Кількість бородачів зростає. "Винні" у цьому барбершопи

Кількість бородачів зростає. "Винні" у цьому барбершопи
Барбер Міка Хошаба сам уже давно бородач
  • Попит народжує пропозицію. Попит на бороди та стильні чоловічі стрижки народив два барбершопи.
  • На Соборній працює Gentlemen's club, на Театральній - Barry Barbershop.
  • Хто такі барбери і чому скоро усі чоловіки відпустять бороди. Про це розповідають барбери та їх клієнти.

Одразу два барбершопи відкрилися трохи більше року тому у центрі міста. Йдемо туди, говоримо з барберами, спілкуємося з клієнтами. Зустрічаємо найбільшу  кількість вінницьких бородачів на один метр квадратний. Починаємо розуміти різницю між чоловічим залом у звичайній перукарні і справжнім барбершопом. Дізнаємося про ціни. Відчуваємо атмосферу справжніх чоловічих закладів.

Хто є клієнтами барбершопів?

Міка Хошаба працює у барбершоп Gentlemen's club і є доволі популярним у місті барбером. Розповідає, що відвідувачі абсолютно різні - лікарі, інженери, програмісти, спортсмени, студенти, діти.

Відео дня

Міка Хошаба за роботою

Сергій Паламарчук, барбер з Barry Barbershop, додає, що до них приходять офісні працівники, бізнесмени, художники, тату-майстри, барісти, продавці і, звичайно, діти з 3-х років.

Барбер Сергій Паламарчук створює чоловічу зачіску

Що таке барбершоп?

Сергій розповідає, що барбершопи прийшли до нас з Європи та Америки. - Барбершоп – це увага до деталей і до чоловічої персони настільки, наскільки це можливо. Розуміння та втілення того, чого чоловік хоче, - говорить Сергій. - Наприклад,  чоловіча зала у звичайній перукарні – це робота з насадками на машинці для гоління, у барбершопі насадок набагато більше, це чіткі лінії і плавність, перфекціонізм у всьому. Барбер – це цирульник, «брадобрей», це більш, ніж перукар, людина, яка займається волоссям як на голові, так і на обличчі.

Інтер’єр Barry Barbershop

Міка Хошаба розповідає, що у них працюють тільки чоловіки. - Вони краще відчувають, чого хочуть чоловіки і розуміються на чоловічих зачісках, - каже Міка. - Тут барбер і клієнт розуміють один одного з пів-слова. Тут сучасні модні стрижки і справжня чоловіча атмосфера.

Барбери та клієнти у Gentlemen's club

Чи є попит на послуги барбершопів?

Сергій говорить, що попит є завжди, зранку зазвичай менше людей, а після обіду, роботи-навчання іде наплив клієнтів. - Намагаємося працювати по запису. Записатися можна он-лайн чи подзвонивши до нас, - розповідає перукар. Міка каже, що клієнтів у них немає тільки тоді, коли заклад зачинений. У всі інші часи клієнти є постійно. Краще всього записуватися до майстрів заздалегідь. За годину до вашого часу приходить смс-нагадування на телефон.

Сергій та соліст Sinoptikband Дмитро Афанасьєв-Гладких

Які вони - вінницькі барбери?

Міка Хошаба сам себе вважає перукарем. Тому що вчився на перукаря ще 18 років тому у вінницькому навчальному комбінаті. Насправді його звати Мирослав, але усі його знають як Міку.  – Коли мене запросили сюди, я вирішив – чому б і ні, - розповідає Міка. До речі, Міка неодноразово ставав призером чемпіонатів України з бодібілдингу. Про це з гордістю розповідають друзі Міки, які разом з ним працюють. Сам він чомусь соромився похвалитися такими фактами. Сергій навчався у барбер-школі в Києві. – Весь персонал набирали і навчали за рік до відкриття закладу, - розповідає чоловік.

Міка любить повеселити клієнтів і жартувати з дітьми

Костянтин Вежичанин з Gentlemen's club опановував перукарське мистецтво в Київському національному університеті Поплавського. - Моя мама теж перукар. Я прийшов сюди працювати після стажування у Києві. Є клієнти, як чітко знають, що вони хочуть, іншим чоловікам можемо порадити і підібрати за типом обличчя, іноді бажають з трьох волосин зробити класну бороду і мусиш робити, - говорить Костянтин. - Коли чоловік приходить і сідає у крісло, то дивишся, у якому людина настрої. Є такі, які хочуть спокійно посидіти – помовчати – відпочити - отримати результат. А якщо клієнт налаштований на «поговорити», тоді спілкуємось на різні теми. Клієнти повертаються, якщо їм тут комфортно і приділяється досить часу – біля години на одну людину.

Барбер Костянтин Вежичанин - бородач на фоні бородачів

Скільки серед клієнтів барбершопів бородачів? 

Сергій (Йєтті). - Майже всі, що приходять до нас – бородачі. Це зараз тренд. Сам ношу бороду вже 4 роки, борода – це  такий елемент, який чітко формує обличчя чоловіка, заповнює зону підборіддя, яка ототожнюється з мужністю чоловіка. З бородою виглядаєш більш респектабельно. Кожні 2-3 тижні потрібно «приходити за бородою», надавати їй форму, щоб був охайний вигляд.

Йєтті бородач зі стажем

Міка. - Приблизно 40 процентів чоловіків, що відвідують барбершоп, носять бороду. Доглядати за нею потрібно раз на три тижні, але це залежить від конкретного чоловіка і конкретної бороди. У когось борода відростає швидше, у когось повільніше. Якщо не доглядати, то вона буде неохайною. Барбер стриже бороду під правильним кутом, щоб волосся правильно росло і була красива форма. Для бороди використовують бальзами, мікстури та інші засоби догляду.

