Чи треба така поліцейська робота? «20 хвилин» зібрав докази у фото та відео

Чи треба така поліцейська робота? «20 хвилин» зібрав докази у фото та відео
  • Інформацію про роботу поліцейських редакція зібрала до дня народження Нацполіції України.
  • Подивіться, як люди у погонах працювали з початку цього року.
  • І самі вирішуйте, чи варто турбуватися про свій спокій.

Полистали поліцейські новини від початку цього року і відібрали найбільш цікаві затримання і розкриття кримінальних справ. У цю добірку склали саме ті історії, що мають, крім офіційної інформації, фото- та відео- підтвердження якості роботи поліцейських.

Бо якщо є ілюстрація – віриться більше. А коли зняли відео, то видно, як працювали правоохоронці. Нижче дивіться кримінальні новини в порядку хронології, від найсвіжішого. 

Знайшли убивцю за гарячими слідами

Позавчора, 3 липня, вінницька поліція розказала про розкриття убивства в будинку на Привокзальній, де напередодні на сходах знайшли труп 56-річного чоловіка. Виявилося, що він гостював у квартирі на 13-му поверсі цього ж дому, де його забив до смерті 25-річний земляк, товариш по пляшці, затягнув у ліфт і випхав звідти на іншому поверсі.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">


Рятують і розважають дітей

Більше сотні зниклих людей і дітей, розшукали працівник поліції з початку року. Наприкінці червня, наприклад, розшукали 9-річного хлопчика з Іллінецького району, який втік з дому. Зробили це за кілька годин, піднявши особовий склад місцевого відділення. Також правоохоронці з’ясували, що втеча малого пов’язана з аморальним способом життя матері, яка зловживає спиртним. Вони повідомили про це соціальну службу, й ті прийняли рішення забрати від матері трьох дітей для їх безпеки.



Паралельно з основною роботою поліцейські встигають проводити розважальні заходи для дітей. Днями от зробили з малечею ранкову зарядку в обласному дитячому кардіоревматологічному санаторії. Поліцейські ювенальної превенції і бійці КОРДу мотивували таким чином дітей на зайняття спортом та здоровий стиль життя.

Також поліція щороку влаштовує «бойові маневри» в дитячому таборі імені Юлії Рябчинської. Як це було цієї літньої зміни, 21 червня, – подивіться на відео:

Зловили молодіжного наркодиллера 

Амфетамін і марихуану розповсюджував за допомогою «закладок» 31-річний наркодилер. Його спіймали 20 червня і чоловік розказав про своїх постійних клієнтів, як він помічав фарбою з балончика місця схованок наркотиків та надсилав покупцям фотопідтвердення після отримання на картку грошей за товар. Скільком саме любителям кайфу поліцейська операція з затримання наркоділка обрізала канал постачання? Такої інформації немає.

Забив друга за «шмотки» і його знайшли

Підозрюваного в нанесенні смертельних тілесних ушкоджень 40-річному вінничанину спіймали швидко. 5 червня знайшли тіло в його квартирі, а наступного дня вже розказали пресі про розкриття. Знайомий прийшов до потерпілого, вони посварили через одяг і сварка переросла у бійку. 10 років тюрми отримає за скоєне 41-річний чоловік, який одразу після затримання зізнався у злочині.

Розкрутили вбивство чоловіка дружиною

Поліція каже, що у цьому випадку вони довели винуватість дружини покійного силою доказів. Рано-вранці 4 червня жителька Жабелівки дала знати правоохоронцям про мерця в сусідній хаті. Розшуківці змогли розібратися, що то дружина під час побутового конфлікту підняла на чоловіка ніж. Вона пробовкалася подрузі про скандал. І криміналісти зібрали докази, які підтвердили версію свідка. Убивці «світить» 15 років.

Ловити допомагають діти

Наприкінці травня вінницька поліція на Сабарові спіймали двох грабіжників, які винесли з приватного будинку коштовності на очах у дітей власників помешкання. Наркозалежні відтиснули пластикове вікно і так проникли в хату. Діти гралися в сусідній кімнаті. Коли почули, що відбувається, сховались під ковдру та написали СМС мамі. І невдовзі таксі, на якому тікали злодії, заблокували мобільні екіпажі поліції.  

Знайшли в дитячій колясці наркотики

В кінці травня працівники Лівобережної поліції на вулиці Довженка затримали 32-річну жінку, яка у дитячому візку возила наркотики. Кажуть, отримали оперативну інформацію, перевірили і підтвердилось. Затримала й раніше притягувалася за подібне. А цього разу в пачці цигарок жінка сховала марихуану і два шприца з рідиною, яку передали на експертизу. Походження забороненого надалі встановлюють слідчі. Мамі загрожує до 5 років тюрми. 



Взяли банду зі сканером

Одразу після злочину спіймали групу грузинів-сканеристів оперативники управління карного розшуку. Відреагували на дзвінок на «102» власника «Део Ланос». Із його машини, припаркованій на Бевза, без слідів зламу витягли відеокамеру, фотоапарат з аксесуарами і гроші. Заїжджих злодіїв узяли з доказами, прослідкувавши їхню машину.

