільйони людей святкують цей день разом, відчуваючи причетність до подій".

27 липня - Молебень на Володимирській гірці і Хресних хід https://youtu.be/gLZOBRYzlOA

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up