Чи довго протримається мода на бороди та стильні чоловічі зачіски?

Сергій. - Вважаю, що довго. Ми уже відходимо від «совкового» поняття, що чоловік повинен бути трохи красивішим за мавпу. Зараз найчастіше чоловіки прагнуть виглядати на рівні, зовнішній вигляд створює позитивну думку про чоловіка, розповідає про твій статус. І це не тільки одяг, це також те, що робиться у тебе на голові і на обличчі.

Міка. - Про це треба питати клієнтів. Ось я ношу бороду не через моду, просто не маю волосся на голові, то нехай хоч борода буде.

Ціни.

Gentlemen's club

Чоловіча стрижка - 150 грн.
Стрижка машинкою - 100 грн.
Дитяча стрижка - 100 грн.
Стрижка бороди та вус - 100 грн.
Небезпечне гоління - 150 грн.
Камуфлювання сивини - 150 грн.
Чоловіча стрижка + стрижка бороди - 250 грн.
Стрижка машинкою + стрижка бороди - 200 грн.

Barry Barbershop

Стрижка від "BARRY" - 180 грн. 
Корекція стрижка - 80 грн. 
Стрижка під машинку - 100 грн. 
Дитяча стрижка - 100 грн. 

Послуга "Батько+син" - 200 грн. 
Стрижка бороди - 100 грн. 
Контурне гоління - 120 грн. 
Королівске гоління - 150 грн. 
Morning Mint - 50 грн. 
 

Додаткові послуги барбершопів.

- У нас наливають, - шуткує Міка. Хоча виявляється, що він не жартував. Дійсно, пепсі, віскі, алкогольну настоянку, пиво, чай або каву вам можуть запропонувати безкоштовно. Крім того ще можна придбати чоловічу косметику по догляду за волоссям і бородою.

Косметика по догляду

Сергій. - Пригощаємо кавою, водою, ми пропонуємо, але не нав’язуємо. Сюди люди приходять за атмосферою, у нас своєрідне аутентичне місце з шотландською тематикою. Іноді барбери одягають навіть кілт. І, звичайно, у нас продають косметику, радимо, яку краще придбати.

Кому смачної кави?

Про конкуренцію.

Сергій. - З конкурентами не боремося. Все прив’язується до майстрів і до закладу. Кожен чоловік знаходить щось своє у наших закладах, намагаємося дати людині те, за чим вона сюди приходить.

Міка. - Ну які конкуренти? Ми колеги, а не конкуренти. Ми боремося за якість та хороше обслуговування.

Бородачі розповідають, чому з бородою краще, ніж без неї.

Спортсмен Дмитро Василишин каже, що з бородою він уже 4 роки. - Мені дуже зручно та комфортно, коли цілуєш свою дружину, то дуже м’яко, - посміхається чоловік. - У барбершопі більше професіоналізму саме з бородами.

Дмитро Василишин задоволений роботою барбера

Юліан Кучер, адміністратор барбершопа, експериментує з бородою уже протягом двох років. А починав з маленької бороди. Шуткує, що так йому тепліше.

Юліан Кучер любить експериментувати з бородою

Максим Сидоренко працює на заводі  "Барлінек". Побачив об’яву в групі Вконтакті і тому  зараз проходить практику у барбершопі. - Мене з братом цікавлять чоловічі стрижки, прийти навчатися на барбера спонукало те, що там, де ми стриглись раніше, не могли зробити такої стрижки, як ми хотіли. Перукарі не знали, як це робити, - ділиться з нами Максим. -  Сюди (у Джентельменс клуб – авт.) приходив у свій вільний час, барбери мене навчали теорії, а потім практиці. Зараз стрижу чоловіків безкоштовно, набуваю досвід. Якщо пройду випробування, то залишуся працювати, все залежить від мого таланту, майстерності і зусиль. Сам ношу бороду вже років п’ять, чесно кажучи на початку просто лінь було голитися, у мені ніколи не було великої бороди, лише доглянути щетина.

Максим Сидоренко проходить практику у барбершопі

Барбер Костянтин Вежичанин розповідає, що бороду носить вже 3 роки. - Мені це подобається, без бороди я себе не уявляю. Не можу сказати, що це мода, якось воно само прийшло. Раніше бороди не були так актуальні, - говорить Костя. - За бородою потрібно доглядати раз на тиждень, якщо борода коротка, за довгою – рідше.

Про відгуки і пропозиції.

Сергій. - Книжки відгуків на жаль не маємо, є книжка скарг, але там ніхто нічого ще не залишав – посміхається Сергій.

А Міка пропонує переглянути книжку відгуків, у якій бачимо подяки, побажання і веселі малюнки від чоловіків, і навіть їхніх дружин.

З книги відгуків у Джентельменс клабВідгук від дружини бородача

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Пойду побреюсь, пока в пи.добородые не записали.
  • Анонім

    Борода один из способов повысить самооценку.

    Большое общество предполагает высокий уровень конкуренции. В малых группах все знают друг друга, поэтому нет необходимости сообщать о своих качествах и конкурентоспособность с помощью "украшений " тела таких как борода и татуировки. 

    В больших городах люди окружены незнакомцами, поэтому им нужен быстрый способ оценки. С похожей целью человек может использовать ювелирные украшения, татуировки и атрибуты престижа.
  • Vladimir Molotov

    мммда
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up