Догнали озброєних на «Ауді»

У Барському районі зловили злочинну групу, яка була озброєна і тікала на «віджатому» за допомогою пістолету у 29-річного місцевого жителя автомобілі. Ці бандити зв’язалися з власником, щоб придбати його машину, і зустріч звершилася грабежем. Машину банди зупинив екіпаж сектору реагування патрульної поліції вже за містом. Ті не чинили опору. 20-річний вінничан і два мешканці Жмеринки віком 25 і 26 років можуть отримати до 12 років з конфіскацією.

«Перехватили» групу нахабних гастролерів

Група реагування патрульної поліції затримала чотирьох «гастролерів», які на АЗС просто розбили скло в «Лексусі», щоб викрасти барсетку власника. Самі вони були на «Інфініті», а пригода – в Оратівському районі. Після повідомлення про цей злочин, поліцейські ввели оперативний план «Перехват» і догнали грабіжників під Липовцем. Всі вони – раніше судимі, двоє перебувають зараз під слідством за майнові злочини, вчинені в Київській області.

Викрили банду, якою керувала жінка

Карний розшук припинив діяльність злочинної групи з чотирьох осіб, яка збувала метадон. Організатор – 32-річна жителька Вінницького району. «Закладки» з наркотиками її люди робили по всій області, а кошти отримували на банківські карти. Інші члени банди наркоділків – 47-річна мешканка Бершаді та двоє чоловіків віком 25 та 32 років, один з яких раніше притягувався до відповідальності за наркозлочини.    

Беруть участь в фестивалях і марафонах

І знову про те, що поліція робить, крім основної роботи. На початку травня у Вінниці проходив фестиваль тіло охоронців, й там брала участь вінницька команда поліції охорони.

А наприкінці квітня поліцейські бігли напівмарафон, організований RIA. Особливо помітним був на масовому забігу іноземний тренер з вогневої підготовки, який приїхав з Польщі до нас навчати вінницьких поліцейських інструкторів з особистої безпеки.

Перший «Грім» для вінницького КОРДу

Вінниця має новий спецпідрозділ, навчений за американським зразком. У квітні вінницькі бійці КОРДу отримали свідоцтва про завершення навчання і проказали пресі перед своїм міністром, як навчилися працювати.

Але незадовго до того вінничани вже бачили у новинах наш КОРД. Вінницький підрозділ ще до офіційного повідомлення про його існування провів спецоперацію. Штурм приватного дому з пораненням господаря.

Діло було так. Начальник обласного главку поліції ввів операцію «Грім», і бійці спецпідрозділу прилетіли на вертольоті в село с. Вербка Чечельницького на завдання – знешкодити п’яного і озброєного домашнього насильника, який зачинився вдома і відстрілювався з рушниці. Поліцейські вивели жінку з будинку, а потім штурмували приватний дім та взяли дебошира. Його поранили в ногу, бо добровільно здатися чоловік відмовився.

Закрили приватний магазин гранат

У квітні поліція припинила незаконний бізнес 39-річного вінничанина, який торгував бойовими гранатами РГД-5. У нього вилучили їх 18 штук. Чоловік сказав, що знайшов боєприпаси біля магазину і забрав додому, щоб здати поліцейським. Останні мають в процесі розслідування дізнатися, де взяв насправді затриманий заборонене. «Бізнесмену» загрожує до 7 років тюрми.

Ловили, ловили розпустника

Майже два місяці полювала вся Вінниця на чоловіка, який напав у під’їзді житлового будинку по на Максима Шимка на 10-річну дівчинку. Допоміг викрити педофіла таксист, який почув, що дорослий дядько чіпляється до дівчинки з непристойними пропозиціями. В місті весь цей час говорили про маніяка, але насправді діти фізично не постраждали. На цьому відео той, хто всіх налякав:

Хто розкопав історичну могилу, дізналися

В Немирові хтось копався на похованні розстріляних нацистами мирних жителів, а поліція розібралася, що вандалізмом промишляють житомиряни. На нічний дзвінок знайомого зреагував місцевий співробітник – зателефонував колегам з групи реагування патрульної поліції, які були на чергуванні. За кілька хвилин правопорушників, які хотіли знайти в могилі коштовне, затримали.

Серед зеків вирахували ґвалтівника 

Теж дуже швидко знайшли і затримали чоловіка, який заґвалтував і пограбував 19-річну вінницьку студентку біля Вічного вогню. Доби не минуло, як дівчині показали кривдника на упізнання. Їй не пощастило зустрітися зі щойно звільненим з колонії зеком, який трохи затримався у Вінниці, перш ніж поїхати додому в Немирівський район. По дорозі він обікрав ще сільську хату, поцупивши 500 доларів.

Зловили шахрайок, які перевіряли лічильники

Під виглядом працівників газової служби дві жінки просилися в дім і привласнювали гроші господарів. У березні поліція нарешті викрила шахрайок, на чий совісті не один епізод. Тим не менше, жінки не зізнаються. Розлідуванню доведеться добряче попрацювати, щоб довести аферисткам все те, що вони насправді накоїли.

І телефонних шахраїв брали

Таких злочинів маса. Їх значно більше, ніж говорить офіційна статистика, бо не всі люди пишуть заяви після того, як «лоханулися». Рідко, але поліція розкриває шахрайства. Ось, наприклад, березневе затримання цілої злочинної групи шахраїв-гастролерів, які «звільняли» родичів вінничан від кримінальної відповідальності за гроші.

Розплутали брехню про напад

Вигадав історію про злочин, щоб виправдатися перед дружиною, 26-річний мешканець Вінниці, а поліція його обман швидко викрила. Чоловік розказав, що в дворі на Станіславського на нього напали двоє озброєних пістолетом та ножем і відібрали  телефон та 3 тисячі доларів. Півтори години працівники Лівобережної поліції працювали над розкриттям резонансного злочину, місто відпрацьовували по плану «Спіраль», шукали можливих свідків та очевидців нападу... Зрозуміли, що все це вигадана історія, бо потерпілий врешті заплутався в деталях.

Знайшли хату конопляного магната

В приватному будинку у Вінниці поліцейські задокументували посіви коноплі. Нарковмісна рослина росла і на грядках, і в вазонах, і в теплицях. Магнат орендував двоповерховий будинок на Старому Місті, а сам він – з Росії. У п’яти кімнатах поліція нарахувала і вилучила 190 горщиків з рослинами коноплі та насіння. А «спалила» контору пожежа, на яку з’їхалися рятувальники з правоохоронцями. Після ліквідації загоряння, вони оглянули дім і на другому поверсі натрапили на теплиці.

Розкрили справу квартирного злодія

У лютому затримали квартирного крадія-рецидивіста, який має на рахунку десятки крадіжок цінних речей з помешкань вінничан. Сталося так, що злодія застала у себе вдома господарка. Він кинувся навтьоки, але був спійманий зятем потерпілої та випадковим свідком. Чоловіки викликали поліцію. Все це було серед білого дня. Квартирник – 36-річний вінничанин, який має судимості за крадіжки та вбивство.

Спіймали кишенького злодія з Грузії

Карний розшук вінницької поліції зловив 46-річного грузина, який «полював» за гаманцями неуважних відвідувачів кафе та ресторанів Вінниці. Його розшукали за записами з камер відеоспостережень. В однієї людини цей «карманник», наприклад, викрав гаманець з 20-ма тисячами гривень. Взяв з кишені куртки, яка висіла на вішаку, поки власник пив каву.

Навчалися затримувати заручників

Пам’ятаємо, як у січні вінничани не могли дістатися додому з роботи, бо поліція поводила навчання. Вони тренувалися звільняти заручників та затримувати озброєних злочинців разом з Нацгвардією. Легенда була така: озброєні злочинці напали на конвойний автомобіль, поранили поліцейських та взяли у заручники  працівника автомийки. В умовах, максимально наближених до реальних, працівники поліції відпрацювали операції «Сирена», «Заручник» та «Грім». Як це було – дивіться:


Про всі ці новини писала прес-служба обласної поліції, яка називається відділом комунікацій. Тут використані їхні відео і фото. А наступний знімок із нерезонансного розкриття. Але як спозували перед камерою людей у погонах спіймані ними злодії, варте уваги.

У кадрі літинських поліцейських – хлопці, які зламували замки в сараях, викрадали електроінструменти, здавали їх у ломбарди і тому опинилися під вартою:



Читайте також:

Серійного злодія-«мажора» відпустили. Бо він просився та правосуддя допомогло

«Купити крадене може кожен». Засуджений бізнесмен вимагає повного виправдання

Перерахуй 800 гривень, бо заплатиш за покраску. Автовласникам лишають записки
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Знание - сила

    Чему вы удивляетесь? Вы 28 лет учитесь по канадским бандеровским учебникам. Результат отличный! (Ненависть к России и русским, бесконечные бандеровские майданы, криминал зашкаливает). "Слава УкраЇні!"
  • Олег Очеретный

    Вот сегодня ситуация - не работают светофоры по ул. Чехова, все ездят как хотят. Вопрос: где регулировщик или все настолько заняты, ловят наркодиллеров, а если уж приежать то только уже на оформление ДТП?
  • Anonymous

    Приходит очень большой начальник к проктологу.

    - проблема у меня, доктор. Какаю плохо. Не проходят фекалии.

    - ну давайте гляну.

    Посмотрел доктором.

    - о батенька, да у Вас отверствие наглухо зализано!

    К чему это я.  Да так. Все вокруг позитивненько. Как там говорил незабвенный И. В. Джугашвили. "Жить стало хорошо. Жить стало весело"

    Можете минусить
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up